A medzitým sa v rozpočte objavila položka, podľa ktorej zaplatíme Rusom za 2 mil dávok.
Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
No a Matovič sa už vyhovára, prečo sa tým skvelým Sputnikom nemôže dať zaočkovať, aj keď veľmi chce.
Vraj so Sputnikom nebude môcť chodiť na pracovné cesty, lebo je to v EU neregistrovaná vakcína...malo by to zmysel, pokiaľ by nemal výnimku a doteraz všade nelietal bez testu a karantény.
A medzitým sa v rozpočte objavila položka, podľa ktorej zaplatíme Rusom za 2 mil dávok.
ukazalo sa, ze beardie je dobry prognostik. ja som na 5000 tiez, ale ked musim mat svoje cislo tak pokojne 6 tisic.
tak moj cas nastal dnes. objednal som sa v pondelok rano. SMS, ze sa mozem prisla okolo poludnia aj tak a postou az vcera. objednany som bol na 11:55, cakal som priblizne hodinu. za mnou to bolo ale dlhsie. dobrovolnici boli velmi mili a vsetko bez problemov. Aj teraz, 5 hodin po v pohode. Asi dve hodiny na mna isla migrena, ale za to moze aj pocasie a paralen tomu pomohol. Rameno v poriadku, bez opuchu.
sice som hned po ockovani absolvoval vyse kilometra vedla bicykla do kopca, nenazval by som to fyzickou namahou.
podali mi Pfizer
tak moj cas nastal dnes. objednal som sa v pondelok rano. SMS, ze sa mozem prisla okolo poludnia aj tak a postou az vcera. objednany som bol na 11:55, cakal som priblizne hodinu. za mnou to bolo ale dlhsie. dobrovolnici boli velmi mili a vsetko bez problemov. Aj teraz, 5 hodin po v pohode. Asi dve hodiny na mna isla migrena, ale za to moze aj pocasie a paralen tomu pomohol. Rameno v poriadku, bez opuchu.
sice som hned po ockovani absolvoval vyse kilometra vedla bicykla do kopca, nenazval by som to fyzickou namahou.
podali mi Pfizer
Aj tych 5000 mozno bude vela. Dnes som nazrel do komentarov pod spravou, ze sa sputnikom zacne ockovat...
A hemzi sa to tam spravami o tom ze vraj dodane vakciny expiruju 31.5.2021 a preto sa ludia nedaju zaockovat.
Dalsi nazor ospravedlnujuci nizky zaujem hovoril o tom ze mladi su uz zaockovani s babkou/dedkom, navyse aj tak su vychovani proti Rusku a Sputnik by nechceli. No a starsim ho neodporucaju.
Takze z toho bude dalsie velke fiasko za nase peniaze.
A hemzi sa to tam spravami o tom ze vraj dodane vakciny expiruju 31.5.2021 a preto sa ludia nedaju zaockovat.
Dalsi nazor ospravedlnujuci nizky zaujem hovoril o tom ze mladi su uz zaockovani s babkou/dedkom, navyse aj tak su vychovani proti Rusku a Sputnik by nechceli. No a starsim ho neodporucaju.
Takze z toho bude dalsie velke fiasko za nase peniaze.
-
starysomar
Hardcore addict
Niektorí možno zachytili, že a pre čo ho v Brazílii zakázali. Iní môžu mať obav, či bude dostupná druhá dávka. No najskôr len drístali že chceli Sputnik.
To je ten antisystem - minuly rok ked zacinala druha vlna tak tvrdili ze vlada nic nerobi. Ked 2. vlna vrcholila tak chceli uvolnit opatrenia. Ked sa Sputnikom nedalo zaockovat tak ho chceli a teraz uz nechcu. Proste vzdy naopak 
To mas ako a kotlebovcami na pochoch. Ked boli v dave, mali na sebe bomberu a sal cez usta, tak vsetko bolo ok a zvladli mlatit ludi ci hadzat dlazobne kocky. Ked mali mat na ustach rusko, tak sa zrazu isli vsetci zadusit z toho ako nemohli dychat.
No uvidime ako to bude, ak by sa sputnikom malo zaockovat menej ako 5000 ludi, tak to vychadza nieco ako 1 clovek na obec, co by v podstate nebol nikto. Nahrava tomu fakt, ze z nejakeho zahadneho dôvodu nespristupnili ockovanie sputnikom pre ludi nad 60 rokov, pricom AZ prave povolili ockovanie nad 60 rokov. Co ja poznam jednueho co sa chcel dat ockovat sputnikom, tak tam to boli asi tiez skor vyhlasenia, teraz uz je presvedceny, ze sa nezaockuje, co pre neho a ostatnych nezaockovanch nebude dobra sprava, nakolko sa blizi dovolenkova sezona a indicka mutacia je uz za humnami.
V Brazili stopli ockovanie kvoli podozreniam, ze sa moze adenovirus po podani vakciny v cloveku sam mnozit, co sice rusi popieraju, no brazilcom to stacilo.
Dalsia krajina, ktora je aktualne v uzkych India schvalila ockovanie sputnikom a od polovice juna by sa mal zacat ockovat vo velkom, tak uvidime ako dopadne kampan tam.
V Brazili stopli ockovanie kvoli podozreniam, ze sa moze adenovirus po podani vakciny v cloveku sam mnozit, co sice rusi popieraju, no brazilcom to stacilo.
Dalsia krajina, ktora je aktualne v uzkych India schvalila ockovanie sputnikom a od polovice juna by sa mal zacat ockovat vo velkom, tak uvidime ako dopadne kampan tam.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Indii sa necdudujem, maju akutny nedostatok vakcin, lekarov, vlastne vsetkeho...retkvic napísal: 29 máj 2021, 14:53 V Brazili stopli ockovanie kvoli podozreniam, ze sa moze adenovirus po podani vakciny v cloveku sam mnozit, co sice rusi popieraju, no brazilcom to stacilo.
India bude ockovat uplne vsetkym co sa aspon trochu podoba na vakcinu.
Nieco ako slovensko vo februari-marci, Brazilia detto.
Na Slovensku? Lebo u nas sa ockovalo len Pfizerom a AZ.
No bol som dnes na Pfizer&BioNtech a zatiaľ boleť toho tricepsu, či aký to je sval, tlak mi vyskočil na 180, motá sa mi dosť hlava ako keby som mal niečo vypité a vidím rozmazane. Rodičia mi núkali nejaké lieky na tlak, ale keďže som to nikdy nebral, tak to radšej asi nebudem kombinovať a keby som bol na odpadnutie, tak si zavolám sanitku.
____
Tlak sa mi potom večer znormalizoval a prestal som mať závrate. V noci som sa zobudil na to, že mám teplotu a bolí ma "celý človek" (svaly, kĺby), tak som si dal paralen, ale moc som toho nenaspal. Teraz ráno sa už ale cítim lepšie.
____
Tlak sa mi potom večer znormalizoval a prestal som mať závrate. V noci som sa zobudil na to, že mám teplotu a bolí ma "celý človek" (svaly, kĺby), tak som si dal paralen, ale moc som toho nenaspal. Teraz ráno sa už ale cítim lepšie.
tak v noci na dnes zacalo byt rameno problem pri pisani ci otvarani dveri, tak som to vyriesil paralenom. teraz citim zvysenu unavu, to moze ale byt kombinaciou toho, ze som malo spal vdaka inym faktorom ako su akekolvek vedlajsie ucinky. no do 48 hodin vsetko beriem ako normu.
-
starysomar
Hardcore addict
Signály, že to zrejme zabralo. Mne po Astre nevznikli žiadne príznaky, rameno bolelo úplne minimálne a na druhý deň vôbec. Uvidím, čo bude po druhej dávke.
Včera poobede som bol na druhej pfizerke. Po prvej pfizerke len bolesť ruky a necelý deň malátnosť. Teraz po druhej pfizerke tiež najskôr len bolesť ruky a mierna malátnosť, ale dnes na obed zrazu únava, slabosť, teplota, nevedel som vstať z gauča sa ísť napiť. Ale vydržal som bez liekov, teplota už je teraz večer na ústupe, zostala únava a objavila sa bolesť hlavy. Keď pozerám do papierov z očkovania, môžem si odškrtať všetky nepriaznivé účinky. Snáď do rána pominú. Kamarát rovnaký ročník so mnou to mal bez príznakov.
Inak dostal som slovensko/anglický certifikát bez QR kódu a druhý papier záznam z očkovania s QR kódom, v ktorom je zakódovaný obyčajný text z sk/en certifikátu. Skúsil som si požiadať certifikát cez web aj s QR kódom, ale ešte mám v ich systéme iba prvú dávku.
Inak dostal som slovensko/anglický certifikát bez QR kódu a druhý papier záznam z očkovania s QR kódom, v ktorom je zakódovaný obyčajný text z sk/en certifikátu. Skúsil som si požiadať certifikát cez web aj s QR kódom, ale ešte mám v ich systéme iba prvú dávku.
Nestrašte ma tou druhou dávkou. 
ja idem teraz v utorok na druhú dávku, tak ta tiež možno postraším 
Dobre, dobre.
Ale podľa mňa to už horšie nebude. Mal som všetko, čo som mohol mať. Už mi zostávajú len tie vážnejšie vedlajšie účinky ako anafylaktický šok (čo by som mal hneď po prvej dávke) alebo mrtvička...
Je to veľmi individuálne. Kamoš bol tiež včera a išiel večer do fitka a dnes makať celý deň na záhradu. A nič mu nie je. Ale je dosť možné, že on už covid mal, lebo mu okolo Vianoc bolo zle, uňho v práci to mali skoro všetci, ale testovať sa vtedy nedal, len sa doma pár dní liečil. Tak možno už má protilátky a preto jeho imunitný systém nereagoval tak búrlivo ako ten môj, ktorý sa s takým niečim stretol asi prvýkrát.
Inak ten systém funguje tak, že to druhý termín pridelí do toho istého očkovacieho centra alebo je to zase o náhode?
Cez leto už podľa mňa nebudeme mať koho očkovať. Teraz keď som tam bol, tak tam boli všetko ľudia v mojom veku. Jedine že by prišla silnejšia tretia vlna s nejakou agresívnejšou mutáciou, ako je tá britská. To by asi záujem o očkovanie trochu zvýšilo.
Je to veľmi individuálne. Kamoš bol tiež včera a išiel večer do fitka a dnes makať celý deň na záhradu. A nič mu nie je. Ale je dosť možné, že on už covid mal, lebo mu okolo Vianoc bolo zle, uňho v práci to mali skoro všetci, ale testovať sa vtedy nedal, len sa doma pár dní liečil. Tak možno už má protilátky a preto jeho imunitný systém nereagoval tak búrlivo ako ten môj, ktorý sa s takým niečim stretol asi prvýkrát.
Inak ten systém funguje tak, že to druhý termín pridelí do toho istého očkovacieho centra alebo je to zase o náhode?
Cez leto už podľa mňa nebudeme mať koho očkovať. Teraz keď som tam bol, tak tam boli všetko ľudia v mojom veku. Jedine že by prišla silnejšia tretia vlna s nejakou agresívnejšou mutáciou, ako je tá britská. To by asi záujem o očkovanie trochu zvýšilo.
Možno ak si mal po prvej dávke vážnejšie príznaky, po druhej budeš v pohode. Vo štvrtok ide na druhú dávku kolega, ktorého tiež prvá dávka dosť skolila... dám potom vedieť! 
Áno, na druhú dávku by si mal ísť na to isté miesto - ak ti príde termín. Ďalší kamarát mal dnes 28. deň, termín mu neprišiel, ale bez problémov ho zaočkovali aj na základe papiera o prvej dávke.
Áno, na druhú dávku by si mal ísť na to isté miesto - ak ti príde termín. Ďalší kamarát mal dnes 28. deň, termín mu neprišiel, ale bez problémov ho zaočkovali aj na základe papiera o prvej dávke.
Po prvej dávke som bol asi 36h slabý/unavený/nie vo svojej koži a asi 4 dni ma bolela ruka. Po necelých 2 týždňoch som chytil takú divnú nádchu čo trvala asi 5 dni, ale ťažko povedať či to malo súvis. Príznaky ako ťažšie prechladnutie - teplota do 37,5, kašeľ, sopel…
Aktuálne ležím v posteli cca 5h od 2. dávky. Cítim miernu bolesť ruky a nástup celkovej slabosti. Dám vedieť aký to bude mať priebeh.
Aktuálne ležím v posteli cca 5h od 2. dávky. Cítim miernu bolesť ruky a nástup celkovej slabosti. Dám vedieť aký to bude mať priebeh.