Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa brm »

Vraj je to možné, ale treba to dohodnúť z NCZI. Teraz som sa dočítal, že aj zmena očkovacieho miesta pre druhú dávku sa dá zmeniť cez NCZI - samozrejme podľa dostupných kapacít.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to by si potom mohol Andi vybrat zase nejaku inu oblast malebnej casti Slovenska :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Normalne sa preobjednas cez korona.gov.sk. Pride ti na to na mail PIN, s ktorym mozes robit zmeny. Nikto nebude skumat, z akeho dovodu sa preobjednavas, mohlo ti do toho nieco skocit, mohol si ochoriet, atd.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Teraz som lepšie pozrel na email s prideleným druhým termínom a naozaj tam je PIN na zmenu cez korona.gov.sk...

Autoeditácia príspevku po 1 hod 17 min 44 sek:
Teraz kolega riešil, potrebuje zmeniť buď miesto alebo deň druhej dávky. Má PIN kód, ale cez web nevie nič zmeniť, lebo mu to vraj hádže chybu..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nebolo by od veci poznat, aku chybu :)
Inac ostava len obratit sa na NCZI, ale good luck pri dovolavani sa....
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dnes druhá Astra - a už mám aj "Certifikát o vykonanej vakcinácii" cez Web.
Apropo - po prvej som aspoň plece trochu cítil 1 deň zhruba. Po druhej ledva nájdem miesto vpichu a necítim vôbec nič.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Včera druhá dávka Pfizeru. Príznaky presne rovnaké ako minule. Za pár hodín po vakcíne som na 2 - 3 hoďky zaľahol do postele, potom som sa zobudil a bol som v pohode. Očakával som na dnes nejaké horšie účinky, ale nič také sa nedostavilo.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Hmm, tak daj vediet ci sa nieco nevratilo. Ja som mal po prvej davke problemy s dychanim, dychavicnost, jeden cely den.
Druha davka Pfizeru ma este len caka.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

v Utorok som mal druhú dávku Pfizeru a rovnako ako po prvej len bolesť v ramene, síce sa mi zdalo, že nastúpila skôr a bola intenzívnejšia, ale po dvoch dňoch už nič.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Vcera prva davka pfizer, par hodin po ockovani taky pocit ako ked na mna nieco lezie, chcelo sa mi spat, tak som aj isiel, trochu taka slaba zimnica, pocit teploty, no nic som nenameral, trochu bolo citi klby, hlavne zapestia.
Rano uz relativne ok, no rameno este citim, plus dnes som cely den akysi ospaly, ale to moze byt aj pocasim.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ten prvy clovek zaockovany Sputnikom vyzera asi tak, ako som si ho predstavoval
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ako? je niekde clanok daky?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

:D

lepsie by to uz bolo len keby to bol troll - ma to vsetke elementy: putnik, Igor, Jezis na krizi
Prílohy
197527585_3456886331117253_5529563679700755416_n.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Akurat ze nie je :D
https://www.ta3.com/clanok/202819/v-zil ... sie-miesta
A tu este reportaz z Dennika N:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Inak to, že sa za socializmu očkovalo ruskými vakcínami je taká strašná blbosť. Práve naopak, počas okupácie sme milióny a milióny našich vlastných vakcín museli vyvážať do Sovietskeho zväzu zadarmo v rámci RVHP. Československo bolo tiež jedným zo zakladajúcich štátov programu v OSN, ktorý mal za cieľ zlikvidovať pravé kiahne na celom svete a do chudobných krajín sme poslali veľké množstvo našich vakcín a aj našich zdravotníkov. V tom čase sme boli svetová špička v biochémii a prakticky celý blízky východ mal od nás zbrane hromadného ničenia. Počas vietnamskej vojny k nám Rusi vozili zajatých Američanov, ktorým pichali naše "šmakulády" a potom ich vypočúvali.

Pobavil aj argument, že tie americké vakcíny boli vyvinuté strašne rýchlo. A potom si dá pichnúť Sputnik, ktorý bol prvý a v Rusku ním začali očkovať, aj keď ešte nemali zrealizovanú poslenú fázu klinických skúšok (ale hlavne že predbehli Američanov). :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja mam za sebou uz druhu davku, prirovnal by som to ku chripke - teploty, natcha, pokazene travenie - musel som den a pol lezat v posteli, ine som nedokazal.

Samozrejme tie argumenty sa tu objavuju od zaciatku a su doslova papagajovane.
ephramko napísal: 07 jún 2021, 20:29 V tom čase sme boli svetová špička v biochémii a prakticky celý blízky východ mal od nás zbrane hromadného ničenia. Počas vietnamskej vojny k nám Rusi vozili zajatých Američanov, ktorým pichali naše "šmakulády" a potom ich vypočúvali.
Nemas k tomu nejake zdroje?

Inac na jednej prednaske som sa dozvedel, ze Slovensko (a mozno aj Cesko) ma ako jedna z mala krajin EU povolenie vyrabat chemicke zbrane (na ucely tetsovania plynovych masiek a dekontaminacnych prostriedkov).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

V dimitrovke (dnes istrochem, predtym chemička alfreda nobela) sa robil antrax a ktovie, čo ešte. Odtiaľ išla aj šuškanda, že v Rusku drbla atómová elektráreň, pretože tam zamestnancov držali v karanténe a testovali, keď cez nás išiel rádioaktívny mrak. A to čo Američania pred 10 rokmi odviezli zo Sýrie bol práve náš antrax. Prakticky každý štátny podnik mal tajné krídlo, kde sa robilo niečo pre armádu. A nezačalo sa s tým až za socializmu. Biologické a chemické zbrane sme začali vyvíjať počas prvej ČSR na základe doktríny, kedy si generáli a politická špička uvedomili, že ČSR je obklúčená nepriateľmi z každej strany a musíme vyvinúť nejaké iné obranné prostriedky. Jediné šťastie, že ich nenapadlo vyvíjať vtedy jadrové zbrane. Klasické zbrojovky potom zabral Hitler a napadol s nimi Holandsko, Belgicko a Francúzsko. Výskum zbraní hromadného ničenia sa po vojne dostal do rúk zase Rusom.

Vedecké štúdie nemám. Viem že reportéri ČT točili diel o nejakej vile, kde im ľudia z kontrašpionáže potvrdili, že sa tam na Američanoch testovali rôzne drogy tzv. "séra pravdy". A zaujímavý je aj film "Rino" o tom najúspešnejšom československom špiónovi, ktorého príbeh bol volnou inšpiráciou pre film Bridge of spies s Hanksom. Vymenili ho za XY amerických špiónov na tom moste v Berlíne a tiež tam tušim hovorí o tom, že keď po výmene dostal od kolegov z kontrašpionáže kyticu, tak to znamenalo, že je dobre a neskončí v uránovej bani. Ale neviem či bol najúspešnejší, keďže ho chytili. :D Aj keď podľa toho filmu to vyznelo tak, že skôr ten hlavný špión bola jeho žena, ktorá odmietla vo filme vystupovať a čokoľvek komentovať. Ale ako imigrantke z východného bloku, nežidovke, sa jej podarilo dostať do biznisu s diamantami v NY, cestovala po celom svete asi akože obchodne a ani FBI ju nechytila, ale do Československa sa vrátila sama.
harrison314 napísal: 07 jún 2021, 20:56 Inac na jednej prednaske som sa dozvedel, ze Slovensko (a mozno aj Cesko) ma ako jedna z mala krajin EU povolenie vyrabat chemicke zbrane (na ucely tetsovania plynovych masiek a dekontaminacnych prostriedkov).
To je dosť možné, však asi jediná normálne bojeschopná moderná zložka našej armády je tá protichemická.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

beardie napísal: 03 jún 2021, 12:54 druhu davku budes mat tiez tam? ci este nevies?
brm napísal: 03 jún 2021, 13:11 Pravdepodobne tam pôjde aj na druhú dávku. Teraz kamarát z MI vozí rodičov do KE na druhú dávku AZ, hoci medzitým už aj v MI je zriadené VKOC, ktoré dávalo AZ.
brm napísal: 04 jún 2021, 11:48 Vraj je to možné, ale treba to dohodnúť z NCZI. Teraz som sa dočítal, že aj zmena očkovacieho miesta pre druhú dávku sa dá zmeniť cez NCZI - samozrejme podľa dostupných kapacít.
Brm má pravdu. Po poriadku: Na prvú Astru som bol v Prešove po tom čo som vyklikal celé Slovensko. Tiež som žil v tom, že tam pôjdem aj na druhé kolečko.
Akurát po 3 týždňoch mi z neznámeho dôvodu prišla nová pozvánka na Modernu do Spišskej n. vsi.
Telefonát na infolinku z korona.gov.sk, vraj je to chyba a termín na Modernu mi bol zrušený. Zároveň mi bolo zmenené miesto očkovania pre druhé kolo a to na trenčiansky kraj. Dôvod je ten, že práve v Trenčíne fičí Astra.

Píšem to v tretej osobe preto, lebo tam telefonovala mama a pekne iniciatívne mi to zmenila cez rodné číslo, bez môjho vedomia.
Takže na to tiež bacha, môže vám to niekto zmeniť pekným slovom do telefónu s iba znalosťou RČ.

Inak teda, teta bola na prvé kolečko v Bojniciach a druhé kolečko jej systém pridelil tiež v Trenčíne.
ephramko napísal: 07 jún 2021, 20:29 Československo bolo tiež jedným zo zakladajúcich štátov programu v OSN, ktorý mal za cieľ zlikvidovať pravé kiahne na celom svete a do chudobných krajín sme poslali veľké množstvo našich vakcín a aj našich zdravotníkov. V tom čase sme boli svetová špička v biochémii a prakticky celý blízky východ mal od nás zbrane hromadného ničenia.
Je to tak ako vravíš. V ČSSR sa dokonca začala vyvíjať vakcína proti borelióze a ten výskum sa dostal dosť ďaleko, ale v 90. rokoch to bolo uťaté. Čo je dosť škoda.
Boreliózu považujem za skutočnú, relevantnú hrozbu, horšiu, než nejaký koroňák.
AD) Pfizer je už s protiborelickou vakcínou dosť ďaleko, snáď sa jej dožijem v zdraví predtým, než stihnem nejakého borelického kliešťaka chytiť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ehm, mne normálne v okolí miesta vpichu vyrašilo niekoľko hrubých čiernych chlpov :D Nemal by som to niekam ohlásiť? To je na nobelovku za liečbu plešatosti. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Lokálne dospievaš :D
Napísať odpoveď