Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa retkvic »

Aky vzorny antitarian
antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 1:57 Preco by som mal niekoho nakazit ? Vsak ako neockovanec sa budem pravidelne testovat a pri prepuknuti priznakov pojdem hned do karanteny. Aky je s tym problem ?
Hmm, "budes", a co robis doteraz?
antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 1:57 Ak by bol Covid naozaj nieco co doslova kosi ludi ako smrtka vsade kde sa to objavi tak nepoviem ani makke f...Ale ako som tu napisal uz vela krat, zdravy clovek sa v podstate nema coho bat...
To iste a viac sa moze povedat o zaockovani ta, coho by sa mal zdravy clovek ako ty bat?
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa antilibertarian »

ephramko napísal: 01 aug 2021, 2:14 Neadekvátna strava? Veď vtedy bolo všetko v bio a eko kvalite. Žiadne chemické sračky a priemyselná strava. To je presne to, čo dnes antivaxeri chcú na super imunitu. Liečiť tetanus čajom z levandule. Vrátiť sa k sile matičky prírody. Dnes sa fyzicky nepracuje? Veď fyzická práca ti zlepší kondíciu a teda budeš mať imunitný systém lepší ako kancelársky človek, čo celý deň presedí v sterilnom prostredí s klímou za počítačom a má kopu alergii a civilizačných chorôb. Dnes ľudia nemajú stres? Psychológovia hovoria, že dnes stresu zažívame oveľa viac ako naši predkovia. Za deň si vystavený takému množstvu negatívnych správ a stresorom, ktorým naše prababky pred 100 rokmi boli vystavené za celý rok. Tak ako je možné, že v stredoveku mali detské cintoríny a my ich dnes nemáme?

A čo inkubačná doba, kedy si už infekčný...predtým ako ti bude zle, pôjdeš na test a prídu výsledky, tak nemôžeš nikoho nakaziť?
Sorry ale porovnat "stres" kancelarskeho cloveka so stresom stredovekeho rolnika ktory zil vo svete kde vojny a hladomory boli takmer neoddelitelnou sucastou zivota....to hadam nemyslis vazne :D

Na margo tej inkubacne doby...samozrejme ze vtedy mozem niekoho nakazit, ale to mozes aj ty ako ockovanec ked budes mat asymptomaticky priebeh...A u mna je ta pravdepodobnost este ovela nizsia lebo sa na rozdiel od teba budem pravidelne testovat. Ake dosledky budes potom znasat ty ? Budes platit kazdemu jednemu infikovanemu dozivotnu rentu milion eur rocne ?

A aby som to uzavrel, ja niesom proti ockovaniu ako takemu, ja len nechcem aby sme ako spolocnst dopadli tak ze zdravi ludia budu nuteni si pat krat do roka pichat vakcinu proti chorobe ktora pre 99 percent populacie nepredstavuje absolutne ziadnu hrozbu...

Autoeditácia príspevku po 4 min 37 sek:
retkvic napísal: 01 aug 2021, 2:28 Aky vzorny antitarian
Hmm, "budes", a co robis doteraz?

To iste a viac sa moze povedat o zaockovani ta, coho by sa mal zdravy clovek ako ty bat?
Teraz sa netestujem kedze som Covid prekonal a este nejaky cas mam tym padom pokoj.

Preco do seba pchat nieco cudzie ked sa s tou chorobou vie telo vysporiadat viac nez dobre aj same od seba ? Navyse ked vezmeme v uhavu ze ten virus neoustale mutuje a uz teraz niektore krajiny planuju minimalne tretiu davku vakcin...
retkvic
Addict
Addict

Alibista ako vysity, "kovid som prekonal, a este nejaky cas mam tym padom pokoj", potom napises, ze sa budes testovat.
Vsetko mutuje, ale nie dostatocne rychlo aby sa z teba stala korytnacka. Sars-2 rozhodne mutuje pomalsie ako virus chripky, stale nan funguju tie iste vakciny ako pred rokom.

To ze sa s tym vie telo vysporiadat dobre samo od seba vies na zaklade tvojho mierneho priebehu?
Krajiny ako Madarsko planuju tretiu davku, lebo maju milion ludi zaockovany cinskou vakcinou, ktora vykazuje nizku ochranu.

Ak si kovid prekonal a mas to potvrdene, tak ockovanie nie je nevyhnutne.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

retkvic napísal: 01 aug 2021, 2:51 Alibista ako vysity, "kovid som prekonal, a este nejaky cas mam tym padom pokoj", potom napises, ze sa budes testovat.
Vsetko mutuje, ale nie dostatocne rychlo aby sa z teba stala korytnacka. Sars-2 rozhodne mutuje pomalsie ako virus chripky, stale nan funguju tie iste vakciny ako pred rokom.

To ze sa s tym vie telo vysporiadat dobre samo od seba vies na zaklade tvojho mierneho priebehu?
Krajiny ako Madarsko planuju tretiu davku, lebo maju milion ludi zaockovany cinskou vakcinou, ktora vykazuje nizku ochranu.

Ak si kovid prekonal a mas to potvrdene, tak ockovanie nie je nevyhnutne.
Preco by som mal byt alibista ? Vsak podla oficialnych informacii ma uz existujuce protilatky az tak efektivne neochrania ak dojdem do kontaktu s nejakou mutaciou, cize je dost vysoke riziko ze sa mozem nakazit este raz. A preco by som sa mal testovat aj teraz ked to podla odbornikov nie je nevyhnutne ?

Co a tyka mierneho priebehu, skus si trosku zagooglit a zistit ze aki ludia v skutocnosti koncili na jednotkach intenzivnej starostlivosti a hadam ti potom bude jasne ze je to zhruba tak ako som tu uz asi 10 krat napisal.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"aki ludia v skutocnosti koncili na jednotkach intenzivnej starostlivosti" - živí.
Mnohí takí neostali.
Apropo - delíš ľudí na takých a onakých? Niečim to smrdí...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko napísal: 01 aug 2021, 1:03Ehm...doteraz si tvrdil, že asymptomatický je zdravý človek, ktorému len vyšiel blbý test pozitívne.
ehm, netvrdil

Ci je človek chorý určuje lekár

Tebou spomenuté množiny sa môžu čiastočne prekryvat, ale nie je to 1 k 1

Autoeditácia príspevku po 1 min 24 sek:
ephramko napísal: 01 aug 2021, 1:51l
A daj mi príklad jednej jedinej vakcíny, kedy si ľudia povedali, že "fajn, máme liek ako zničiť túto hnusnú chorobu, ale radšej počkáme 50 rokov, aby sme zistili, či tá vakcína nespraví ľuďom zle".
vakcíny proti kovidu nikdy nemali za úlohu vírus eradikovat, iba majú zmierniť priebeh
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pre väčšinu ľudí je covid len soplík a majú mierny priebeh, ale šíria ho ďalej a môžu nakaziť aj ľudí, ktorí skončia na pľúcnej ventilácii alebo pod zemou. Ak u tejto väčšiny ľudí zmeníš vakcínou priebeh na asymptomatický, vírus sa ďalej nebude šíriť medzi ostatných a teda nenakazia tých pár rizikových skupín - tým pádom ho po nejakej dobe môžeš zničiť.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 2:34 A u mna je ta pravdepodobnost este ovela nizsia lebo sa na rozdiel od teba budem pravidelne testovat.
tými Ag testami, ktoré odporcovia povinneho testovania spochybňovali, že vychádzajú falošne negatívne/ či falošene potitívne, že nedokážu zachytiť každého pozitívneho a pod.?
A práveže je to naopak, u očkovaného človeka je šanca na nakazenie a prenos oveľa, oveľa nižšia oproti nezaočkovanému, ktorý sa bude chodiť pravidelne testovať.

Logicky je to o tom, že čím viac a viac ľudí sa zaočkuje, tým je mierna šírenia menšia a mnešia. Rovnako aj miera vzniku nových mutácii, či miera možnéo nakazenia sa. Vertlikuješ stále dookola tie isté bludy o experimentálnej vakcíne, už som ti písal, že každá dnes fungujúca liečba raz bola experimentálnou. Si len zadubenec.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Veď sem prišiel len troliť. 20 príspevkov za 14 hodín od registrácie...
"Nedráždiť, nekŕmiť"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

10x menšia pravdepodobnosť že očkovaný dostane covid a ak aj dostane, priebeh bude mať slabý, liečiť sa može doma neskončí v nemocnici.
Neočkovaní neveria vedcom čo v tom behajú desiatky rokov, veria "vodcom" pofidernej minulosti aj súčastnosti pofidernych politických strán.
Darmo to niektorím tu a viacerím na iných diskusiach vysvetlujete podrobne prečo sa očkovať,hlavne ked sa očkuje aj na vela iných ochorení.
Neočkovaní infikovaný tiež nemá právo ohrozovať svojim správanim ostatních ludí a ohrozovať ekonomiku, zahltiť nemocnice tak, že ked niekto bude mať napr zlomeninu nohy, tak ho nikto neošetrí čím skor. Lebo aj takýto doktori co sa špecializuju na iné budú musieť byť na covidovom a pomahať tam a ked sa nam psychicky,fyzicky zničený zdravotnici ujdu za hranice kto potom bude ludí ošetrovať? Zeby tí plagiatori,mafiani,nackovia z koalicie aj opozicie?
beardie
Redeemer
Redeemer

brm napísal: 01 aug 2021, 8:56 Pre väčšinu ľudí je covid len soplík a majú mierny priebeh, ale šíria ho ďalej a môžu nakaziť aj ľudí, ktorí skončia na pľúcnej ventilácii alebo pod zemou. Ak u tejto väčšiny ľudí zmeníš vakcínou priebeh na asymptomatický, vírus sa ďalej nebude šíriť medzi ostatných a teda nenakazia tých pár rizikových skupín - tým pádom ho po nejakej dobe môžeš zničiť.
nebolo by teda vhodné rizikové skupiny naockovat a tým potenciálne soplikovym dat pokoj?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kto je potencialne soplikový, ked aj športovci,trenovaný ludia možu mať tažší priebeh covidu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 1:57 Neadekvatna strava,velmi zla hygiena, namahava fyzicka praca, neustaly stres co prinesie dalsi den...to su vsetko faktory ktore z dlhodobeho hladiska velmi negativne ovplyvnia imunitu...
Stary dobry falosny argument hygienou a imunitou. Myslis, ze pred par rokmi mali v Berline zlu hygienu, ked tam prepukla lokalna epidemia osypok?

Toto vidim stale, pusvanie branky, clovek vyvrati tisik klmastie v vakcinacii, tak pride s dalou...

Ono ked uz odmietas vedecky pokrok, preco pises na mobile alebo pocitaci? Preco chodis autom? Preco chodis k zubarovi?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zhodnem sa s harrisonom, auto je viac ohrozujuce ako vakcina a predsa nim skoro každý jazdí a je to rizikový nastroj na zabezpečenie života.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

starysomar napísal: 01 aug 2021, 9:42 Veď sem prišiel len troliť. 20 príspevkov za 14 hodín od registrácie...
"Nedráždiť, nekŕmiť"
Si prilis hlupy na to aby si mi dokazal oponovat tak sa ma snazis ociernit...smutne

Autoeditácia príspevku po 45 sek:
harrison314 napísal: 01 aug 2021, 10:15 Stary dobry falosny argument hygienou a imunitou. Myslis, ze pred par rokmi mali v Berline zlu hygienu, ked tam prepukla lokalna epidemia osypok?
Ja som hlavne napisal ze to bola kombinacia mnohych faktorov...

Autoeditácia príspevku po 1 min 1 sek:
Blastbit napísal: 01 aug 2021, 10:14 Kto je potencialne soplikový, ked aj športovci,trenovaný ludia možu mať tažší priebeh covidu.
Mozu ale nemusia. Ako tu bolo povedane, tych rizikovych si kludne zaockujte a nam ostatnym dajte laskavo pokoj
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

beardie napísal: 01 aug 2021, 10:10 nebolo by teda vhodné rizikové skupiny naockovat a tým potenciálne soplikovym dat pokoj?
Asi nestačí. Podľa Ministerstva zdravotníctva zaočkovaný 80r človek je voči covidu odolný ako 50r nezaočkovaný človek. Čiže je odolnejší, ale stále je tam riziko - zbytočné riziko len kvôli tomu, že soplíkový sa bojí dvoch včeličiek.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

antilibertarian - kto su to my ostatní? to je aká skupina? lebo rizikové su vsetky bez rozdielu, od detí rozneho veku az po velmi starých ludí.
Rizikové v tom že dostanu ten covid ci taký ci onaký variant a budu plne nemocnice a ekonomika v keli ked nebude kolektívna imunita.
beardie
Redeemer
Redeemer

brm napísal: 01 aug 2021, 10:40 Asi nestačí. Podľa Ministerstva zdravotníctva zaočkovaný 80r človek je voči covidu odolný ako 50r nezaočkovaný človek. Čiže je odolnejší, ale stále je tam riziko - zbytočné riziko len kvôli tomu, že soplíkový sa bojí dvoch včeličiek.
ved kazdy ma moznost zaockovat sa, ak si mysli, ze mu to v zivote pomoze

ma to byt kvoli tomu povinne pre vsetkych? nemyslim si
retkvic
Addict
Addict

antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 1:57 Ak by bol Covid naozaj nieco co doslova kosi ludi ako smrtka vsade kde sa to objavi tak nepoviem ani makke f...Ale ako som tu napisal uz vela krat, zdravy clovek sa v podstate nema coho bat...
to hovori zdravy clovek, co bezpriznakovo prekobal kovid, pripadne s nejakymi priznakami. A vsetkych presviedca, ze to bude fajn aj pre nich, pritom to plati iba pre zdraveho, mladeho cloveka, a aj tam exisuju vynimky sportovcov, co sa davali do kopy niekolko mesiacov po nakaze.

Pokial viem, si tu registrovany par hodin, jedine ze by si to vela krat napisal pod inym kontom, viem o par ludoch co tu maju siahle monology :)
antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 1:57 Preco by som mal byt alibista ? Vsak podla oficialnych informacii ma uz existujuce protilatky az tak efektivne neochrania ak dojdem do kontaktu s nejakou mutaciou, cize je dost vysoke riziko ze sa mozem nakazit este raz. A preco by som sa mal testovat aj teraz ked to podla odbornikov nie je nevyhnutne ?

Co a tyka mierneho priebehu, skus si trosku zagooglit a zistit ze aki ludia v skutocnosti koncili na jednotkach intenzivnej starostlivosti a hadam ti potom bude jasne ze je to zhruba tak ako som tu uz asi 10 krat napisal.
Alibista si preto, lebo na jednej strane pises, ze sa das testovat, ale hned mas argumet preco by si sa nedal. Take tliachanie do vetra. Ale evidentne ta to bavi.
Aktualne vakciny ta pred tazkou nakazou chrania na vyse 90%, preto v nemocniciach konci podla cdc v usa skoro 100% neockovanych.
Co sa meni je, ze pri nizkom pocte protilatok sa mozes nakazit, kedze aktualna mutacia ma udajne 1200x vyssiu vyrovu naloz ako predosle varianty a je taka velmi skoro od nakazy.
Takze si vyberas odbornikov? Lebo odbornici tvrdia, ze by si sa mal dat zaockovat :)
Co sa tyka mierneho priebehu netreba zabudat, ze do mierneho priebehu sa radi stav tazkeho zapalu pluc, aky si napr presiel aj Knazko, tiez lahky priebeh. A ked pises uz o tom zdravom cloveku, skus si to poopravit na mladeho zdraveho cloveka, lebo ak to cita nejaky zdavy 50+ nik, tak si ho hned presvedcil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"namahava fyzicka praca" často udrží ľudí v lepšej zdravotnej kondícii, než napríklad vysedávanie v kancelárii alebo pred PC.
Napísať odpoveď