Odf***il som otcovi windows a potrebujem ho spustiť

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bigbob
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Odf***il som otcovi windows a potrebujem ho spustiť

Príspevok od používateľa Bigbob »

Takmám prvý raz trochu vážnejší problém:

Mali sme systémy windows XP. Jeden bol na disku C a druhý na disku I. Ten prvý som teraz zmazal a dal som naň ubuntu bolo by to všetko v poriadku keby mi išli windosy z disk I spustiť. Keď som sa pokal obnoviť windowsy na I čku pomocou recovery console tak to po mne chcelo administrátorske heslo, ktoré nikdy nikto nezadával. Mám slné podozrenie že na Cčku boljediný masterboot record. Vie niekto ako by som mohl spusiť windows na disu I?

P.S. Otec sa vrái cca za 10 minút :cry:
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

PS: pozdravujem otca :D
a ja by som asi nainstaloval cely system odznovu a nevymyslal s kombinaciami ubuntu a XY systemov...potom mas ztoho salat
Bigbob
Light Star
Light Star

Kebyže windows e hned po ištalácií použitlný tak ako ubuntu tak by som to urobil. Ale ja potrebujem spúštat wokna iba v prípade že mi na ubuntu niečo nepôjde (resp. keď otcovi na ubuntu niečo nepôjde).

PS. otec dorazil a nieje moc nadšený :smt068 :smt017
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

lol..načo sa do toho púšťaš..potom to tak vyzerá :D
Bigbob
Light Star
Light Star

Ani neviem. Minulá inštalácia linuxux na druhom PC prebehla dobre, obidva boli vedla seba. No na tom novom bol windows nainštalovaný núdzovo (resp. otec ho tam tak nainštaloval) a preto to dopadlo tak ako to dopadlo. PC postupne stráca svoju funkčnosŤ a asi bude treba ísť s ním do servisu. No tak vám dám aspoň radu do života:

NIKDY NEINšTALUJTE LINUX NA DISK KDE BOL PREDTÝM WINDOWS A UŽ VôBEC HO NEINŠTALUJTE NA DISK C S WINDOWSOM!!! Najlepšie je inštalovať na prázdnu partíciu alebo si kúpiť nový HDD kam sa linux nainštaluje
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Bigbob napísal:Ani neviem. Minulá inštalácia linuxux na druhom PC prebehla dobre, obidva boli vedla seba. No na tom novom bol windows nainštalovaný núdzovo (resp. otec ho tam tak nainštaloval) a preto to dopadlo tak ako to dopadlo. PC postupne stráca svoju funkčnosŤ a asi bude treba ísť s ním do servisu. No tak vám dám aspoň radu do života:

NIKDY NEINšTALUJTE LINUX NA DISK KDE BOL PREDTÝM WINDOWS A UŽ VôBEC HO NEINŠTALUJTE NA DISK C S WINDOWSOM!!! Najlepšie je inštalovať na prázdnu partíciu alebo si kúpiť nový HDD kam sa linux nainštaluje
Tak tuto radu povedz tym tisickam spokojnych uzivatelov, co urobili presne opacne. :)
Bigbob
Light Star
Light Star

Čože? To jako vôbec nemali ten problém, ktorý mám ja? Keď sa dá systém tam, kde bol MBR a zavádzač windowsu tak sa windows späť dáv avelmi ťažko a mne sa to ani nepodarilo. A áno, mal by som svoj výrok upraviť. To čo som povedal v minulom príspevku asi neplatí ak chce mat užívatel iba linux
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja som mal normalka XP, Vistu a potom som nahodil Linux, zavadzac GRUB mi dal na vyber Linux, alebo iny operacny system, co je WIN, to som dal, a potom bol Windows zavadzac ktory mi dal na vyber XP alebo Vistu.. vsetko ficalo...

treba cez terminal v Linuxe nastavit grub aby ponukol aj windows pri bootovani, zial ten prikaz ja neviem... ale pato83 alebo niekto zrucny s pracou v linuxe ti ho rad napise

PS. nic si z toho nerob.. ja ked som sa j*bal s windowsom, ked som ho mal este nepreinstalovany uz rok a pol, chcel som tam dat SP2.. tak som ho odfajcil.. spolu aj s vecami nie len mojimi.. ale teraz uz viem ze to bola hlupost, formatovat ten disk, kedze som si mohol bezpecne skopcit tie veci cez nejaky recovery program na iny disk...

inak mozno ze mi ten SP odfacil win, ale nesformatol HDD... to sa mi podarilo az potom ked som dal nabootovat CDcko od dosky... to mi automaticky zmazalo particiu C:\ ... nj ppci, ale je to tak.. ked som nahodil nanovo win nedalo mi to a skusil som to nabootovat znova.. a znova zmazalo disk... nejake vrazedne CD :D
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

ak su tie disky fyzicke, tak grub je znamy tym ze nevie zaviest OS z fyzicky ineho disku ako z toho na ktorom je nainstalovany... treba nieco pomenit v konfigurakoch... co presne to ti uz nepoviem
Mokroplas
Novice
Novice

...čo sa stalo???

Príspevok od používateľa Mokroplas »

... Bigbobov problém pokračoval... ...momentálny stav je taký, že sa nedá nabootovať ani z CD, hoci bios je nastavený na boot z CD.. na monitore sa objavi iba nápis v ľavom hornom rohu:
Invalid partition table...

...tým sa to končí...

Nejaká rada???
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

nabootovat z grubu mozes manualne takto, z gruboveho prikazoveho riadku:
1.) rootnoverify (hdx,y)
x je cislo fyzickeho disku (cisluje sa od 0)
y je cislo particie na fyzickom disku (cisluje sa od 0)
2.) makeactive
3.) chainloader +1
Bigbob
Light Star
Light Star

Šu-Do napísal: inak mozno ze mi ten SP odfacil win, ale nesformatol HDD... to sa mi podarilo az potom ked som dal nabootovat CDcko od dosky... to mi automaticky zmazalo particiu C:\ ... nj ppci, ale je to tak.. ked som nahodil nanovo win nedalo mi to a skusil som to nabootovat znova.. a znova zmazalo disk... nejake vrazedne CD :D
Robil som to isté čo ty(dal tam CD, sformatoval disk, reset a znova format disk stále dokola) Myslím, že som počítač zavraždil. Ale veď som prišiel iba o !!!300GB!!! dát s ktorých bolo asi 25GB mojich. Po vložení CD s windowsom po 4 krát už ani bios nepípol :smt024 :samovrazda:

Ale štastie že máme ešte 2. Pre informáciu ten tretí má 533Mhz procesor a 248MB ram :)
Napísať odpoveď