Odišla doska čo s Windowsom?
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Odišla doska čo s Windowsom?
Ahoj. Odišiel mi notebook doska, ramky... Dal som to do servisu opraviť, bola vymenená repasovana doska, ramky a nejde spustiť Windows. Model HP 15- n055sc
Vypíše to údajne pripravuje sa automatická oprava, je tam logo
HP a ďalej nepustí. Bol tam originál Windows pred inštalovaný.
Teraz čo nedá sa to spojazdnit v servise mi povedal typek že musím preinštalovať Windows...
To nebudem mať už originál ? Nerozumiem tomu ako sa to rieši? V čom môže byť chýba? Či je na mieste... dik
Vypíše to údajne pripravuje sa automatická oprava, je tam logo
HP a ďalej nepustí. Bol tam originál Windows pred inštalovaný.
Teraz čo nedá sa to spojazdnit v servise mi povedal typek že musím preinštalovať Windows...
To nebudem mať už originál ? Nerozumiem tomu ako sa to rieši? V čom môže byť chýba? Či je na mieste... dik
Re: Odišla doska čo s Windowsom?
windows preinstalujes, kod na aktivaciu zadas ten, ktory mas na samolepke zospodu notebooku
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Ako preinštalovať? Ako sa to robí? A nie som si istí teraz či tam je ten kód zo spodu.
Menila sa doska , môže byť problém s aktiváciou.Zrejme to nebol HP servis .Aký OS tam bol ?
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Nebol to HP servis. Windows 10.
Preinstaluj to a uvidis, ked nepojde aktivovat, tak cez ebay si mozes legalne kupit novu licenciu za 3-5 $.
Ja som pred casom menil dosku v PC, OS nabehol aj bez preinstalovania, ale nedal sa aktivovat. Kontaktoval som Microsoft, chlapik chcel doklad o vymene dosky. Ten som nemal, pretoze bola bazarova, ale nechal sa ukecat a podarilo sa mi znovu aktivovat Windows. Ale ak ti to vymenili za rovnaky typ, tak by sa Windows mal po preinstalovani aktivovat bez problemov.
Ja som pred casom menil dosku v PC, OS nabehol aj bez preinstalovania, ale nedal sa aktivovat. Kontaktoval som Microsoft, chlapik chcel doklad o vymene dosky. Ten som nemal, pretoze bola bazarova, ale nechal sa ukecat a podarilo sa mi znovu aktivovat Windows. Ale ak ti to vymenili za rovnaky typ, tak by sa Windows mal po preinstalovani aktivovat bez problemov.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
A ako to mám preinstalovat? Stlačím F10? A?
To zalezi od konkretneho notebooku, neviem ako to mas presne, ale cez system recovery by to mohlo ist.
Ak nie, tak tu si stiahni Windows 10, vie ti to rovno vytvorit aj instalacne usb: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10
A z toho potom spustis cistu instalaciu, len si daj pozor, aby si vybral spravnu verziu (Home/Pro)
Ak nie, tak tu si stiahni Windows 10, vie ti to rovno vytvorit aj instalacne usb: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10
A z toho potom spustis cistu instalaciu, len si daj pozor, aby si vybral spravnu verziu (Home/Pro)
-
Mickeymouse777
Medium Expert
No mám ti doma. Recovery tiež načítava please wait...Už 10 minút asi to nepustí. Doska je tam repasovana a keď sme pozerali V biose tak Windows 8 tam tiež bol inštalovaný nakoľko ževraj tie repasovane su respektíve boli tiež s original Windowsom tak že vraj potrebujem Windows 8 bez home atď.
Potom by to malo mať ten kľuc origanility. Inak sa vybrať nedal ževraj. Takže potrebujem asi ten Windows 8
Potom by to malo mať ten kľuc origanility. Inak sa vybrať nedal ževraj. Takže potrebujem asi ten Windows 8
Keď ani nevieš aký máš Windows, daj to spraviť nejakému kamarátovi
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Windows 8 tam bol od výroby. A aktualizoval sa na 10.
Takže sa pýtam viem aký tam je. V biose je 8. Píšem v predošlom príspevku.
Takže sa pýtam viem aký tam je. V biose je 8. Píšem v predošlom príspevku.
Ak máš kľúč v biose, tak si iba spustí inštaláciu a o nič sa starať nemusíš.Inštalátor si vyberie verziu sám, ani nebudeš mať ponuku na výber.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
V biose praveze asi neni neviem. Mám problém stiahol som win 10 dával som to cez rufus na USB a nejde mi to načítať bootovanie teda nájde kľúč v biose dám enter hodí len logo a opäť len načítava a nič. Aké sú ešte možnosti neviem či ten rufus to zlé dal alebo čo.
môžem odfotiť celý bios či sú tam citlivé veci? Mám tam seriál number, UUid number, Product configuration ID, Systém Board CT number,
Tu to mam správne nastavené aby s USB bootovalo? Dik
Tu to mam správne nastavené aby s USB bootovalo? Dik
Daj screen aj z iných položiek biosu.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Tu je nieco som na mobile už sa S tým seriem dosť hodín.
Tak neviem či pošlem správne. .
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2018, 20:21)
Keď skúšal externý hardisk V servise to išlo načítať mal tam uložené windowsi. A spustilo to.
Tak neviem či pošlem správne. .
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2018, 20:21)
UEFI Boot order nastav na USB Diskette on Key/USB Hard Drive
to iste aj na Legacy Boot Order
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Tu ešte fotky omluvam sa keď sú na krivo už nevládzem celkom.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2018, 20:30)
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2018, 20:30)
Ako? Myslím že už to je? Ako sa to nastavuje?beardie napísal:UEFI Boot order nastav na USB Diskette on Key/USB Hard Drive
tak mas asi zle bootovacie usb
-
Mickeymouse777
Medium Expert
No neviem robil som to cez rufus program automaticky mi vyhodilo predvolené nastavenia. Dal som to na USB a nič. CD nemám len kľúč. Ako sa to dá ešte ? Skúsim ešte Windows 8.
Ak máš nový Rufus verziu 3,tak tam je prednastavené pre GPT.Skús si to zmeniť na MBR.Alebo máš to USB na MBR a potrebuješ GPT.
Skúsil si vypnúť Secure Boot?
Skúsil si vypnúť Secure Boot?