odpajanie USB
odpajanie USB
pripojil som 250GB interny disk pomocou redukcie SATA-USB na notebook (XP pro SP3) chvilku to slo a potom zacal odpajat a vypisoval chybu oneskoreneho zapisu, skusal som to na druhom pc tiez XP ale home SP2 a to iste. Fungovalo to stabilne len na Eee Pc a na pocitaci s W7U, tak neviem kde je chyba
Re: odpajanie USB
Niektoré externé HDD potrebujú aj externé napájenie, nielen dátový kábel.
toto je interny disk napajany 4-pinom. Mam vsetko zapojene ale odpaja ho
Možno som to blbo pochopil. Tak načo je v internom prepojeniu redukcia SATA - USB? Predsa sú na HDD dva káble - jeden dátový a jeden napájací. USB nie. USB je iba na externom prevedeniu. Takže na skrinke s HDD.
staci ako odpoved?
http://www.alza.sk/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm
http://www.alza.sk/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm
Zdá sa mi to byť komplikované. Je to typicky externá vec, a je ku tomu aj napájací adaptér. Takže máš vlastne aký disk? IDE? S externým dátovým pripojením vnútri počítača? Pokiaľ áno, tak ku HDD napoj aj kábel zo zdroja, alebo napíš, ako to vlasne máš. Konkrétne a presne. Alebo máš dva napájacie káble z počítača? Jeden zo zdroja a druhý od adaptéra?
nejde o napajanie to je v poriadku, ide o to USB pri W7U ide a pri XP vypadava.
napajanie je na obrazku
napajanie je na obrazku
Ty vieš, ako to máš, a ja nie. Viem iba to, že máš nejaký HDD vnútri /neviem, či IDE alebo SATA/, s nejakým externým adaptérom IDE/SATA s napájacím adaptérom. Urýchlime to, pokiaľ niečo možem poradiť, tým, že povieš konkrétne:
Aký typ HDD máš? IDE alebo SATA?
Máš MB s pripojením SATA?
Aký typ HDD máš? IDE alebo SATA?
Máš MB s pripojením SATA?
je to SATA disk a pokusam sa ho pripojit na notebook nie na MB klasickeho pc, preto ta redukcia
Hmmm, niekedy to človek blbo pochopí. Takže je to všetko externé. Pokiaľ máš všetko dobre pospájané, malo by to fungovať dobre. Azda ma poplietol ten druhý PC. Pokiaľ máš možnosť napojiť to na PC s čistou instaláciou Win, bolo by to dobré pre identifikáciu problému. Čistú instaláciu bez netového pripojenia.
ked som ho napojil na pc normalne islo vsetko instalovat XP v pohode
Oneskorený zápis býva u napalovaček predsa. Pokiaľ niečo nestíha u HDD, tak je to čudné. Ja používam na servis USB na rozličné HDD/CD/DVD externe a bez problémov. Základom je IDE. SATA tam nemám, to mám v šuflíkoch.
nestiha len pri XP na W7U ide
Aha, takže kontrola XP, eventuelne rýchlejšie býva format HDD a odznova. Varianta Win by s tým nemala mať nič.
ked bude cas vyskusam 
Čudné veci po skúsenostiach s Win bývajú vplyvom SW parazitov, odskúšaj aj ON LINE kontrolu na ne.