Zdravim,
rad by som sa informoval, ci je mozne kupit notebook s odpoctom DPH za predpokladu, ze predavajuci je platca DPH aj kupujuci. Da sa to takto? Co vsetko k tomu treba a ako treba postupovat?
Dakujem.
Odpocet DPH
Re: Odpocet DPH
áno, dá.. jednoducho treba faktúru, ktorú si oba subjekty zaúčtujú a na základe ktorej predávajúci odvedie DPH do štátneho rozpočtu a kupujúci dostane peniaze späť (alebo si to odráta zo svojej DPH, ktorú má zaplatiť štátu).
-
terrens
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
A to sa robí ako? Nejaká písomná žiadosť predávajúcemu alebo ako?
-
17
Light Professional
Predpokladam, ze na fakture sa definuje kto je platca DPH a na zaklade toho sa dalej postupuje. Ale treba to nejako specialne vypapierovat, alebo staci uviest kto je platca DPH a tym padom je automaticke, ze tu DPH plati on a ja si odpocitam?
Aj mna by dost zaujimalo, ako postupovat.
Aj mna by dost zaujimalo, ako postupovat.
Tú DPH mu Ty zaplatíš pri úhrade faktúry a potom si tú DPH vyžiadaš späť od štátu.. neviem, ako často Ty ako platca DPH odvádzaš DPH.
Každopádne na niečo také, že nezaplatíš DPH pri samotnom prevzatí notebooku, môžeš bohužiaľ zabudnúť..
Popozeraj na nete pojmy ako daň na vstupe, daň na výstupe... učil som sa to dosť dávno, takže neviem podrobnosti.
Každopádne na niečo také, že nezaplatíš DPH pri samotnom prevzatí notebooku, môžeš bohužiaľ zabudnúť..
Popozeraj na nete pojmy ako daň na vstupe, daň na výstupe... učil som sa to dosť dávno, takže neviem podrobnosti.
-
17
Light Professional
Samozrejme, viem, ze pri kupe zaplatim cenu s DPH ale ona sa mi vrati. Len mi skor ide o to, ako to vypapierovat. Lebo nemyslim si, ze ked su obe strany platcami dph, tak ten odpocet je automaticky. Alebo je?
Na taketo veci sluzi uctovnik, ktory to spracuje. Ak je niekto rocnym platcom, tak si ja peniaze pockas skoro rok do takeho maja ci juna. Ak stvrtrocnym, tak je to v pohode a cakal by si len nejaky ten mesiac, dva, tri.
-
17
Light Professional
Ono je prakticky jedno kedy pridu, hlavne aby prisli.
Asi budem kontaktovat znameho danovaka, ten by uz mal vediet co s tym.