ide o povahu a nie o farbu pletiDieg0 napísal:Vsetci nadavaju na ciganov a polovica chodi do solariek aby vypadali ako oni.Uzas
Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
Re: Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
Zdravím, zmenilo sa niečo za posledných rokov čo sa týka solárií? dočítal som sa že dnešné solárka obsahujú filtre ktoré človeka chránia pred UV žiarením a tým sa znižuje pravdepodobnosť výskytu rakoviny, starnutia kože a pod. ale UV žiarenia by sme sa predsa neopálili alebo ako je to myslené? čo sa týka produkcie vitamínu D je potrebné UV žiarenie typu A alebo B? dík
TK1991
1/vit D sa v tele vytvara za pomoci UVB svetelnej zlozky.
2/DNA v pokozke poskodzuju obe zlozky- UVA aj UVB
3/kazde dlhodobe vystavovanie sa slnku je skodlive dokonca aj vtedy ked je clovek natrety sunscreenom
4/ vit D zo slnka sa aj tak "vyraba" iba v malej miere z dovodu, ze ludia sa po opalovani skor ci neskor idu osprchovat a pouzivaju pri tom mydlo ci sprchovy gel ktory narusuje premenu dehydrocholesterolu na vit D.
4/v lete sa dostatok vit D vytvori aj bez opalovania iba beznym pobytom v prirode ci meste, stacia kratke rukavy. V zime a na jar sa odporuca prijem vit D v kapsliach, je to lacne, celu sezonu clovek pokryje do 6€.
http://www.skincancer.org/healthy-lifes ... a-priority
Ja osobne sa neopalujem vobec, vzdy som v tieni. Jednak preto ze na slnku je v lete prilis teplo a jednak nemam rad ked sa mi supe koza.
1/vit D sa v tele vytvara za pomoci UVB svetelnej zlozky.
2/DNA v pokozke poskodzuju obe zlozky- UVA aj UVB
3/kazde dlhodobe vystavovanie sa slnku je skodlive dokonca aj vtedy ked je clovek natrety sunscreenom
4/ vit D zo slnka sa aj tak "vyraba" iba v malej miere z dovodu, ze ludia sa po opalovani skor ci neskor idu osprchovat a pouzivaju pri tom mydlo ci sprchovy gel ktory narusuje premenu dehydrocholesterolu na vit D.
4/v lete sa dostatok vit D vytvori aj bez opalovania iba beznym pobytom v prirode ci meste, stacia kratke rukavy. V zime a na jar sa odporuca prijem vit D v kapsliach, je to lacne, celu sezonu clovek pokryje do 6€.
http://www.skincancer.org/healthy-lifes ... a-priority
Ja osobne sa neopalujem vobec, vzdy som v tieni. Jednak preto ze na slnku je v lete prilis teplo a jednak nemam rad ked sa mi supe koza.
Koza sa ti supe preto, lebo sa spalila a je vysusena. Preto sa treba pred opalovanim vhodne natriet a to iste aj po opalovani.
Neopalujem- nemusim natierat. Nemam rad kremy ani nic podobne.Dalsia vec je ze vecsina sunscreenov je na slnku po dlhsej dobe chemicky nestabilna.
Keďže nás posledné dni prekvapilo krásne počasie rád by som oživil túto tému.
Zmenilo sa za posledné roky niečo ohľadom opaľovacích krémov/olejov?
Sú faktory dôležité?
Opaľovanie sa s indulonou?
Aký je váš názor?
Zmenilo sa za posledné roky niečo ohľadom opaľovacích krémov/olejov?
Sú faktory dôležité?
Opaľovanie sa s indulonou?
Aký je váš názor?
Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
[emoji3]ja som si postupom rokov uvedomil jednu vec ktoru vzdy pri opalovani riesim nakolko som jeden z tych ktory sa bud kompletne cely spali alebo sa vrati biely... je mojou prioritou sa pekne opalit alebo sa nespalit?
ja sa viem opalit doma, vybehnem na bajk na hradzu a vratim sa s opalenymi rukami nohami tvarou a krkom, ked sa po vyjazde vyzleciem a oddychujem opalim sa cely, mne to tak nejak zvlastne reaguje na pokozke, ze ked som spoteny opaluje ma pekne do hneda, ak som pri mori a idem sa natierat na zaciatok mliekom 50tkou a potom uberam az ku 20 oleju tak ma opaluje do cervena az sa o 3 tyzdne doma zosupem a som rovnaky... takze to robim tak
pred dovolenkou pekne sport aby som chytil dobry zaklad a potom pri mori korigujem opalovacimi kremami aby som sa nespalil, v podstate sa vratim skoro rovnako opaleny
inak ziadne solarium ani nic podobne a najviac sa mi paradoxne osvedcili kremy s oleje z lidlu ktore teraz maju pri pokladniach v papierovych stojanoch, tie zlte, myslim ze cien? su dobre roztieratelne aj na mokru pokozku a hned ich vsaje koza, nie som potom este pol hodinu mastny...
ja sa viem opalit doma, vybehnem na bajk na hradzu a vratim sa s opalenymi rukami nohami tvarou a krkom, ked sa po vyjazde vyzleciem a oddychujem opalim sa cely, mne to tak nejak zvlastne reaguje na pokozke, ze ked som spoteny opaluje ma pekne do hneda, ak som pri mori a idem sa natierat na zaciatok mliekom 50tkou a potom uberam az ku 20 oleju tak ma opaluje do cervena az sa o 3 tyzdne doma zosupem a som rovnaky... takze to robim tak
pred dovolenkou pekne sport aby som chytil dobry zaklad a potom pri mori korigujem opalovacimi kremami aby som sa nespalil, v podstate sa vratim skoro rovnako opaleny
inak ziadne solarium ani nic podobne a najviac sa mi paradoxne osvedcili kremy s oleje z lidlu ktore teraz maju pri pokladniach v papierovych stojanoch, tie zlte, myslim ze cien? su dobre roztieratelne aj na mokru pokozku a hned ich vsaje koza, nie som potom este pol hodinu mastny...