Orange vs. Telekom
-
nejakymarko
Addict
Orange vs. Telekom
Zdravím,
akého providera pre Internet a TV by ste mi odporúčali vzhľadom na spoľahlivosť, kvalitu TV vysielania a pod?
Mám možnosť optického internetu ako ako Orange, tak aj Telekom.
Internet uvažujem zlatú strednú cestu 500/100 a uvažujem nad televíziou. Môj pôvodný zámer bol Orange s najnižsím balíkom a doplatiť si športové kanály (to je jediné, čo v TV reálne pozerám, ale orange medzičasom vyradil z ponuky všetky pre mňa zaujímavé programy - Nova Sport 3,4 (nikdy nedal do ponuky 5,6) - reálne by som chcel pozerať španielsku La Ligu, Ligu Majstrov a F1.
Napadajú mi 2 možnosti:
1. ORANGE 500/100 + Stredná TV = 29e / mesiac + VOYO MAX 12e / mesiac = 41e / mesiac
2. TELEKOM 500/100 + 120+ TV staníc (bez settop boxu) = 39e / mesiac
Čiže ceny viac menej totožné, preto ostáva otázka, ktorého z providera vzhľadom na stabilitu, kvalitu a pod...
Prípadne Vám napadnú nejaké alternatívne možnosti?
Ďakujem
akého providera pre Internet a TV by ste mi odporúčali vzhľadom na spoľahlivosť, kvalitu TV vysielania a pod?
Mám možnosť optického internetu ako ako Orange, tak aj Telekom.
Internet uvažujem zlatú strednú cestu 500/100 a uvažujem nad televíziou. Môj pôvodný zámer bol Orange s najnižsím balíkom a doplatiť si športové kanály (to je jediné, čo v TV reálne pozerám, ale orange medzičasom vyradil z ponuky všetky pre mňa zaujímavé programy - Nova Sport 3,4 (nikdy nedal do ponuky 5,6) - reálne by som chcel pozerať španielsku La Ligu, Ligu Majstrov a F1.
Napadajú mi 2 možnosti:
1. ORANGE 500/100 + Stredná TV = 29e / mesiac + VOYO MAX 12e / mesiac = 41e / mesiac
2. TELEKOM 500/100 + 120+ TV staníc (bez settop boxu) = 39e / mesiac
Čiže ceny viac menej totožné, preto ostáva otázka, ktorého z providera vzhľadom na stabilitu, kvalitu a pod...
Prípadne Vám napadnú nejaké alternatívne možnosti?
Ďakujem
Re: Orange vs. Telekom
Kedze ide o optiku, tak je to viacmenej jedno a vypadky sa mozu lisit podla konretnej lokality (aj ked vypadky pri optike su zrejme radovo par sekund behom mesiaca). Pre sport ma najlepsie stanice prave Telekom s moznost doplatit Nova Sport 5 a 6, navyse tam mas aj Ligu majstrov, Anglicku ligu a ine.
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Mal som túto istú dilemu, vybral som telekom a nemôžem byt viac spokojný. Mám 1000 na 300 a za celý čas (asi 2 roky) som nemal menej ako 980, čiže stabilita je super.
Okrem toho mám aj paušál v Telekome, mám magentu a preto mám nejaké ďalšie zľavy.
Čo sa týka TV, mal som telekom ale mne sa to nepáčilo kvalitou. Som strašne fajnový na obraz, kupoval som novú telku za nemalé peniaze a ten telekom mi prišiel škaredý. Je pravda že osobne telku nepozerám, len netflix a podobne.. ale ja osobne by som telku riešil mimo operátora, napríklad lepšiaTV sa mi osvedčila za 12€ mesačne. Samozrejme ak máš smartTV
Okrem toho mám aj paušál v Telekome, mám magentu a preto mám nejaké ďalšie zľavy.
Čo sa týka TV, mal som telekom ale mne sa to nepáčilo kvalitou. Som strašne fajnový na obraz, kupoval som novú telku za nemalé peniaze a ten telekom mi prišiel škaredý. Je pravda že osobne telku nepozerám, len netflix a podobne.. ale ja osobne by som telku riešil mimo operátora, napríklad lepšiaTV sa mi osvedčila za 12€ mesačne. Samozrejme ak máš smartTV
Na lepsia.tv si nepozrie ani futbal, ani formulu.
Orange rozdá 100 až 200 GB dát zadarmo skoro všetkým. K Prime dá veľmi veľa dát za dobitie ... https://zive.aktuality.sk/clanok/9Hu0eU ... za-dobitie
To je taka akcia, ze 100GB na mesiac, ze podme je... Keby to rozdelili na cely rok, tak to aj vyznam ma, ale v pripade jedneho mesiaca je to totalna hlupost.
Je podľa vás v tejto ponuke Orangeu nejaký háčik?
Internet pripojenie, rýchlosť 500 Mb/s
Cena 10 eur/mesiac
2 roky viazanosť
Garancia ceny na 4 roky
120 TV staníc
31 dňový archív
Cena Internet+TV 20 eur mesačne
Počet prístupov: STB+3 prístupy na internet
2 roky viazanosť
4 roky garantovaná cena
Internet pripojenie, rýchlosť 500 Mb/s
Cena 10 eur/mesiac
2 roky viazanosť
Garancia ceny na 4 roky
120 TV staníc
31 dňový archív
Cena Internet+TV 20 eur mesačne
Počet prístupov: STB+3 prístupy na internet
2 roky viazanosť
4 roky garantovaná cena
Podla popisu je to fajn. Telka sa da pozerat ako, iba na jednom zariadeni ci sucasne na dvoch? Alebo je tam priplatok za druhe zariadenie?
To práve presne neviem či je poplatok za 2...
Aj tak by to bola za 12 eur dobra cena.
12? ja tam vidím 10 za net, alebo 20 net+TV
Aha, to som prehliadol alebo to tam potom doplnil. Aj tak je to za 20 eur dobra ponuka.
-
cORP.
Addict
v cene telky s netom urcite nemas pristup na 3 zaraidenia mimo stb, za kazdy stb si pekne platis prenajom, urcite nieje v cene 20eur atd. hento je len nejaky supis nic nehovoriacich sluzieb,
co sa tyka optiky -
ak mas moznost telekom aj orange nieje rozhodne jedno pre co sa rozhodnes, najviac podstatne je ci tam na tvojej adrese ma opticke vlakna aj orange a aj telekom, pretoze ak jeden zdiela siet aj druhemu tak je to vzdy na prd. priklad - ak je optika orange tak mas klasicke ftth ukoncene prevodnikom ktory ma aj wifi a administrativnu cast na nastavenia, ak mas partner optiku cez orange na telekom optickom vlakne tak mas prevodnik telekomu - instalaciu robi telekom - nasledne na to zapajas router zyxel - v dnesnej dobe ultra nespolahlivy srot ktory by som si do domu rozhodne nedaval - toto sa momentalne meni a telekom migruje niektore veci na pozadi aby sa mohlo na jeho optike pouzit rovno ont orange ako pri domacej optickej linke. , presne toto iste plati aj v opacnom garde, ak ide telekom cez kable orange tak sa dava prevodnik cez bridge a vzdy to je horsie ako nativna moznost, dlzka riesenia problemov pri zapise ticketu atd.
co sa tyka optiky -
ak mas moznost telekom aj orange nieje rozhodne jedno pre co sa rozhodnes, najviac podstatne je ci tam na tvojej adrese ma opticke vlakna aj orange a aj telekom, pretoze ak jeden zdiela siet aj druhemu tak je to vzdy na prd. priklad - ak je optika orange tak mas klasicke ftth ukoncene prevodnikom ktory ma aj wifi a administrativnu cast na nastavenia, ak mas partner optiku cez orange na telekom optickom vlakne tak mas prevodnik telekomu - instalaciu robi telekom - nasledne na to zapajas router zyxel - v dnesnej dobe ultra nespolahlivy srot ktory by som si do domu rozhodne nedaval - toto sa momentalne meni a telekom migruje niektore veci na pozadi aby sa mohlo na jeho optike pouzit rovno ont orange ako pri domacej optickej linke. , presne toto iste plati aj v opacnom garde, ak ide telekom cez kable orange tak sa dava prevodnik cez bridge a vzdy to je horsie ako nativna moznost, dlzka riesenia problemov pri zapise ticketu atd.
Asi pôjdeme cez lokálneho (už teraz ho máme)..pri ročnej platbe dopredu TV vychádza len 3,50 eur/mes. (123 TV, bežná cena TV 8 eur). A internet len 12,70..100 Mbit.
A routre používajú TP-LINK Archer C64 za 47 eur od nich (pustia až 1 Gbit rýchlosť). Máme práve ten nepodarený Zixel..možno už aj 12 rokov. Tam sú aj dosť veľké straty vzduchom a nižšia bezpečnosť.
https://vosveteit.zoznam.sk/routery-tej ... n-pristup/
A routre používajú TP-LINK Archer C64 za 47 eur od nich (pustia až 1 Gbit rýchlosť). Máme práve ten nepodarený Zixel..možno už aj 12 rokov. Tam sú aj dosť veľké straty vzduchom a nižšia bezpečnosť.
https://vosveteit.zoznam.sk/routery-tej ... n-pristup/
-
cORP.
Addict
tak ten router to je totalny low endovy srot viacmej, na alze stoji 35eur, ale na zaklad a malicke pokrytie stacit moze, v byte by som sa na neho asi nespoliehal kvoli zaruseniu od susednych sieti, lokal vie casto vykuzlit zaujimavu cenu, otazka je ci 100Mbit/s staci, na bezne pouzivanie si myslim, ze ano, no na stahovanie by to mna uz extremne obmedzovalo.
nieje skor lepsie riesenie zobrat len optiku a neriesit cez providera telku vobec ? ved na trhu je milion internetovych tv ktore funguju na baze predplatneho ebz viazanosti, daju sa menit v pripade nespokojnosti a efekt je vo vysledku uplne rovnaky.
nieje skor lepsie riesenie zobrat len optiku a neriesit cez providera telku vobec ? ved na trhu je milion internetovych tv ktore funguju na baze predplatneho ebz viazanosti, daju sa menit v pripade nespokojnosti a efekt je vo vysledku uplne rovnaky.
Nám by to stačilo, veľa nesťahujeme, inak upload majú rovnaký ako download...
A čo sa týka zvyšovania cien, tak Orange je rizikovejší v tomto (nakoľko je celoslovenský)..minimálne čo sa týka inflácie.
A čo sa týka zvyšovania cien, tak Orange je rizikovejší v tomto (nakoľko je celoslovenský)..minimálne čo sa týka inflácie.
-
cORP.
Addict
to je uplny nezmysel, zvysuju ceny vsade, je jedno ci to je telekom alebo nejaky lokal
Pokiaľ nemáš v pláne stream filmov v 4k tak OK, ináč je to za mňa nedostatočné.
Napríklad pre bežné sledovanie televízie stačí aj 5 Mbit...
Len stále treba brať do úvahy, že v bežnej domácnosti je viac užívateľov... 100Mbit je za mňa v dnešnej dobe už dosť málo.