Otec robí problémy

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
VireX
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Otec robí problémy

Príspevok od používateľa VireX »

Problém je takíto

Otec sa s mamou rozišiel cca pred šiestimi rokmi. Ja a mladší brácho sme ostali s mamou čo je pochopiteľné, keďže "otecko" si našiel kur..
Okey, preniesli sme sa cez to, mama si našla super job atď. Ja ako 12. ročný som už tiež dobre chápal aký je foter sviniar, nevedel som mu to odpustiť tak približne po roku som prestal chodiť k nemu aj na víkendy proste total pass. Bratovi (teras 8 ročný) mu to samozrejme nevadilo otca navštevoval rád. Lenže aj on postupne vekom začal chápať že otcovi je prednejšia tá (radšej ju nenazvem slovom) ako vlastné deti a vtedy sa začali bráškové psychické problémi (zhoršil sa v škole, nechcel navštevovať hudobnú ani tréningy, v noci sa dokonca zaštieval)
Mama a ja sme to ihneď začali riešiť buď cez psychologičku alebo ja že som sa bratom učil,nosil ho na tréning atď. Otec totálny nezájem zaklincoval tím že si spravil decko s tou fľandoru a mama z neho bola už zúfalá.
Ja som zatial nezasahoval. Ale čo sme sa nedozvedeli mladá slečna aj s otcovím deckom (nevlastním bratom) od neho odišla. Ani sa jej nečudujem pretože zistila čo to je za človek. Foter zrazu ako opustený starý mládenec začal sekať vzorného taťku a mal o nás prehnaný záujem.
keďže si potreboval vybyť nervy samozrejme všetku vinu z toho čo sa deje s bratom začal hádzať na mamu a neraz som bol svedkom ako mama kôli nemu plakala aj keď to nechcela dať najavo. Dnes, keď som vedel že znova volá som to nevidržal, vytrhol som mame telefón a vykričal som mu všetko čo som v sebe dusil tie roky zakončiac slovami že nech si namňa dáva ku.evský pozor lebo mu otrieskam tú plešatú hlavu o jeho nové auto 8)
On sa nezmohol ani na slovo, proste len dačo zachrčal.

Neprehnal som to podľa vás ? Mám to fakt urobyť keď znova bude ponižovať mamu? Nebojím sa ho vôbec je to takí malý plešoun a ja som zažil už nejednu krčmovú bitku.

Mám dojem že jemu by pomohlo len to keďže už sme ho riešili aj cez starých rodičov brata atď

THX
Supertrdlo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supertrdlo »

Myslim si ze si spravil spravnu vec :) treba sa zastat najblizsej rodiny co je v tvojom pripade tvoja mama a brat. Ja dusim v sebe tiez nieco a este som nemal gule na to aby som to jednemu z rodicov povedal. Mozem sa ta spytat aky to je pocit ? Citis sa lepsie ?
VireX
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VireX »

Supertrdlo napísal:Myslim si ze si spravil spravnu vec :) treba sa zastat najblizsej rodiny co je v tvojom pripade tvoja mama a brat. Ja dusim v sebe tiez nieco a este som nemal gule na to aby som to jednemu z rodicov povedal. Mozem sa ta spytat aky to je pocit ? Citis sa lepsie ?
Po tých nervoch je to fakt skvelí pocit, vidno aj na mame že je rada že som sa jej zastal a mne sa takisto uľavilo. Druhá vec je že čo bude keď sa stretneme zoči voči :smt062 a som zvedavý na jeho reakciu. Najradšej by som bol keby si on po tomto stúpil do svedomia a zmenil sa ale o tom fakt pochybujem :?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Urobil si dôležitý krok a podľa mňa správny. Teraz mu hlavne nedaj najavo, že to nejakým spôsobom ľutuješ alebo, že máš z neho strach. Máš pri sebe rodinu a tá sa ťa zastane, aj keby bolo až moc zle. A keď sa stretnete? Buď sa uvedomí a aspoň nejaké veci si vyriešiete a ak by chcel vyskakovať, nečakaj a daj mu rovno po papuli. Tam už nehľadaj žiadne zábrany, ak je to taký človek ako píšeš, tak si nezaslúži, aby si ho nazýval otcom.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

sprava sa on ako hajzel ? spravaj sa aj ty ako hajzel ,nic ine ti neostava ,ak je mama rozvedena tak z pravneho hladiska je to pre vas cudzi clovek a nema vas co otravovat ,samozrejme na tvojho brata asi vpliv mat moze kedze je neplnolety ale podla vypoctu ty uz mas nad 18nast tak by nemal robit problemy :wink:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

huh takto nasi ziju spolu aj ked tato je pako a vlani sa z bratom zacal hadat a prislo az na bitku keby som nevkrocil medzi nich nevim ako to dopadne kazdopadne on sa nezmenil ale vela veci si uvedomil, cize mozno bude ten tvoj stale vsetko davat za vinu mame ze vas otocila proti nemu a tak ale daco v nom sa muselo pohnut
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

No tak ja z vlastnej skúsenosti sa s vlastným otcom nerozprávam, ani po tom netúžim a v poslednej dobe mi tiež vypisuje, aj telefón mi na seba dával, že nech sa mu ozvem, že má o mňa záujem, že ma chce spoznať. Ale ja nechcem, tak ho proste ignorujem.

No a druhý príklad s vlastným dedkom, keď som sa zmohla mu vykričať, čo si o ňom myslím, tak som plakala a ešte po tom som sa z toho dostávala pár hodín. Nie je to také jednoduché a pocity? Neviem, zmiešané, aj neistota aj úzkosť. Ale som rada, že nech vie, čo si o ňom myslím.

To veľmi záleží od typu človeka a od situácii, ale podľa mňa si spravil dobre. :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

cORP. napísal:sprava sa on ako hajzel ? spravaj sa aj ty ako hajzel ,nic ine ti neostava ,ak je mama rozvedena tak z pravneho hladiska je to pre vas cudzi clovek a nema vas co otravovat ,samozrejme na tvojho brata asi vpliv mat moze kedze je neplnolety ale podla vypoctu ty uz mas nad 18nast tak by nemal robit problemy :wink:
ako moze byt cudzi clovek ked je to jeho otec?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mulatt napísal:ako moze byt cudzi clovek ked je to jeho otec?
si normalny ? ked sa tak sprava vravim ,niektory ludia vazne nechapu :roll:

nemyslel som cudzi dusevne ale pravoplatne nema s nim uz nic spolocne kedze niesu v pribuzenskom vztahu ,ak ma nad 18 a s otcom si nezela byt v kontakte tak ma na to pravo pretoze s biologickym otcom ho viaze len spolocne dna :)
Blekota
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blekota »

si spravil spravnu vec na ktoru nema gule 99% ludi takze ta chvalim..

a tu hlavu mu kludne oplieskaj si zasluzi doriti nakopat
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

ale ak je fakt taky hajzel tak si davaj pozor aj na to aby ta potom neudal a aby si nemal problemy s policajtmi. ale inak toto s tou hlavou na aute schvalujem..drzim palce :smt079
Napísať odpoveď