Ospravedlňujem sa za Repost ale všimol som si že Over Clock kategória je 3 roky bez aktivity.
Zdravím pani potreboval by som poradiť s Over Clock mojej gigabyte GeForce Gtx 970 gaming g1 4gb.
Grafika je z druhej ruky avšak kompletne som hu Prečistil a pre pestoval MX4 pastou.
Posledný týždeň skúšam čo Over Clock da cez Afterburner. Doteraz som sa ne zahrával s Core voltage a Ani som neskúšal nastaviť “Force constant voltage”.
Najstabilnejšie sa zdajú byť dve nastavenia.
Nastavenie č.1
Power limit 112, +100 core clock,+ 250 memory clock —— na tomto som schopný rozbehnúť Far cry 5 s high detailmi pri 55-60fps bez padnutia aplikácie (skúšal som cca pól hodinu)
Nastavenie č.2
Power limit 112, +150 core clock,+ 200 memory clock — — na tomto nastavení viem rozbehnúť v high to max nastaveniach Witcher 3 (navigrad 55-60fps) alebo Gta5(55-60fps) (far cry 5 padne po cca 5 min)
Zostava
Zdroj 700w
Asus maximus Hero viii
I5 6600k bez overclocku
16gb ram DdR4 2666 MHz
Gigabyte Gtx 970 g1 gaming 4gb
Chcel by som sa teda spýtať či mi viete poradiť ako efektívnejšie grafiku OverClock Bez toho že by som šiel do veľkého rizika odpálenia alebo poškodenia. Uvedomujem si že grafika je už staršia a pre niekoho nemá cenu riešiť 100 eurovú grafiku, No nerád by som si ju odpalil avšak mám záujem skúsiť čo dokáže a Vyžmýkať z nej čo sa dá...
Vedeli by ste mi prosím poradiť optimálne nastavenia a či zapnúť “force constant voltage” poprípade či upraviť “core voltage” a ak áno, tak do akej miery?
Inak Bedňu ešte nemám nič moc tak ju mám otvorenú z jedného boku a teplota grafiky sa pohybuje od 60 do 68° pri 90- 100% vyťažení grafiky. S ventilátormi som sa ešte nehral
Bedňu sa chystám kúpiť v dohľadnej dobe...
Veľká vďaka