Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
300
54%
Nie
260
46%
 
Celkom hlasov: 560

Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4337
Registrovaný: 17 mar 2009, 17:51
Bydlisko: Partizanske

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Sapo »

Teploty? Chladič? Valid? Vydržalo OCCT aspoň na 10 min?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Noctua NH-U9B SE2 + HAF922
Teploty som neskúšal ale nepresiahnu 65c lebo by mi to pc hlásil. OCCT v pohode 30 min, viac sa mi nechcelo čakať..
Grafika je hlučná ako hovado + teploty do 90c ale je skoro na úrovni GTX460..
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4337
Registrovaný: 17 mar 2009, 17:51
Bydlisko: Partizanske

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Sapo »

Hm zaujímave. Ja mám s mojím Phenomom 955 OC 4.0GHz 1.48v + AC Freezer Extreme rev2, CM Elite 330 2x in, 1x out a teplota nepresiahne 57°C.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1.48 je trocha moc nie? AMD odporúča max 1.45v.. Ale asi to nemám úplne stabilné, trebalo by spustiť 24hod Prime95 ale toľko času nemám :) .
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4337
Registrovaný: 17 mar 2009, 17:51
Bydlisko: Partizanske

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Sapo »

To je pravda. Zvláda to aj nižšie napätia, ale raz mi hra hodila BSOD tak som to zvýšil. Ten BSOD bol pravdepodobne grafikou. No keď budem niekedy v BIOSe tak sa s tým ešte pohrám.

EDIT: 4.0GHz, 1.45v, 45min OCCT, 54°C, Freezer Extreme rev2
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ja som taktoval cez asus ai suite 2. super vecička
Bulldozer
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 56
Registrovaný: 06 feb 2011, 20:03
Bydlisko: Ružomberok

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Bulldozer »

neviem, odkial máte takéto info, ale 1,48V moc nie je... hodnota 1,55V je, povedal by som, také maximum z výkonným vzduchovým chladičom... čiže ak máte 30-40€urové "kúlery", tak sa nebojte ísť kľudne na 1,5V :)
samozrejme, je veľmi dôležité, akú máte dosku... ak máte niečo lacné (60-70€) a doska nemá chladené VRM (mosfety, napäťové regulátory) tak tu by som tie Volty moc nezvyšoval... prehrejú sa a potom je cpu nestabilné a životnosť dosky sa skracuje a môže sa stať, že to nevydrží a po čase vám doska "umre"...
čo sa týka taktovania, tak najlepšie je ho robiť cez bios... dnes máme rôzne "utility", ale to nie je to pravé orechové... určite nepožívajte soft od AMD s názvom Overdrive... je to šmejd... ovela lepšie sú softy dodávané výrobcami dosiek... no ani tam nie je všetko to, čo treba "poštelovať" v biose... takže tlačítko Del a ideme na to :wink:
tiež mám 955, ktorý je stabilný na 4,3GHz... potom, ked budem mať otestované, tak vám sem hodím hodnoty, na ktorých je stabilný od dajme tomu 3,7 až 4,3... no pri týchto vysokých hodnotách, sa už iba Volty cpučka nezvyšujú :)
dafter
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 116
Registrovaný: 24 nov 2009, 16:51
Bydlisko: Rakusko/Tirol/Aschau

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa dafter »

hojte, dnes som sa dostal s mojim AMD Phenom x6 1100T BE na 3,7GHz* napetie 1.404V* pustil som wPrime a na 1024M(teplota pri teste bola max 42 C) CPU bol pri tomto takte o rovnych 100sec pomalsi ako pri 3,6GHz, neviem ci to je normalne ci nie, no pride mi to trosku cudne pretoze doteraz bol len rychlejisi a rychlejisi a odrazu sa volako pribrzdil.

co si o tom myslite?


dafter :smt006
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

meraj 3x. A v kľude daj aj 4GHz
dafter
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 116
Registrovaný: 24 nov 2009, 16:51
Bydlisko: Rakusko/Tirol/Aschau

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa dafter »

tak som na 4013.8MHZ * 1.404V * teplota v zatazi dosiahla 45C v idle ma 36 C, doska sa stoji cely cas na 32 C.

oplati sa ist este vyssie? , skusal som hladat na vyrobcovej stranke info o CPU, ake je ich doporucene maximalne taktovanie, no nikde som to nenasiel.


dafter :smt006
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

hodnota okolo 4 GHz je pre Thuban max.
dafter
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 116
Registrovaný: 24 nov 2009, 16:51
Bydlisko: Rakusko/Tirol/Aschau

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa dafter »

skoda no, lebo vzhladom k teplotam by sa dalo ist aj vyssie :?



dafter :smt006

prave som pozeral video na youtub-e, CPU bolo na 4,2GHz, ale nasobic mal len na 19,5(vid obrazok), pritom ja na svojich 4GHz mam az na 20 :o

ako je to mozne?
Prílohy
4,2 GHz.jpg
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4337
Registrovaný: 17 mar 2009, 17:51
Bydlisko: Partizanske

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Sapo »

Doladil to frekvenciou FSB. V tej Tvojej prílohe si môžeš všimnúť, že položku Bus Speed má nastavenú na 216.7 (217) MHz. Deffaultne to býva na 200MHz tak, ako to máš Ty. Tým pádom
217x19.5= cca 4200
200x20=4000
dafter
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 116
Registrovaný: 24 nov 2009, 16:51
Bydlisko: Rakusko/Tirol/Aschau

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa dafter »

hmm, dobre vediet :)



dafter :smt006
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Gainward GTS450 referenčná 980MHz!!
sledge13
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 120
Registrovaný: 07 jún 2009, 20:07
Bydlisko: Trenčín

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa sledge13 »

ahojte,kupil som amd phenom x4 965 pretaktoval som ho cez AMD overdrive na 4 Ghz a teploty v zatazi na okolo 70 stupnov.Je to este v poriadku?este dodam chladic mam Cooler Master Hyper TX3 EVO,teploty v klude mam okolo 45 stupnov.Pripadne mi poradte nejaky chladic,tak do 50 €.
Dakujem za rady
110mat110
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 938
Registrovaný: 26 dec 2010, 14:37
Bydlisko: Kosice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa 110mat110 »

70C sa celkom da, kontroluj ho aj po dlhom case v zatazi, ak to nevystupne o vela je to Ok
sledge13
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 120
Registrovaný: 07 jún 2009, 20:07
Bydlisko: Trenčín

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa sledge13 »

zaujmave ze amd overdrive mi zobrazuje v zatazi 70 a napr taky hw monitor 60 a everest tiez 60 stupnov :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

netrep. 70 stupňov je kur*a veľa pre phenom. Kúp gelid tranquillo rev2 a nezabudni na pastu
Znižuje to jeho životnosť.
20niceboy20
Amateur
Amateur
Príspevky: 20
Registrovaný: 28 máj 2012, 14:41

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa 20niceboy20 »

Zdravim chlapi,Mam phenom 965be a je pretoceny na 4,1ghz ,voltage 1,52,vsetko stabilne v occt po 2hod,vo vsetkych hrach ako crysis 2 ,bf3 atd.Teploty mam v idle 34Ca v burne max 53.C . Otazka je ze ci to mozem mat takto normal v prevazdke ked je vsetko stabilne?Lebo predtym som mal 4,2ghz,1,56V a 58C v burne max a vsetko tiez stabilne ale radili mi ze je to moc vela tak preto som to znizil na tie hodnoty co som pisal,Inak zvysok zostavy je: Phenom 965BE
MSI 770CT-45
kingston DDR2 800mhz 8gb
Zotac GTX580 3gb 850\2100MHZ 1,075v
Enermax modu87plus gold 600W
Hyper 212plus cpu cooler
Western digital 500gb 64mb cache
Napísať odpoveď