Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
300
54%
Nie
260
46%
 
Celkom hlasov: 560

razor2010
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 154
Registrovaný: 24 aug 2011, 22:47
Bydlisko: PD

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa razor2010 »

AMD Phenom II X4 965BE 4Ghz a 1,45v .
Teploty : v idle 38c a v burne ( testovane 30 minút v prime95 ) max. 45c
Chladič - CoolerMaster 212+
Všetko stabilné.

Môže ostať ?
stuffler1996
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 40
Registrovaný: 04 dec 2011, 20:07

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa stuffler1996 »

podla mna moze ked to mas stabilne
gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 307
Registrovaný: 03 jún 2008, 7:06

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa gm4n »

Poradi mi niekto ako nataktovat HD6950 toxic? Mam tam bios na 6970, chladic accelero ten s 3 ventilatormi. A Akonahle dam viac ako 50mhz a trochu zvisim voltaz je to nestabilne
razor2010
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 154
Registrovaný: 24 aug 2011, 22:47
Bydlisko: PD

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa razor2010 »

stuffler1996 napísal:podla mna moze ked to mas stabilne
Stabilné to je , ale keď je pc dlhšie pustený tak sú teploty v max záťaži už cca 65c , takže som to zatial znížil a keď dokúpim nejaké dalšie fany tak ho znova vyženiem vyžšie , lebo zatial mám v bedni len jeden predný fan .

EDIT : Dokúpil som dva dalšie fany a vyhnal procák zasa na 4Ghz , teploty sú už ok .
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3493
Registrovaný: 09 nov 2005, 15:14
Bydlisko: KE

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Trussardi »

neviem preco mi nechce odomknutim chodit 2 jadro na sempron 145 @ ked ho dam odomknut spravi to na x2 445 ale v cpuz ukazuje len 1 cores
pri vypnuti funkcie active cores control v biose mi uz idu aj 2 jadra ale po par sekundach hodi bsod modre windows okno
Prílohy
unlockamd.JPG
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6001
Registrovaný: 11 okt 2008, 20:46
Bydlisko: NO
Kontaktovať používateľa:

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa typek61 »

skus stiahnut novy cpu-z :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

unlock nefunguje na každom procesore..
Pozri sa do správcu úloh. To je naspoľahlivejšie
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4221
Registrovaný: 15 apr 2010, 20:34
Bydlisko: Kolárovo
Kontaktovať používateľa:

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Thommas »

Mám veľmi podarené CPU, slabú dosku, slušnejšie chladenie (ale dačo tam ajtak nefunguje tak, ako má) a pekelné teplo v izbe. Výtvor je takýto.

(Noctua U12P, NZXT LeXa S, Asus P5KC [Maximus Formula na ceste])

Teploty sú idle, burn mám cez 85 stupňov.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2429214
Prílohy
OC 110%.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Nechápem prečo taktuješ také sračky a ešte k nim objednávaš formulu :roll:
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4221
Registrovaný: 15 apr 2010, 20:34
Bydlisko: Kolárovo
Kontaktovať používateľa:

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Thommas »

Formula ma stála +- 20€. A preto, lebo ma to baví a lebo mi to postačuje. :)

// Ďalší test, Bus Speed: 435MHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2438901
detrox
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 816
Registrovaný: 11 júl 2011, 16:09

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa detrox »

Čawko mám otázku nesúvisí až tak moc s overclockom ale skvor unlockom jadier...
Oplati sa podla vás na processore AMD Phenom II x4 960T Black Edition používať unlock core na 6jádro ? už som ho používal pár mesiacov a kedže mám boxový chladič nenormálne to hučí a chladič plánujem kúpiť až niekedy po lete ... tak či sa to vobec oplati kvoli výkonu čo pridá ked je odomknutý na 6jadro alebo či prakticky uplne stačí 4jadro ? :D to by bolo asi všetko dík za rady :D
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 696
Registrovaný: 23 júl 2008, 16:02
Bydlisko: BL

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa cumilko »

pocítiš to v multithread aplikáciach (render etc.. už sa začínajú robiť aj hry ktoré využijú multithread) počkaj kým kúpiš chladič a potom unlockni ja to unlocknute prevádzkujem už od konca februára a žiadny problém (samozrejme záleží kus od kusu.) na default voltage mi to ide clocknút na 3,6ghz + x6 core.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ak to chceš iba na hry tak neunlockuj.. Iba pretaktuj. Ak chceš renderovať, wprime, cinebench alebo strihať video tak unlockni
detrox
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 816
Registrovaný: 11 júl 2011, 16:09

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa detrox »

cumilko napísal:pocítiš to v multithread aplikáciach (render etc.. už sa začínajú robiť aj hry ktoré využijú multithread) počkaj kým kúpiš chladič a potom unlockni ja to unlocknute prevádzkujem už od konca februára a žiadny problém (samozrejme záleží kus od kusu.) na default voltage mi to ide clocknút na 3,6ghz + x6 core.
Nj aj mne to išlo v pohode od decembra ale proste nwm no :D .... inač čo považuješ za default voltage lebo to ma niečo okolo 1.45 či kolko def voltage po unlock core
Ale kúpim chladič a dám to tam no .. skúsim taktnúť ale nwm čím to je či graf kartou alebo čo ale v poslednej dobe sa mi zdá že mi aj bf3 seka aj v prípadoch ze je nad 70fps mam pocit ako by sa to trhalo alebo ako to nazvať GK mam gigabyte gtx 560ti písal som ticket na gb support no už je to 2týždne a chlapci neodpovedajú :D
Takže to jadro unlocknem až po novom chladiči .. je v poho ked teraz v lete mám na GK niečo okolo 80-85 stupnov ? :D myslím že to je dost vela na default frekvenci :D
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 696
Registrovaný: 23 júl 2008, 16:02
Bydlisko: BL

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa cumilko »

tiež mám toľko stupňov na gtx 550TI od Asusu (ten chladič bez heatpipov.) a k tomu voltage ty ked unlockuješ na x6 musíš vypnúť v biose Turbo boost procáku inak ti to defaulte na x6 dá 3,4ghz a tú vyletenú voltage u mna je default 1,36v
peto_bs
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 18 nov 2012, 9:19

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa peto_bs »

zdravím pani , chcel som si pretaktovat moj proceor amd athlon x2 4850e 2,5ghz ,,, mam boxovy chladic zatial ma pustil taktnut na 2.8ghz s tym boxovym chladičom , myslite že by ma pustil ešte viac aspon na 3,1-3,2? kupil som novy chladic : http://www.alza.sk/arctic-alpine-64-plus-d308576.htm
zvysok zostavy : doska asus m2n68-AM - taktoval som cez bios a pri 2,85ghz sa uz pocitac nedostal do windowsu restartovalo ho
ram 2x2gb ddr 2
zdroj 8400btx 400w deer
grafika gainward bliss 9600gt 512mb
chladenie v bedni 1x 8x8cm ventilator od zadu na odsavanie horucenho vzduchu z bedni
1x 8x8cm z boku na nasavanie do bedne

dakujem za odpovede :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

to nieje chladičom. Takže nový nepomôže
peto_bs
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 18 nov 2012, 9:19

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa peto_bs »

a čím to je?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

doskou a procesorom a možno aj nízkym napetím
peto_bs
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 18 nov 2012, 9:19

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa peto_bs »

a na apoon 3 ghz to endams tym chladenim lebo teraz tam mam box chladic skoro ziadnu pastu
Napísať odpoveď