Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
300
54%
Nie
260
46%
 
Celkom hlasov: 560

jozko
Light Star
Light Star
Príspevky: 216
Registrovaný: 21 mar 2009, 18:37

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa jozko »

Poradí mi niekto ako zmeniť násobič v Biose, kedže mám procesor e7200 doska GA-S31_P3G no a ide o to že malo by to nastavené na 9.5x ale je to stále len na 6x teda nemám ani STOCK . Nastavím na 9.5x dám save a stále mi to potom hodí na 6x tak neviem kde je chyba a aj bios som updatol na 7d...
Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3112
Registrovaný: 28 jan 2006, 9:19
Bydlisko: Malmö, SWE

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Slayter »

Vedel by mi niekto poradit ako nejako sikovne overclocknut FX 8350? Dosku mam ASUS M5A99X EVO a chladim procesor Xigmatek Dark Knightom.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

voltage - 1.50v, Load line calibration - very high, cool and quiet off, spread spectrum off a nastav 4.5GHz násobičom - pokračuj až k k 4.8Ghz až pokiaľ to nebude nestabilný. Všetko sa snaž nastaviť na manual aby to nemenilo nastavenia ako chce
sobrancan16
Star
Star
Príspevky: 579
Registrovaný: 27 jún 2011, 19:00
Bydlisko: Sobrance

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

čavte trochu som sa hral s CPU a nataktoval som ho na 3,0 GHz a hned ptm som spustil 1HOD testovanie v OCCT a po 19 minútach mi vyhodilu túto chybu Stopped Error Detected on Core #2 , čo mam robiť vrátiť naspäť základne takty alebo čo ???
Prílohy
Overclock 2.png
ArkanoviTigrovi
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1479
Registrovaný: 07 jan 2010, 23:58
Bydlisko: Trnava

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

skus trochu zvysit napatie (Vcore) ale na 1.1V

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 18:42)
teraz pozeram :D ako si prisiel na to, ze je taktnuty na 3GHz?
sobrancan16
Star
Star
Príspevky: 579
Registrovaný: 27 jún 2011, 19:00
Bydlisko: Sobrance

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

podľa toho tu
Prílohy
MHz.png
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4221
Registrovaný: 15 apr 2010, 20:34
Bydlisko: Kolárovo
Kontaktovať používateľa:

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Thommas »

Zas som mal trocha času (OC je 120%= z 1.6GHz na 3.52GHz)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2739626
Michaelo105
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 869
Registrovaný: 19 dec 2007, 13:06
Bydlisko: Martin

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Pekne Thomass, ja som sa s tým procákom nedostal cez 3,2 stabilne.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 12919
Registrovaný: 02 máj 2009, 12:52

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa gogo956 »

FX8320 4809 MHz stabilne,otestovane 30minut 100perc.load 8core,mozno by to dalo aj viac,ale uz to brutalne hreje
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

voltáž?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 12919
Registrovaný: 02 máj 2009, 12:52

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa gogo956 »

Cpu 1,5V ale podla mna by stacilo aj menej,len som vychadzal z tohto http://www.overclock.net/t/1318995/offi ... wners-club
doska je Crosshair Formula V takze v poho by to vytiahlo aj vyssie,ale mam problem to dalej uchladit aj s vodnikom,kratkodobo by to bolo ok, ale pri plnom zatazeni to hned zatuhne.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

koľko máš stupňov?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 12919
Registrovaný: 02 máj 2009, 12:52

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa gogo956 »

po 10min full vytazeni/+full vytazenie Gpu/ 58-59st, co sice nie je moc,ale potrebujem teplotnu rezervu na horuce dni a nechcem fany davat na max. Teplota MB 35st
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4453
Registrovaný: 21 nov 2011, 9:24
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa DropDead »

vážení, ak tu niekto taktoval Intel Core 2 Quad Q9550 alebo podobný na MB od Asusu (Asus P5Q Pro a podobné), tak nech sa ozve, veľmi by ma to potešilo...moja Noctua NH-D14 si už užila dosť od netaktnutého procesora, je čas trošku mu pridať, nech tam nefušeruje
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

je toho plný net
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 147
Registrovaný: 18 jan 2010, 19:19
Bydlisko: Púchov

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa shade000 »

zdravím...chystám sa pretaktovať grafiku, no ako si tak porovnávam výsledky 3DMark06 pred akýmkoľvek zásahom dosť ma prekvapilo číslo pri Pixel Fillrate (na mojej je oveľa nižšia hodnota)...môžete mi to prosím trochu ozrejmiť?
upozorňujem, že sa jedná o notebook, konkrétne ASUS G73SW s grafikou NVIDIA GeForce GTX460M...
moja je tá na pravo...
ďakujem
Prílohy
nvidia.png
Bulldozer
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 56
Registrovaný: 06 feb 2011, 20:03
Bydlisko: Ružomberok

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa Bulldozer »

stiahni si verziu 0.4.9 a malo by to sedieť :)
durika175
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 146
Registrovaný: 05 aug 2013, 16:28
Bydlisko: Geča

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa durika175 »

s 256Mb ram išlo hladko windows xp .
Pretaktoval som na 150Mhz amd athlon 1500+ z [email protected]
http://valid.canardpc.com/u5n8tc ešte včera som stihol dať pokiaľ moj bratranec neprišiel a nainštaloval Fuzzy logic 4 na tuto dosku Msi na pretaktovanie videl som že niečo prepol na nejakú inú tablu a tam bolo napísane dával niečo z 1.500V na 1.700V a bolo TO AGP ! :smt098 :nervozita:
A ked dal že apply tak obrazovka sa vypla vypol pc. a skusal ho naštartovať graficku kartu som prehodil do iného pc a funguje! A teraz doska nejde ani po bios reset ani nič tvari sa že je mrtva ... :sok:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

zaujímave, čo my s tým že ti bratranec zabil dosku s hodnotou 10€?
durika175
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 146
Registrovaný: 05 aug 2013, 16:28
Bydlisko: Geča

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa durika175 »

:lol: Aj ked skoro nemalo hodnotu nič moc ale išla tam Windows 8 Professional :cry:
Napísať odpoveď