Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
300
54%
Nie
260
46%
 
Celkom hlasov: 560

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Overclocking

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ma niekto skusenosti s overclockom?

ja som z mojho Bartona 2600+ dostal 3200+ a vypada to takto (obr)

stve ma ale ze to ide na voltazi 1.8V+ a tym padom je to dost horuce >62°C pri full loade. Neporadite niekto dobry vetrak za rozumnu cenu (do 600,-CZK) cize max 20-25$. Teraz tam mam Nexus AXP-3400 a dopada to tak ako dopada - nic nechladi :cry:
Prílohy
cpu.jpg
cpu.jpg (49.88 KiB) 8176 zobrazení
Joker
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1621
Registrovaný: 03 sep 2004, 22:58
Bydlisko: Christiania

Príspevok od používateľa Joker »

Vetrak:Cooler SPEEZE VultureSpin super tichy a dobre chladi :oops:
trizzo
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2927
Registrovaný: 26 sep 2004, 14:39

Príspevok od používateľa trizzo »

Z boxovaného P4 bežiaceho od výroby na 2,64 GHz (800 FSB), som po výmene coolera dostal 3,2 GHz a bolo to prekvapujúco aj stabilné....
WARZONE
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 86
Registrovaný: 19 okt 2004, 14:04

Príspevok od používateľa WARZONE »

trizzo napísal:Z boxovaného P4 bežiaceho od výroby na 2,64 GHz (800 FSB), som po výmene coolera dostal 3,2 GHz a bolo to prekvapujúco aj stabilné....


no ja mam tiez p4 2,64 tiez by som ho overcokol
aky mas zdrojak ?
aky mas chladic ?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pentium SUX!! Sak ten moj Athlon 2.2Ghz je rovnako vykonny ako P4 3Ghz!!
Gastan
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 352
Registrovaný: 14 máj 2004, 19:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gastan »

a co takhle nejaky Primecooler Hypercool,docela gut.viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26042
Joker
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1621
Registrovaný: 03 sep 2004, 22:58
Bydlisko: Christiania

Príspevok od používateľa Joker »

Neviem co melete o P4 ked on ma Bartona a chce nanho nejaky chladic ktory to uchladi :oops:

t0m4s3:Mas pod zrojom vetrak :?:
JanoFX
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 10 okt 2004, 23:17

Príspevok od používateľa JanoFX »

t0m4s3 napísal:Pentium SUX!! Sak ten moj Athlon 2.2Ghz je rovnako vykonny ako P4 3Ghz!!
ooo tak toto by som chcel vidiet jedine kde su mozno totozne a aj to pochybujem je to v hrach. Video, rendering a pod ma intel ovela ale ovela navrh :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tak to sa preber kamarat... Intel ma navrh iba na svojich instrukcnych sadach... a tie sa teda vyskytuju malokde... jedno je vsak iste AMD vs INTEL je nieco ako LINUX vs WIN

WIN & INTEL SUXX
feede
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 359
Registrovaný: 18 júl 2004, 21:11
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa feede »

4 t0m4s3: posielam navod... :lol: / btw 2x.rar, 25MB /
kobalt
VIP
VIP
Príspevky: 1917
Registrovaný: 23 júl 2004, 22:31
Bydlisko: MT

Príspevok od používateľa kobalt »

feede napísal:4 t0m4s3: posielam navod... :lol: / btw 2x.rar, 25MB /


to video uz poznavam z nazvu. To je to pretaktovane p4 na 5 GHZ a chladene tekutym dusikom ???
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37984
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kobalt napísal:
feede napísal:4 t0m4s3: posielam navod... :lol: / btw 2x.rar, 25MB /


to video uz poznavam z nazvu. To je to pretaktovane p4 na 5 GHZ a chladene tekutym dusikom ???

Ano, je to video ako da P4 na 5,2 GHz. Este pozri ako sa odomyka Athlon: http://www.tomshardware.com/images/thg_video_2_ocing_xp.zip
Buttabi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 148
Registrovaný: 20 okt 2004, 23:15
Bydlisko: Kena

Príspevok od používateľa Buttabi »

niekto na tomto fore mi povedal ze vraj moj 2500+ XP Barton (ci ako sa to kua pise) je lepsi procesor ako ta 2600+ je to tak :?:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37984
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Buttabi napísal:niekto na tomto fore mi povedal ze vraj moj 2500+ XP Barton (ci ako sa to kua pise) je lepsi procesor ako ta 2600+ je to tak :?:

Je to pravda. AK mas napr Sepron 2600+, tak ten je menej vykonny ako Barton 2500+, pretoze Barton ma 512 kB L2 Cache. Sempron ma tusim iba 256 kB L2.
Buttabi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 148
Registrovaný: 20 okt 2004, 23:15
Bydlisko: Kena

Príspevok od používateľa Buttabi »

waw jedine co mi na tom nieco povedalo boli tie cisla cize mam vyssiu cache ked som to pochopil spravne.Heh ok Diky

A este otazka ak som to dobre pochopil Hojko tak v tom videu co si tu nechal odkaz prerobia 1900+ na 2000+ ?

Lammer ty si asi myslel ine video ja som tento text upravil potom ako si reagoval.
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2098
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

v tom videu prerobia 3000ku na 5250 :)
a ano mas vacsiu cache :)
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ma vacsiu cache ktoru aj tak nespoznas v realnom vykone - resp poznas! viac hreje co je dost na p*cu
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2098
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

tomas nepi!
jasne ze poznas vacsiu cache pri realnom vykone
hlavne pri vypocitavani matic!
popripade pri prepocitavani cohokolvek, nepriklad hesiel na archivy a tak
a myslim ze je to aj riadne citit pri renderovani napr v 3dcku alebo aj v hrach :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

a hlavne to citit na teplote procu..


pre toho kto sa pytal ci je lepsi 2500Barton ako 2600.

2500Bartici bola velmi dobra sada - da sa taktnut na 3200 rovnako ako 2600. Musis mat ale stastie na dobry kusok, ale ak ho mas kupovany aspon pred rokom tak by mal byt unlocked cize pri dobrej doske fpohode vyzenies FSB na 200+ a to potom stoji za to..
Buttabi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 148
Registrovaný: 20 okt 2004, 23:15
Bydlisko: Kena

Príspevok od používateľa Buttabi »

D Tomas
ja sa do toho moc nevyznam no raz som skusil akurat to ze som mu namiesto frekvencie 166Mhz dal 200Mhz ale to si uz ani nepamatam co sa vlastne stalo.Moj nazor je ze ak chcem vyssi vykon tak si kupim druhy procesor a ak nan nemam musim si vystacit s mojou 2500+
Tak to vidim ja.
Napísať odpoveď