Harddisk sa normálne točí, narýchlo som sa pozrel aj dovnútra, platne nie sú poškodené a hlavičky tiež vyzerajú vcelku... žial nedetekuje mi ho počítač.. zajtra ho skúsim rozbehať mimo externého boxu, ale nedávam tomu veľké nádeje.... čo sa mohlo poškodiť?
Pád Harddisku...
-
cyrix
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pád Harddisku...
Ahojte, mám problém.. počas prevádzky (stav zapnutia - žiadny zápis ani čítanie dát) som zhodil externý pevný disk (WD Green, 1000GB) na zem.. (vytiahol som notebook z doku a neuvedomil som si že priamo k notebooku je pripojený disk...)
Harddisk sa normálne točí, narýchlo som sa pozrel aj dovnútra, platne nie sú poškodené a hlavičky tiež vyzerajú vcelku... žial nedetekuje mi ho počítač.. zajtra ho skúsim rozbehať mimo externého boxu, ale nedávam tomu veľké nádeje.... čo sa mohlo poškodiť?
prosím pomôžte, je to pre mňa dôležité.. samozrejme K+ Vopred veľmi pekne ďakujem za každú radu
Re: Pád Harddisku...
To s tou kontrolou platní myslíš tak, že si ho rozobral? No neviem...
Skontroluj ešte všetky kontakty, aj tie sa mohli uvolniť. Točenie je iba o motoru. Cvaká?
Skontroluj ešte všetky kontakty, aj tie sa mohli uvolniť. Točenie je iba o motoru. Cvaká?
-
cyrix
Medium Expert
cvaká... 
Pardon za to slovo, ale mechanika je v "riti". A záruka na to není, a ještě jsi to i rozebral...
-
uplink
VIP
Pád akéhokoľvek kvalitného disku je takmer instantný rozsudok smrti. Jediné ktoré sú odolné sú tie v špeciálnych boxoch a SSDčka.
-
cyrix
Medium Expert
ten disk má beztak už cez 2 roky, takže záruka už nie je .. čo konkrétne na mechanike je poškodené? pomôže, ak si zoženiem veľmi podobný disk? t.z. že tento je WD10EAVS a ja by som napríklad nahodil mechaniku z WD10EARS - oba by mali byť s trojplatničkovým riešením, zhodnou kapacitou a s rovnakými otáčkami.. čo konkrétne sa teda na mechanike môže poškodiť po páde?
Mechanika je v čudu. Takže použiteľná je iba elektronika na dobrú mechaniku HD s tým, že musí ísť o rovnaký typ a geometriu, čiže o rovnaký. A niekedy ide aj o sérii. Porovnaj aj elektroniku /daj foto, ale kvalitné, oboch HD a obe strany, hlavne ostrá elektronika - čísla IO a.i./.
Mne prednedavnom drbol na zem Maxtor 750Gb a jedine co som mohol urobit bolo otvorit kos a hodit ho tam a zhanat druhy