parkovanie v BA
-
Kemper_LoL
Expert
- Kontaktovať používateľa:
parkovanie v BA
ahojte chcel by som sa poradit chystam sa do Bratislavy a chcem sa opytat ake by ste odporucili nie velmi drahe parkovisko/parkovaci dom (gugl som skusal povacsine mi najde ipp len tj kus drahe na cely den
) ) .... radsej aby bolo strazene, nemusi byt centrum, kludne aj 20 min peso od centra ... ale aby chodil aj naky spoj dpb ak to bude dalej :-p
-
jorg22
Medium Professional
Re: parkovanie v BA
Ak budes na nestrazenom tak si zozen Bratislavsku SPZ inac s velkou pravdepodobnostou skoncis s poskrabanym lakom.
-
jorg22
Medium Professional
Sak si zozenie ked nieje retard bude vediet ako.
-
Kemper_LoL
Expert
????
Jasné.jorg22 napísal:Ak budes na nestrazenom tak si zozen Bratislavsku SPZ inac s velkou pravdepodobnostou skoncis s poskrabanym lakom.
20 min. od centra zaparkuješ hocikde na sídlisku (napr. Ružinov) a za déčko. Moc to riešiš.
to mas odkial prosim ta? ved polovica aut v bratislave ma inu SPZ. s poskrabanym lakom skoncis maximalne tak ked budes parkovat ako debil.jorg22 napísal:Ak budes na nestrazenom tak si zozen Bratislavsku SPZ inac s velkou pravdepodobnostou skoncis s poskrabanym lakom.
tak včera schvalili platene parkovanie v Bratislave
co si o tom myslite?
pomoze to?
vyhody? nevyhody?
ja si myslim svoje... ze to k nicomu nepomoze a zatial to na nove zachytne parkoviska nevyzera, som zvedavy kde budem parkovat ako nebratislavcan, zrejme kupim garaz alebo miesto... (preto si myslim ze to k nicomu nepomoze, aut bude rovnako)
co si o tom myslite?
pomoze to?
vyhody? nevyhody?
ja si myslim svoje... ze to k nicomu nepomoze a zatial to na nove zachytne parkoviska nevyzera, som zvedavy kde budem parkovat ako nebratislavcan, zrejme kupim garaz alebo miesto... (preto si myslim ze to k nicomu nepomoze, aut bude rovnako)
No ja mam skusenosti z prvej ruky, kedze v Karlovej Vsi (FAQ) skusaju tzv "pilotny projekt" a za mna je to myslienka dobra ale realizacia neskutocne zla.
Nie som dopravny expert, nie som analytik, nebudem tu tocit zvasty okolo toho ako by som to spravil lepsie poviem len v jednoduchosti - ak sa to nebude riesit od spravneho konca cakaju nas velmi zle casy.
Co sa stalo v KV:
Parkovalo sa, klasicky, po Velkomestsky avsak oproti inym MC stale velmi primerane, ziadne sialene parkovanie na zeleni/obmedzovanie chodnikov zabratim jeho vacsiny, ziadne parkovacky popred auta ci natesno. V zasade za normalnych okolnosti v plnom stave (vecer/noc) vsetky auta velmi solidne pomestili, dokonca by som povedal ze drviva vacsina v sulade s predpismi, par poslednych jedincov mohlo par cm trcat tu a tam ale pohodicka.
Prislo referendum na parkovaciu politiku, neuspesne. Ivo Nesrovnal, neodporucil nieco take riesit v KV. Dopravny analytici na zasadnuti - neodporucili zriadovat parkovaciu zonu. Pani starostka to pochopila a zacala jednat na vlastnu past.
Vysledok? Extremne zregulovanie parkovacich kapacit z dovodu nutnosti vyznacenia dedikovanych parkovacich miest (tzn. ze tam, kde sa zmestilo pred tym 10 aut ako vydalo, sa po namalovani normovanych parkovacich boxov zmesti iba 7, tam, kde auto v pohode zaparkovalo sa normovany box uz vytvorit nedal a podobne). Tym padom 800 parkujucich aut ostava s 500 park. miestami. Riesenie? P. pé zastavila kohutik, nariadila NEVYDAVAT parkovacie karty obyvatelom (stalo sa aj mne).
Vysledok po par rokoch? Auta parkuju mimo boxov proti predpisom, MP pokujute iba auta bez karty. Vyriesilo sa nic. MC vznikli naklady, obyvatelia dosli o moznost zaparkovat, ti, co sa nezmestia pochopitelne zaparkuju o ulicu, dve, tri dalej cim len roztiahnu problem s parkovanim aj na miesta, kde pred tym nebol.
Ak sa tato parkovacia politika zacne riesit vystavbou strategicky umiestnenych zachytnych parkovisk s dobrou dostupnostou MHD (vid Vieden) nemam s tym problem. Ak bude politika nastavena rozumne, nemam s tym problem. Ak vsak realizacia bude vo vzore "pilotneho projektu" sme vybaveni. Cas sa zbavit auta.
Nie som dopravny expert, nie som analytik, nebudem tu tocit zvasty okolo toho ako by som to spravil lepsie poviem len v jednoduchosti - ak sa to nebude riesit od spravneho konca cakaju nas velmi zle casy.
Co sa stalo v KV:
Parkovalo sa, klasicky, po Velkomestsky avsak oproti inym MC stale velmi primerane, ziadne sialene parkovanie na zeleni/obmedzovanie chodnikov zabratim jeho vacsiny, ziadne parkovacky popred auta ci natesno. V zasade za normalnych okolnosti v plnom stave (vecer/noc) vsetky auta velmi solidne pomestili, dokonca by som povedal ze drviva vacsina v sulade s predpismi, par poslednych jedincov mohlo par cm trcat tu a tam ale pohodicka.
Prislo referendum na parkovaciu politiku, neuspesne. Ivo Nesrovnal, neodporucil nieco take riesit v KV. Dopravny analytici na zasadnuti - neodporucili zriadovat parkovaciu zonu. Pani starostka to pochopila a zacala jednat na vlastnu past.
Vysledok? Extremne zregulovanie parkovacich kapacit z dovodu nutnosti vyznacenia dedikovanych parkovacich miest (tzn. ze tam, kde sa zmestilo pred tym 10 aut ako vydalo, sa po namalovani normovanych parkovacich boxov zmesti iba 7, tam, kde auto v pohode zaparkovalo sa normovany box uz vytvorit nedal a podobne). Tym padom 800 parkujucich aut ostava s 500 park. miestami. Riesenie? P. pé zastavila kohutik, nariadila NEVYDAVAT parkovacie karty obyvatelom (stalo sa aj mne).
Vysledok po par rokoch? Auta parkuju mimo boxov proti predpisom, MP pokujute iba auta bez karty. Vyriesilo sa nic. MC vznikli naklady, obyvatelia dosli o moznost zaparkovat, ti, co sa nezmestia pochopitelne zaparkuju o ulicu, dve, tri dalej cim len roztiahnu problem s parkovanim aj na miesta, kde pred tym nebol.
Ak sa tato parkovacia politika zacne riesit vystavbou strategicky umiestnenych zachytnych parkovisk s dobrou dostupnostou MHD (vid Vieden) nemam s tym problem. Ak bude politika nastavena rozumne, nemam s tym problem. Ak vsak realizacia bude vo vzore "pilotneho projektu" sme vybaveni. Cas sa zbavit auta.
Byvam v meste, nemusim dochadzat, takze auto skoro nepouzivam, kombinujem pesiu chodzu s Mhd a Uberom.
Viem ze neskora reakcia ale inak vsetko v poriadku po roku, paranoia ta este nezjedla?jorg22 napísal:Ak budes na nestrazenom tak si zozen Bratislavsku SPZ inac s velkou pravdepodobnostou skoncis s poskrabanym lakom.
u nas v Petrzalke - teda v casti v ktorej byvam je parkovanie tiez slusne, nikto neparkuje na trave, dokonca ani na zltych ciarach, kazdy vzdy vojde,
nevravim ze priamo pred branou, ale vojde
neviete ako to bude, ked si ako nebratislavcan zakupim garaz alebo parkovacie miesto?
nevravim ze priamo pred branou, ale vojde
neviete ako to bude, ked si ako nebratislavcan zakupim garaz alebo parkovacie miesto?
Parkovacie miesta sa nebudu dat kupit, len garaz..(pokial sa nejedna o sukromne miesta pre bytovku) Ked si kupis garaz, tak to je kazdemu sumafuk odkial si.. Lenze garaz zrovna nie je lacna a jej ceny tiez teraz dole nepojdu..
no, jasne...myslel som skor prenajom
Nebudu sa dat prenajat parkovacie miesta ako doteraz.
Kazdopadne, aj ked sa dalo, rodicia a to cakali vyse 5 rokov a dostali sa ku miestu az tak, ze dovernik im posunul informaciu ze susedia z vedlajsieho vchodu sa budu stahovat a maju aj miesto, ze sa s nimi maju priamo dohodnut aby to miesto ziskali oni.
Od zavedenia parkovacej politiky by jedine specialne rezervacie mali byt iba pre ZTP.
Kazdopadne, aj ked sa dalo, rodicia a to cakali vyse 5 rokov a dostali sa ku miestu az tak, ze dovernik im posunul informaciu ze susedia z vedlajsieho vchodu sa budu stahovat a maju aj miesto, ze sa s nimi maju priamo dohodnut aby to miesto ziskali oni.
Od zavedenia parkovacej politiky by jedine specialne rezervacie mali byt iba pre ZTP.
Aké teda budú možnosti parkovania v BA pre ľudí, čo tam nemajú trvalý pobyt? Každý deň platiť 24 hod ak sa nachádza v tej zóne? Žiadna možnosť s prenájmom doplatiť za parkovacie miesto?
Zmenit si trvaly pobyt. To je aj jeden z cielov tejto politiky. Podnajomnici budu mat ale smolu.
Tak to je paráda
BA ako mesto s najdostupnejšou prácou a možno jediné, kde je skutočne deficit pracovnej sily a zároveň miesto s najdrahšími nehnuteľnosťami ide zavádzať takéto "opatrenie". Nemáš trvalý pobyt = nemáš čo mať auto. Nemáš prachy na byt = cvakáš parkovanie celoročne = nemáš mať auto = nemáš tu čo hľadať
Keďže samozrejme žiadny príčetný človek si nebude dávať trvalý pobyt v podnájme. A chcem vidieť koľko cezpoľných presadne do hromadnej dopravy a bude chodievať na víkendy domov horiacimi vlakmi už beztak napratanými po vrch. Jedna vec je MHD, ktorá je hrozná, ale dá sa, no iná zasa dochádzanie za rodinou pre takých ľudí.
Ono aby ma niekto nepochopil zle, nie je to môj prípad, ja nemám ani auto, ale snažím sa vžiť do kože tých ostatných.
Ono aby ma niekto nepochopil zle, nie je to môj prípad, ja nemám ani auto, ale snažím sa vžiť do kože tých ostatných.