Parlamentné voľby 2020
Re: Parlamentné voľby 2020
Videli ste už toto? Ja som si myslel, že je to fejk...než som začal googliť...
https://dennikn.sk/minuta/1670243/
jackb napísal:https://blog.hlavnespravy.sk/15313/vole ... dli-takto/
typická reprezentatívna vzorkaĽudí sme oslovovali hlavne v Bratislave v Mlynskej doline kde bola prevažne skupina mladých študentov, ale aj pni obchodných centrách Eurovea, Polus center, Aupark, Bory ako aj v centre na obchodnej ulici a inde. Odpovedali občania skôr z tej chudobnejšej vrstvy, nakoľko bohatí sa nám takmer vysmiali do tváre za Návrat k sociálnym hodnotám.
Oni netušia čo je to reprezentatívna vzorka a práve z toho pramení fakt že veľa ľudí vníma volebné prieskumy ako také negatívne.
Ale trochu som poklikal po tých fb stránkach ktoré sú tam zdielané, a je to celkom zaujímavé.
Napr: Obete trestuhodných činov KAPITALIZMU
Takýto ľudia sa často vidia ako obete systému, v tomto prípade systému po 89 resp. meritokracie. Existuje dosť štúdií s napríklad dlhodobo nezamestnanými ľuďmi ktorí preukazujú známky seba nenávisti a pocit previnenia - jednoducho sa cítia ako loosers. Zaujímavé sú potom mechanizmy ktorými sa človek snaží si ochrániť svoj self-respect, väčšinou sú to potom skupiny ktoré hlásajú akúsi skupinovú nadradenosť - nacionalizmus, rasizmus, náboženstvo, ale napríklad aj maskulinita alebo "working class pride" ...
Ale trochu som poklikal po tých fb stránkach ktoré sú tam zdielané, a je to celkom zaujímavé.
Napr: Obete trestuhodných činov KAPITALIZMU
Takýto ľudia sa často vidia ako obete systému, v tomto prípade systému po 89 resp. meritokracie. Existuje dosť štúdií s napríklad dlhodobo nezamestnanými ľuďmi ktorí preukazujú známky seba nenávisti a pocit previnenia - jednoducho sa cítia ako loosers. Zaujímavé sú potom mechanizmy ktorými sa človek snaží si ochrániť svoj self-respect, väčšinou sú to potom skupiny ktoré hlásajú akúsi skupinovú nadradenosť - nacionalizmus, rasizmus, náboženstvo, ale napríklad aj maskulinita alebo "working class pride" ...
zaujimave, tvoj ideologicky suputnik si z obeti kapitalizmu srandu nerobiDEVZYO1G napísal:Napr: Obete trestuhodných činov KAPITALIZMU
zaujimave, ze ty a gogo ma tu profilujete ako laviciara a to (pravdepodobne) len na zaklade toho na ake temy tu reagujem, pokial viem ja sam som sa tu nikdy neprezentoval ako laviciar a ako "ideologicky suputnik" hughita ..
prekvapivoDEVZYO1G napísal:profilujete ako laviciara a to (pravdepodobne) len na zaklade toho na ake temy tu reagujem
ale uznavam, popis slnieckar je vhodnejsi
- niektori politici urobia doslova cokolvek aby sa udrzali pri korytach. Je to vsetko o psychologickom pôsobeni na priemerneho volica, ktory sa viacej rozhoduje na zaklade emocii ako na zaklade racionalnych uvah a faktov. Velka cast volicov Smeru su dôchodcovia u korych je castokrat rozlisovacia schopnost uz niekde trochu inde ako za mladi a je pre nich dolezitejsie ci dostanu tohtorocny vianocny prispevok ako to co bude so Slovenskou ekonomikou o 10-15rokov, lebo oni tu uz s vysokou prvdepodobnostou nebudu.ephramko napísal:Videli ste už toto? Ja som si myslel, že je to fejk...než som začal googliť...
Teraz nechcem aby to vyznelo ako kritika parlamentarnej demokracie, ale slabe moeisto demokracie je v tom, ze v casovej postupnosti sa nakoniec vyprofiluju ako vitazne strany volieb ktore su najlavicovejsie a najpopulistickejsie, pretoze ponukaju najpritazlivejsie sluby. Takeho Sulika nikto nevoli, pretoze hovori ekonomicke fakty ktore nie su prilis prijemne a navrhuje riesenia ktore si vyzaduju urcite neprijemne kroky. Volici chcu pocut sladke rozpravky a lacne sluby ze vsetko je ok a netreba nic riesit,ze vsetko hned dostanu bez ohladu na to ci to ekonomika dovoluje alebo nie, average volic je ako dieta.. A detskej nevyvinutej psychike je jedno ze nam vladne mafia, lebo tomu nerozumie, tym suvislostiam, jemu staci ze vidi pekne tvare a pocuje sladke uspavanky.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Narazil som na toto: http://www.50dni.sk/
Prieskum sa sice nemoze publikovat, ale mozete byt informovany, tym ze si ho objednate.
Prieskum sa sice nemoze publikovat, ale mozete byt informovany, tym ze si ho objednate.
Dnes bol v televízii Kollár zase nevylučoval nikoho, podľa mňa on bude prvý čo prebehne k Ficovi.
Na vine sú nie politici ale ľudia, že sú sprostí a naletia klamárom hocikoľko krát.
3 mesiace pred voľbami sa ide rozdávať vo veľkom a 12 rokov len rozkrádali, a toto sú tie istoty? Sociálna demokracia a ľavicová strana? Smiešne. Oni sa starajú len o seba a kašlú na ľudí.
A táto mafia to natlačila ešte aj na ústavný súd svoje bábky, aj tá Jankovská mala ísť nie?
https://domov.sme.sk/c/22029102/ustavny ... tlila.html
Celý Smer by mali zakázať a rozpustiť, je to strana zločincov.
Na vine sú nie politici ale ľudia, že sú sprostí a naletia klamárom hocikoľko krát.
3 mesiace pred voľbami sa ide rozdávať vo veľkom a 12 rokov len rozkrádali, a toto sú tie istoty? Sociálna demokracia a ľavicová strana? Smiešne. Oni sa starajú len o seba a kašlú na ľudí.
A táto mafia to natlačila ešte aj na ústavný súd svoje bábky, aj tá Jankovská mala ísť nie?
https://domov.sme.sk/c/22029102/ustavny ... tlila.html
Celý Smer by mali zakázať a rozpustiť, je to strana zločincov.
SMER vylučuje spoluprácu s Kotlebom. Kotleba s SNS. SNS s Kotlebom. Podľa prieskumov je pre voličov SMERu neprijateľná vláda s Kotlebom a platí to aj naopak. Keby sa na to dalo stávkovať, tak by som si stavil, že budeme mať menšinovú vládu s podporou fašistov. Ľudia zabúdajú na to, že sa to takto dá krásne oje***. Kotleba bude mať v NRSR poslancov, ktorý budú hlasovať za koaličné zákony, od Fica za to Kotleba niečo dostane a zároveň bude 4 roky Kotleba všade rozprávať, ako dodržal to, čo sľúbil, lebo však predsa nešiel so SMERom ani s SNS do vlády...
-
starysomar
Hardcore addict
Nad www.50dni.sk uvažujem no pre seba nepotrebujem nejaké odhady. Viem, koho budem voliť aj bez nich.
Na RTVS o tom hovorili, prieskumy sa budu zverejnovat na FB a forach, takze kludne aj na hojku, kedze prieskumy sa robit budu, nemozu sa len zverejnovat, ale aj niekto z kontroly spominal, ze im pojde hlavne o to, aby sa nezverejnovali v hlavnych mediach, teda v televiziach a mozno ani na strankach ako Aktuality, SME, Pravda a pod., ze inde sa to neda kontrolovat ani postihovat, hlavne ak budu v maskovanej forme.
Prieskumne agentury budu robit prieskumy uz len pre seba, v televiziach maju casto exkluzivitu a potrebuju data na porovnavanie, aby vedeli rozlozenie volicov, odkial su, ake maju vzdelanie a pod. - tiez strany si budu platit prieskumy, minimalne tie ktore su na hranici zvolitelnosti, uz len pre seba, aby vedeli aku taktiku zvolit - a ked uz ich budu mat, tak ich zrejme tiez vypustia.
Takze prieskumy budu vyzerat nejak takto:
Nakupny zoznam:
18 cervenych gumovych medvedikov
14 modrych gumovych medvedikov
13 zelenych gumovych medvedikov
7 hnedych gumovych medvedikov
Tiez myslim, ze prieskumy sa mozu zverejnovat mimo Slovenska, tak sa mozno budu zverejnovat v Cesku, aj to niekde spominali.
Kazdopadne to ma aj nevyhody, bude sa dat velmi tazko rozoznat pravy prieskum od nepraveho.
Ta stranka 50dni pomoze rozoznat pravy prieskum, ked napr. sem da niekto vysledky, maskovane, tak ostatni to mozu potvrdit, no na FB bude asi vela falosnych a vela ludi nebude vediet rozoznat pravy od falosneho.
EDIT:
Prieskumne agentury budu robit prieskumy uz len pre seba, v televiziach maju casto exkluzivitu a potrebuju data na porovnavanie, aby vedeli rozlozenie volicov, odkial su, ake maju vzdelanie a pod. - tiez strany si budu platit prieskumy, minimalne tie ktore su na hranici zvolitelnosti, uz len pre seba, aby vedeli aku taktiku zvolit - a ked uz ich budu mat, tak ich zrejme tiez vypustia.
Takze prieskumy budu vyzerat nejak takto:
Nakupny zoznam:
18 cervenych gumovych medvedikov
14 modrych gumovych medvedikov
13 zelenych gumovych medvedikov
7 hnedych gumovych medvedikov
Tiez myslim, ze prieskumy sa mozu zverejnovat mimo Slovenska, tak sa mozno budu zverejnovat v Cesku, aj to niekde spominali.
Kazdopadne to ma aj nevyhody, bude sa dat velmi tazko rozoznat pravy prieskum od nepraveho.
Ta stranka 50dni pomoze rozoznat pravy prieskum, ked napr. sem da niekto vysledky, maskovane, tak ostatni to mozu potvrdit, no na FB bude asi vela falosnych a vela ludi nebude vediet rozoznat pravy od falosneho.
EDIT:
Pokial chce niekto volit stranu, ktora je na hranici zvolitelnosti, tak to nie je celkom zbytocne, aj ked ma strana 7%, pridu nejake kauzy a moze klesnut pod 5%, navyse je tusim statisticka odchylka 2%, takze strany ktore maju 7% a menej to nemaju iste ani bez kauzy, hlavne pri to pocte stran.starysomar napísal:Nad http://www.50dni.sk uvažujem no pre seba nepotrebujem nejaké odhady. Viem, koho budem voliť aj bez nich.
No veď to, kto už je pevne rozhodnutý pre toho je to jedno.starysomar napísal:Nad http://www.50dni.sk uvažujem no pre seba nepotrebujem nejaké odhady. Viem, koho budem voliť aj bez nich.
Hlavný efekt môže byť v mobilizácii nevoličov, ktorí keď vidia, že sa rysuje niečo, s čím hlboko nesúhlasia tak sa predsa rozhodnú ísť voliť, teraz povedzme proti Ficovi, preto nechce vláda, aby boli informácie, oni už žiadne rezervy nemajú, čím bude nižšia účasť tým pre lepšie pre Fica. Čím bude vyššia účasť bude menšia šanca pre Smer.
Myslím, že trošku blbosť. Vládu menuje prezident a nemyslím, že by Čaputová vymenovala menšinovú vládu s tichou podporov fašistov. Ak Pelle nedokáže poskladať vládu, tak prezident má stále možnosť poveriť inú stranu (druhú v poradí, resp. tú ktorá mu oznámi, že je schopná zložiť vládu) zložením vlády. V prípade patovej situácie, že sa nikto s nikým nevie dohodnúť môže prezident vymenovať úradnickú vládu a vyhlásiť ďalšie voľby. Menšinová vláda priamo po voľbách je v našich pomeroch blbosť podľa mňa, to by fakt súčasná pravica musela byť totálne neschopná.ephramko napísal:SMER vylučuje spoluprácu s Kotlebom. Kotleba s SNS. SNS s Kotlebom. Podľa prieskumov je pre voličov SMERu neprijateľná vláda s Kotlebom a platí to aj naopak. Keby sa na to dalo stávkovať, tak by som si stavil, že budeme mať menšinovú vládu s podporou fašistov. Ľudia zabúdajú na to, že sa to takto dá krásne oje***. Kotleba bude mať v NRSR poslancov, ktorý budú hlasovať za koaličné zákony, od Fica za to Kotleba niečo dostane a zároveň bude 4 roky Kotleba všade rozprávať, ako dodržal to, čo sľúbil, lebo však predsa nešiel so SMERom ani s SNS do vlády...
Skôr som to myslel tak, že by reálne tú vládu poskladali, ale veľmi tesne, dajme tomu by mali 76 mandátov. V takom prípade ich Čaputová musí vymenovať. A následne by sa hneď pri delení moci povadili alebo by proste pár poslancov odišlo. Takže by vláda do 3 mesiacov stratila väčšinu. V takom prípade už do toho nemôže zasahovať prezident, ale poslanci rozhodujú v podstate sami o sebe. A menšinová vláda by nepadla, pretože pri hlasovaní o dôvere by SMER+SNS+Kolára podržali fašisti, výmenou za nejaké štátne posty, schválenie nejakých bodov z fašistického programu (plus tajné kšefty), ale oficiálne by neboli v koalícii. Takto teraz vládne Babiš s podporou bolševikov (ironicky sa tak stalo v deň výročia popravy Dr.Horákovej). Ale je pravda, že tam robil Zeman všetko preto, aby Babiš vládu udržal. Opäť sa podľa mňa u nás ukáže, aké kľúčové bolo, že sme za prezidentku zvolili Čaputovú.
Tak v istom zmysle je "neschopna" sa dohodnut, stacilo ak by sa spojili aspon dve tri strany a Smer by nemal sancu.mLuks napísal:Menšinová vláda priamo po voľbách je v našich pomeroch blbosť podľa mňa, to by fakt súčasná pravica musela byť totálne neschopná.
K tomu aby Smer pokracoval vo vladnuti bude mozno stacit Kollar, mozno sa najde aj niekto dalsi - a ked vidim tie bilbordy, tak je mozne ze Harabin alebo Drucker prelezie cez 5% a Smer to bude mat este lahsie, prip. naopak, neprelezie len jedna strana z opozicie...
Par desatin percenta pri par stranach, moze znamenat rozdiel aj v desiatkach percent, takze prieskumy pred volbami su teraz velmi dolezite a Fico to vie a preto aj presadil ten zakon proti nim.
Dnes som čítal kritický komentár jednej pani na adresu SMERu a ich billboardu "ochránime sociálny štát". Jej mama zomierala v otrasných podmienkach na rakovinu, jej otec indalid teraz dožíva v rovnako otrasných podmienkach v domove sociálnych služieb a dôchodok mu nestačí ani na pokrytie takýchto "služieb". Materiálne vybavenie je ako z čias Márie Terézie. O nejakých terapeutických aktivitách sa starším a chorým ľuďom môže len snívať, pretože vysokošpecializovaní personál chýba. Množstvo ľudí zbytočne zomrie na infekcie z preležaním, pretože ich jednoducho nemá kto polohovať, umyť, pomôcť im na záchod. A toto všetko sa deje, zatiaľ čo ľudia zo SMERu si napchali vlastné vrecká miliardami eur. Ak tu niekto niekedy sociálny štát naozaj vybuduje, tak ten štát treba chrániť práve pred ľudmi, ako sú SMERáci.
(komentár mal pár stoviek zdieľaní).
No a potom koloval po internete obrázok, kde na prezidentskom paláci testujú osvetlenie. Ľuďom vadilo, že je farebné = prezidentka podporuje LGBT občanov. Tú fotku zdielali desiatkytisíc ľudí.
A takto si tu my na Slovensku žijeme. Veľká časť populácie sú proste idioti, ktorí nevidia skutočné problémy tejto krajiny a dôjde im to možno až vtedy, keď oni, alebo niekto z ich blízkych, bude zomierať v slovenskej nemocnici alebo domove sociálnych služieb...
(komentár mal pár stoviek zdieľaní).
No a potom koloval po internete obrázok, kde na prezidentskom paláci testujú osvetlenie. Ľuďom vadilo, že je farebné = prezidentka podporuje LGBT občanov. Tú fotku zdielali desiatkytisíc ľudí.
A takto si tu my na Slovensku žijeme. Veľká časť populácie sú proste idioti, ktorí nevidia skutočné problémy tejto krajiny a dôjde im to možno až vtedy, keď oni, alebo niekto z ich blízkych, bude zomierať v slovenskej nemocnici alebo domove sociálnych služieb...
Ten “kriticky komentar” ku farbam duhy vymyslel ten mastnovlasy kandidat s cislom 11, ktory je hrdina tak komunistov ako fasistov, lebo zdiela fekalie na prezidentku.
Poprosím autora témy o zmenu politickej strany KSS za inu (napr. Solidarita = hnutie pracujucej chudoby = lavičiari) keďže komunisti bohužial nebudú kandidovať v parlamentných volbách 2020 kedže sa im nepodarilo nazbierať na kauciu, ale nič to lebo komunistické idey budú žiť nadalej.
Fascinuje ma ten volebný výsledok tu. Ako bolo to meme? There is no hope? Či I dont want to live on this hojko anymore?