PC Benchmarks - SUPERPI

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
ehm123
King
King
Príspevky: 1658
Registrovaný: 27 feb 2006, 6:45
Bydlisko: PD / Praha

Príspevok od používateľa ehm123 »

t0m4s3 napísal:e4500 bezne na 3,4GHz rozhodne nie je. 3Ghz, mozno 3,2GHz bezne ano, 3,4GHz uz skor vynimka. Kam ide 5000+ niekde k 3GHz takisto. Ale iste si uvedomujes, ze taktuje mozno 1% uzivatel (aj to je imho vysoke cislo) a preto je maximalne vhodne porovnavat procesory na zakladnych taktoch.
v nedelu ked pride brat dam stranku tej anglickej firmy co to predava!...myslim ze by nieco co by fungovalo na 25% zrejme nepredavali!

osobne si myslim ze je to realne kedze moj E4500 bezal na 2,9 bez zvysenia napätia stabilne...3,0 na 1,4V a islo to ok...myslim ze tych 3,4 by to dopohody dalo...mozno ze sa mi to v nedelu podari taktnut tak potom poslem screen...

ono neviem intel sa mi zda oproti amd o dost viac stabilny (mozno len zda)

ale dam ti otazku...si bezny uzivatel...netaktujes...mas na vyber AMD 5000+ a intel c2d E4500 co si vyberes?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ja nie som bezny uzivatel, takze nemoze odpovedat na tvoju otazku? Takisto ako na tu otazku nemozes odpovedat ty,hojko,atd.. pretoze kazdy ma ine preferencie. Mystique si vybral 5000+, hojko si vybral E4500 a obaja su spokojni. Zvlastne, ze? :)

PS. neviem kolko si toho nataktoval, ale vela zrejme nie, pretoze drviva vacsina procakov ma urcitu hranicu, po ktoru idu taktovat takmer bez zvysenia napatia. Za touto hranicou do nich mozes pustat kolko chces a o moc dalej sa uz nepohnes. Takze to, ze ti bez zvysenie napatia bezi na 3GHz, vobec neznamena, ze ma rezervu a ze v pohode pojde na tolko a tolko. A uz to vobec neznamena, ze to zvladne kazdy kus.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2424
Registrovaný: 25 júl 2006, 22:58
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

warezman napísal: ale dam ti otazku...si bezny uzivatel...netaktujes...mas na vyber AMD 5000+ a intel c2d E4500 co si vyberes?
BFU by si vybral AMD-cko, lebo ma vyssie oznacenie modela :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 11286
Registrovaný: 26 júl 2006, 19:41
Bydlisko: Australia <-!PB!->
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

warezman napísal:ale dam ti otazku...si bezny uzivatel...netaktujes...mas na vyber AMD 5000+ a intel c2d E4500 co si vyberes?
AMD pretoze som bezny uzivatel a trt do toho vidim len cislo 5000 a 4500...


//kua.. kym som stranu docital tak uz je tu par odpovedi :oops:
ehm123
King
King
Príspevky: 1658
Registrovaný: 27 feb 2006, 6:45
Bydlisko: PD / Praha

Príspevok od používateľa ehm123 »

t0m4s3 napísal:PS. neviem kolko si toho nataktoval, ale vela zrejme nie, pretoze drviva vacsina procakov ma urcitu hranicu, po ktoru idu taktovat takmer bez zvysenia napatia. Za touto hranicou do nich mozes pustat kolko chces a o moc dalej sa uz nepohnes. Takze to, ze ti bez zvysenie napatia bezi na 3GHz, vobec neznamena, ze ma rezervu a ze v pohode pojde na tolko a tolko. A uz to vobec neznamena, ze to zvladne kazdy kus.
Hmm nemam az toho tolko nataktovane - mas pravdu.

btw http://www.uberclok.com/index.html
Tu si kukni dole tu ikonu...Overlocked E4500 na 3,4GHz navise ponukaju 3. rocnu zaruku
Šu-Do napísal:AMD pretoze som bezny uzivatel a trt do toho vidim len cislo 5000 a 4500...


//kua.. kym som stranu docital tak uz je tu par odpovedi :oops:
osobne aj ja som chcel AMD ale brat ma prehovoril na C2D...tak som dal C2D a AMD uz nechcem ;)
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3174
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

warezman, intel vyhrava superPI vdaka vyssej cache, mal som moznost sa presvedcit o tom ze v pripade tohto testu je cache rozhodujuci faktor ! mna skor zarazili vysledky ostatnych AMD s mensim taktom a rovnakou cache, co sa tyka taktovania, este mam rezervu, na 3 Ghz to zdaleka nieje strop, dovod preco to nedavam dalej je ten ze to mam zatial stale na BOXE...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5097
Registrovaný: 29 jan 2006, 15:57
Bydlisko: my heaven is your hell
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

bez zaruky, ale:
Therefore, to reach the 333 x 9 final overclocked speed, the following steps were taken:
- Set the FSB (HTT) speed to 333MHz
- Configure the HTT multipliers to 3x
- Raise HTT voltages to 1.25V
- Raise Vcore to 1.5V
- Set the memory speed to "DDR2-533"
- Set the DDR2 memory voltage to 2.2V (as specified for the modules)
- Set the memory timing to 4-4-4-12/2T (as 1T was not stable at that speed)

Now why was not 1T stable? Simple! According to CPU-Z the memory was running at DDR2-876!
warezman, kalkulacku snad mas :wink: . http://www.neoseeker.com/Articles/Hardw ... 00/14.html
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mystique napísal:warezman, intel vyhrava superPI vdaka vyssej cache, mal som moznost sa presvedcit o tom ze v pripade tohto testu je cache rozhodujuci faktor ! mna skor zarazili vysledky ostatnych AMD s mensim taktom a rovnakou cache, co sa tyka taktovania, este mam rezervu, na 3 Ghz to zdaleka nieje strop, dovod preco to nedavam dalej je ten ze to mam zatial stale na BOXE...
Vyssou cache to nebude. Pozri si vysledky starych Pentii 4, ktore maju takisto 2MB Cache a vysledky su okolo 40s pri 3,4GHz. Podstatny rozdiel je v samotnej architekture.
ehm123
King
King
Príspevky: 1658
Registrovaný: 27 feb 2006, 6:45
Bydlisko: PD / Praha

Príspevok od používateľa ehm123 »

hojko napísal:warezman: Kolko beznych ludi taktuje PC a kolko beznych ludi je ochotnych si to objednat z USA??? A neviem preco sem pleties taktovanie, pozeraj sa na grafy normalnych defaultnych nastaveni.
oki neries...nechcel som ukazat kdo taktuje a kdo objednava pc z usa...chcel som tomasovi hodit dokaz ze E4500 na 3,4 nieje len vinimka
t0m4s3 napísal:e4500 bezne na 3,4GHz rozhodne nie je. 3Ghz, mozno 3,2GHz bezne ano, 3,4GHz uz skor vynimka. Kam ide 5000+ niekde k 3GHz takisto. Ale iste si uvedomujes, ze taktuje mozno 1% uzivatel (aj to je imho vysoke cislo) a preto je maximalne vhodne porovnavat procesory na zakladnych taktoch.
dnes som ho vyhnal na 3360MHz pri 1,5V a superpi spravil za 17s ;) verim ze keby dam 1,52V tak to ide na 3400MHz ale mam strach ze ho odpalim :)) Sak som videl niekde na tvojom webe ze mas E4400 vsak skus co da ten tvoj
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3250
Registrovaný: 31 dec 2005, 2:47
Bydlisko: Sladkovicovo
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

netusim ci je to dobre a ani co to vlastne robi
.....

inak dal som o 11 hore to FSB a uz mam cas 37sek.. :)
Prílohy
k.JPG
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1797
Registrovaný: 04 nov 2005, 11:59

Príspevok od používateľa TomAss »

Quad core q6600 @ 2.4 Ghz ... neskor aj troska potaktujem :)
Prílohy
New Bitmap Image.JPG
juslik
King
King
Príspevky: 1602
Registrovaný: 16 apr 2006, 15:19
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

E6750 na 3.6ghz,P5KR, 2gb ram - 15 sekund
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2777
Registrovaný: 06 okt 2005, 18:12
Bydlisko: [email protected]
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Core 2 Duo E6550 @ 3150Mhz 1M =16sec 2M =38sec
Pulpman
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 212
Registrovaný: 18 nov 2007, 17:55
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pulpman »

pred upravou :lol: a po uprave :D
Prílohy
cpu.JPG
cpu2.JPG
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Opteron 175 2,2GHz, 2GB ram Corsair XMS 3200 dual channel

Windows XP 32-bit SP2, temer cista instalacia:

Default takt 2,2GHz,vcore 1,35V takt pamati podla SPD 3-3-3-8-2T, 200MHz
----> 1M - 37s /zial screen som vymazal nechtiac, spat sa mi to nechce dat/

Momentalne OC: 2717Mhz,vcore 1,375V, takt pamati 494Mhz, casovanie ostava zatial
----> 1M - 32s , vid prilohu

Kubuntu x86-64, KDE 3.5.9:

Default takt 2,2GHz, vcore 1,35V, takt pamati podla SPD 3-3-3-8-2T, 200MHz
----> 1M - 32s , vid prilohu

Momentalne OC: 2717Mhz, vcore 1,375V, takt pamati 494Mhz, casovanie ostava zatial
----> 1M - 25s

BTW: Rozdiel, ci sa spusti test pred spustenim xservera alebo uz v grafickom prostredi je cca 0,4 - 0,5 s, takze zanedbatelny

p.s.: Bude este edit prispevku, bo este nie je koniec. CPU este troska mozno, ale takt a casovanie pamati, tam su este urcite rezervy.
Prílohy
linux_default_superpi.png
win_superpi_OC2717.JPG
linux_OC2717_superpi.png
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19280
Registrovaný: 02 nov 2005, 17:03

Príspevok od používateľa brm »

Dnes som sa trochu pohral.. na tejto zostave:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=360520
..mám takýto výsledok..
Prílohy
superpi_potocene_vista.jpg
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1047
Registrovaný: 03 jan 2008, 15:06
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa satelitik11 »

intel 8200 2,66ghz , 2*2 gb Viesta Extreme , P5K .... neskor skusim taktovat procesor potom sa uvidi
Prílohy
Cocpcs.jpg
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 391
Registrovaný: 22 júl 2007, 11:22
Bydlisko: Kosice

Príspevok od používateľa galleon »

ram > 667MHz 1,5GB a 256mb si bere grafika
cpu 1.6GHz, celerom M
os > GNU/Linux Debian "lenny"

cca 38sec
Prílohy
superPI_debian2.png
superPI_debian.png
MIRUSKO666
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 89
Registrovaný: 26 júl 2006, 17:10

Príspevok od používateľa MIRUSKO666 »

no ja mam E7200 na 3,1Ghz a 1MB mam za 16secundiek ... :P SUPER P...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2438
Registrovaný: 17 jan 2006, 3:19
Bydlisko: down under
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

na novom notase ;)
T9300 core duo 2.5GHz 21 sec.
Napísať odpoveď