pc do 600eur
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: pc do 600eur
full hd rozlíšenie s GTX560? Nie žeby to nezvládla ale o high detailoch môže snívať.
Nie ja som myslel ako monitor, ze mu staci aj taky mensi a nech ma full hd rozlisenie, ked uz ide kupovat aj novy monitor. To ci mu pojde na full hd rozliseni na ultra BF3 na plne neriesim. S gtx 560Ti garantujem ze ide na ultra a dokonca aj s radeon 6850 sa da krasne hrat na vysokych pri full hd, takze vobec nie je nutne kupovat nejak ultra drahe a vykonne grafiky. Rovnako aj obycajna gtx 560 to zvladne na vysoke pri full hd. Komu staci 35 fps v priemere nemam problem. Len netreba byt narocny. Ja som hraval kedysi na 30 a bol som stastny ako male decko. Dnes viac ako 40 ani nepotrebujem. Je tu plno ludi to potvrdi, ze aj so starymi grafikami hraju dnes najnovsie hry na vysoke, ale kto nevyskusa a nema tak nevie 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
pochybujem že by niekto chcel hrať BF3 online s 30 fps. potom to ide aj na mojej GTS450 na ultra.
kolpko fps v hrách pridá
INTEL Core i5-2500K
oproti
AMD Phenom II X4 960T Black Edition
INTEL Core i5-2500K
oproti
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Presné číslo ti neviem povedať ale ten 2500K je oveľa rýchlejší. Určite zober ten intel
BF3 akurat vyuzije ledva na 100 % dvoj jadrovy amd procak
Maximalna zataz hoc akeho 4 jadra od amd vychadza pri maxime do 75 %, takze na procak ta hra nie je vobec tak narocna a to je to co ja stale tvrdim, ze na hry vobec netreba vyhadzovat peniaze za predrazeny i5 2500k, ked amd phenom podava podobne vykony a zanedbatelne nizsie. Rozdiel medzi napriklad amd phenom 980 a i5 2500k je 1-4 fps v zavislosti od konkretnej hry, cize tymto by som sa netrapil a o stovku dat naviac si myslim, ze za ten maly rozdiel vobec nestoji. Ak by sa robila nejaka profi praca, tak je intel lepsia volba. Do hier by som dal amd a usetrenu stovku jednoducho usetril alebo dal do lepsej grafiky. Toto je fakt a bodka. Dnesne procesori su vykonne az moc a je to celkovo overkill. Pomer cena vykon je pri hrach jasne na strane amd ked porovnavame phenom a i5 2500k.
-
Outsider
Star
Plny suhlas, ale iba z casti nad intelom v takej zostave ani neuvazuj. AMD procaky sa hodia do zostav okolo 600 €, co je tvoj pripad. Davat tam procak za 200€, ked chces zostavu za 600€ je na hlavu postavene. Na tvojom mieste by som, co najviac penazi vrazil do grafiky na ostatnych komponetoch budes musiet usetrit. A kedze mas taky maly rozpocet tak trosku posonduj niaky ten bazar, raz za cas sa tam objavia fakt super kusky za vyhodne ceny, samozrejme sa zameraj na tie so zarukov a co najnovsie.harlik napísal:BF3 akurat vyuzije ledva na 100 % dvoj jadrovy amd procakMaximalna zataz hoc akeho 4 jadra od amd vychadza pri maxime do 75 %, takze na procak ta hra nie je vobec tak narocna a to je to co ja stale tvrdim, ze na hry vobec netreba vyhadzovat peniaze za predrazeny i5 2500k, ked amd phenom podava podobne vykony a zanedbatelne nizsie. Rozdiel medzi napriklad amd phenom 980 a i5 2500k je 1-4 fps v zavislosti od konkretnej hry, cize tymto by som sa netrapil a o stovku dat naviac si myslim, ze za ten maly rozdiel vobec nestoji. Ak by sa robila nejaka profi praca, tak je intel lepsia volba. Do hier by som dal amd a usetrenu stovku jednoducho usetril alebo dal do lepsej grafiky. Toto je fakt a bodka. Dnesne procesori su vykonne az moc a je to celkovo overkill. Pomer cena vykon je pri hrach jasne na strane amd ked porovnavame phenom a i5 2500k.
Michalkoo: nie som si isty ci je GTX560 vykonnejsia ako GTX550, ale ak ano, tak pises bludy. Ja hram bf3 na GTX550 vo full HD na high detailoch s vypnutym motion blur a fps malokedy spadne pod 40 a to hravam iba na serveroch so 64 hracmi.
-
Outsider
Star
Samozrejme, ze gtx560 je vykonejsia nez 550 ale treba sa pozerat na konkretne modely a taktovane edicie.GothaR napísal:Michalkoo: nie som si isty ci je GTX560 vykonnejsia ako GTX550, ale ak ano, tak pises bludy. Ja hram bf3 na GTX550 vo full HD na high detailoch s vypnutym motion blur a fps malokedy spadne pod 40 a to hravam iba na serveroch so 64 hracmi.
Jasne, tam nejake rozdiely budu, ale urcite mu to pojde na viac ako 30fps a nebude platit toto:
MichalkoOo napísal:full hd rozlíšenie s GTX560? Nie žeby to nezvládla ale o high detailoch môže snívať.
-
Outsider
Star
Suhlas. High detaily nie su max detaily. Takze v pohode mu to pojde aj s GTX 560 nad 30 FPS.GothaR napísal:Jasne, tam nejake rozdiely budu, ale urcite mu to pojde na viac ako 30fps a nebude platit toto:
jeden člen fora mi helpol zo zostavou a myslim ze je celkom good :
ASUS M5A78L
Kingston 8GB (Kit 2x4Gb) 1333MHz DDR3 Cl9 DIMM
Gigabyte GeForce GTX 560 OC Ti 1GB DDR5
Cooler Master elite 430 black
Fortron ATX HEXA 500W
Samsung DVD+/-RW 22x Sata
Dokopy 529e + hdd z bazošu cca 620
ASUS M5A78L
Kingston 8GB (Kit 2x4Gb) 1333MHz DDR3 Cl9 DIMM
Gigabyte GeForce GTX 560 OC Ti 1GB DDR5
Cooler Master elite 430 black
Fortron ATX HEXA 500W
Samsung DVD+/-RW 22x Sata
Dokopy 529e + hdd z bazošu cca 620
Michalko potrebuje 100 fps a este sa mu bude zdat malo. Proste ked je niekto prilis narocny, tak to uz je jeho problem. Pri nastaveniach v hrach treba pristupovat aj trocha s hlavou a citom pre vec. Nie jak pako bum bum vsetky nastavenia hned hodit na ultra, ale trosku si aj prestudovat co stiahnut co je dobre a co nie, kde sa nieco prejavi a kde naopak nie. Ked uz je niekto tak narocny, tak by mal vediet, ze napriklad v takom BF3 je plno nastaveni, ktore su viac na skodu ako na uzitok ked su v hre zapnute a sposobuju problemy aj vykonnym zostavam. Treba si spravit custom tweak a je to. Potom hra ide krasne a lepsie aj na priemernom hardveri. Len treba chciet. Navyse stale budu vychadzat nove ovladace, ktore vykon budu posuvat dalej a dalej vyssie a aj updaty a patche, takze vykon na zaciatku pri vydani hry je vzdy nie najlepsie optimalizovany a bude len a len lepsie. Tak je to s kazdou hrou. Navyse ci hras high alebo ultra, tak v mnohych hrach ani nespozorujes rozdiel v grafike, ale za to v fps to poznas hodne. Gtx 560 ide aj na full hd a vysokych detajloch okolo 40 a aj viac fps! O jej silnejsej sestre s privlastkom Ti uz ani nehovorim.