PC sa nespustí

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Čaute, mám taký menší/väčší problém. Takže prečisťoval som PC.. Všetko som poodpájal rozobral, doska zostal v skrini tak isto CPU, zdroj a ram. Po znovu zapojení a pokusnom spustení sa pc nezapne. Zdroj "piští". Ani náznak toho, že by som sa ho pokúšal zapnúť.. Ak vytiahnem 24 pin a spojím čierny káblik so zeleným, pc sa rozbehne.. Takže neviem kde je problém, skúšal som vyresetovať CMOS.. Ďalej ma napadlo, že je zapojený zle predný panel, ale tiež o tom pochybujem. Zapájal som ho podla manuálu na priloženom CD k doske.. Doska Winfast NF3250K8AA.

//autoeditácia príspevku ( 22 Jul 2009, 20:28 )
Už som nato prišiel, ako som to odprašoval, tak som nakydal prach na ramku a tým sa zaprášili kontakty.. Vyčistil som ich pc sa zapal, i keď to mohlo byť aj zaprášeným 24pinom.

//autoeditácia príspevku ( 22 Jul 2009, 23:05 )
Tak asi neprišiel.. Keď som mal vonku všetko z Case tak to bežalo.. Dal som to naspäť všetko zapojil, spustil a nič.. :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skontroluj si dištančné kolíčky (alebo ako sa nadáva tým dzindzíkom, na ktorých je upevnená doska), či ich máš naozaj na správnych miestach. Ja raz mal na nesprávnom mieste a komp nechcel nabehnúť.. dačo sa tam skratovalo.

Ešte raz skontroluj všetky káble.. opäť všetko odmontuj, a postupne dávaj nazad.. ale najskôr iba to najnutnejšie (doska, zdroj, procesor.. možno aj ram+vga), či sa komp rozbehne.. a postupne pridávaj ďalšie komponenty..
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tie kolíky pod doskou niesu vôbec, ak by tam boli nesedela by VGA, sieťová karta, zadné konektory na doske..
Ku káblom som si na 200% instý, že zapojené je to v poriadku.. Ale pre pokoj duše už ma napadlo aj to... Skúšal som vytiahnuť VGA.. Ram som prehodil do dvoch ďalších slotov, odpojil som DVDRW, taktiež som skúšal odpojiť HDD, no nič..

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 0:13 )
No teraz som zistil, že mám na stole ešte tri skrutky, ktoré som tam nedal.. Nejako som prehliadol diery na skrutky, aj samotné skrutky.. Je možné, že pc sa nechce spustiť preto, že doska nieje priskrutkovaná všetkými skrutkami ?

//skrutky to neboli, ešte som skúšal naštartovať iba pri zapojenom CPU, Zdroj, MB no zase nič.. Vyskúšam to ešte (zajtra v podstate dnes) znovu rozobrať a uvidím čo to povie, ak to nabehne bude niečo so skriňou.. (Čo by som bol najradšej, ale ešte viac by potešilo, že by to zajtra nabehlo bez môjho zásahu)

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 11:54 )
Takže vytiahol som to von zo skrine, zapojil no nejako to nejde.. :?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Poskladaj MB,RAM,procesor a zdroj.
V manuali MB si pozri ktore 2 koliky maju funkciu ON(Tam kam zapajas tlacidla zo skrine).A skus ich prepojit napr.skrutkovacom...
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Viem čo ako zapojiť a je to v poriadku zapojené, ako aj power button, reset... Ale už som našiel závadu aj to vyriešil, keď som zhodil box, tak nejakým spôsobom sa uvolnil CPU s pätice, dal som ho späť, dal tam žuvačku (teplovodivú pastu) zapojil a nabehlo.. Čiže v poriadku všetko som spokojný :D
Napísať odpoveď