PC sa sám vypína
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
PC sa sám vypína
Zdravím, dnes sa mi začal PC z ničoho nič vypínať, ráno som bol na ňom cca 3 hoďky a potom sa zrazu vypol, mal som zapnutý len Chrome a Skype. Tak som ho zapol znova a zasa sa vypol, asi 3x som to takto skúsil a stále do nejakých 5-10 minút vypne...Neviete kde môže byť chyba? Zdroj? Ten som asi pred polrokom menil ale vtedy to bolo kvôli tomu že sa vypínal monitor.
-
Grim
Darca
Re: PC sa sám vypína
...skús pozrieť teploty, či sa neprehrieva...to je to najjednoduchšie...
-
uplink
VIP
DanielDevil - na úvod by bolo dobré napísať aký máš PC. Či notebook [výrobca, model, verzia, revízia, konkrétna konfigurácia], alebo stolný PC. Ak stolný PC, akú máš skriňu, zdroj, vyriešené chladenie, koľko má rokov, akú máš grafiku a procesor, aké máš disky. Či sú disky v poriadku [HD Tune/Crystal Disk Info], či je v záruke, alebo nie je. Aká je teplota procesoru, grafiky, pamätí grafiky, chipsetu, akú máš teplotu prostredia a kedy si naposledy vysával, alebo prepastuvával PC, či už grafiku, alebo procesor.
-
DanielDevil
Addict
tak odpoviem na čo viem:
mám stolný PC, vyskladaný, starý asi 4-6 rokov ak sa dobre pamätám, v záruke ine je, pred nedávnom bola menená grafika, dávnejšie zdroj, s prehrievaním som nikdy nemal problém, PC som naposledy čistil pred pár mesiacmi, nebolo tam nejako extra veľa prachu, nerobím to raz za 3 roky...
CPU: AMD Athlon 64 X2 dual core 4200+
2 GB RAM
Win 7
grafiku som mal X1950Pro ale odpálila sa a kupoval som nejakú novú obyčajnú, keďže hry tu nehrávam
tu je screen s teplotami
btw odkedy sa mi 3x vypol som ho nechal asi hodinku tak, potom som ho zapol, odvtedy beží...
mám stolný PC, vyskladaný, starý asi 4-6 rokov ak sa dobre pamätám, v záruke ine je, pred nedávnom bola menená grafika, dávnejšie zdroj, s prehrievaním som nikdy nemal problém, PC som naposledy čistil pred pár mesiacmi, nebolo tam nejako extra veľa prachu, nerobím to raz za 3 roky...
CPU: AMD Athlon 64 X2 dual core 4200+
2 GB RAM
Win 7
grafiku som mal X1950Pro ale odpálila sa a kupoval som nejakú novú obyčajnú, keďže hry tu nehrávam
tu je screen s teplotami
btw odkedy sa mi 3x vypol som ho nechal asi hodinku tak, potom som ho zapol, odvtedy beží...
Skontroluj hlavne zapojenie vsetkych kablov, hlavne zo zdroja do dosky
-
DanielDevil
Addict
káble som skúšal pozatláčať keď sa mi 3x vypol, nezdalo sa mi nič povytiahnuté no možno predsa len niečo o kúsok bolo, uvidíme ako to pôjde ďalej...