Peniaze

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Peniaze

Príspevok od používateľa ithory »

Ako koren vsetkeho zla?
Ja som presvecena ze ano,len vdaka nim,resp tuzbe po peniazoch,tuzbe rychlo zbohatnut sa v nas prebudzaju tie najhorsie ludske stranky/vlastnosti ,ktore nas ovladaju..ako chamtivost az nenazranost,egoizmus,bezohladnost,zavist,falos,nevrazivost a etc,je ich dost :)
A vas vztah k peniazom?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Peniaze

Príspevok od používateľa Grim »

...sú ako moje deti...vzišli z tvrdej práce a snahy...kto zaujíma negatívny postoj k peniazom, stavia sa negatívne k zmyslu práce a práci samotnej...a kto zaujíma negatívny postoj k práci nepatrí do tohto sveta...ale na psychiatriu...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Grim-Reaperka napísal:...sú ako moje deti...vzišli z tvrdej práce a snahy...kto zaujíma negatívny postoj k peniazom, stavia sa negatívne k zmyslu práce a práci samotnej...a kto zaujíma negatívny postoj k práci nepatrí do tohto sveta...ale na psychiatriu...
Trochu to mas sice dopletene,peniaze nemaju so vztahom k praci vobec nic spolocne,vela ludi miluje svoju pracu,aj ked nie je adekvatne ohodnotena resp by ju aj tak robili,tak ako v opacnom garde,zase tiez vela ludi co doslova nenavidia svoju pracu a len kvoly peniazom,ak nemaju na vyber a jediny sposob obzivy.A to ani nepisem ze 90% nasich zazobancov k poctivej praci ani nepricuchlo..Ale ty si ich uzi v zdravy,ak vysli z tvojej driny su naozaj zasluzene
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ty máš zase dopletenú gramatiku :nono: ...navyše o vzťahu k práci som ja nič nepísal...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Grim-Reaperka napísal:...ty máš zase dopletenú gramatiku :nono: ...navyše o vzťahu k práci som ja nič nepísal...
Jeziiis najradsej mam ked niekto vytahuje gramatiku,namiesto toho aby hodil naozaj padny argument..tak este raz speci pre teba-pozitivny ci negativny postoj k peniazom nema absolutne nic co do cinenia s nejakym pristupom smerom k zmyslu prace/sposobom akym ju vykonavam,dva dimetralne odlisne pojmy,kde chodis na take chu****?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...spôsob akým prezentuješ svoje názory za všeobecne platný fakt sa mi nepáči...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Grim-Reaperka napísal:...spôsob akým prezentuješ svoje názory za všeobecne platný fakt sa mi nepáči...
az nato,ze ja nic neprezentujem,iba vyvraciam tvoje nazory,to je vsetko
a dost pokryvene nazory,ved v preklade si napisal ze,negativny postoj k peniazom sa rovna negativny postoj k praci,k zmyslu prace vseobecne,co je hlupost
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

zaujímavá hádka, len pokračujte :mrgreen:

peniaze sami o sebe nie sú zlé, ale povedal by som, že to ľudia sa nenaučili s nimi správne narábať (nehovorím, že všetci)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja už mám s Grim skúsenosti a viem, že keď dám nejaký nevyvrátiteľný argument tak začne ísť po gramatike (u mňa asi smola, že? :) ). Ako náhle nenájde väčšiu chybu tak ani bohovi neodpovie na komplet príspevok ale iba na tú najmenej podstatnú časť.

Ale k téme : Tiež som kedysi chcel strašne peňazí ... veď kto nie? Ale čím viac som sa snažil tým som sa dostal do problémov a do finančnej krízy (dlžoby a tak). Teraz sa z toho ťahám úspešne a už mi chýba len malý krôčik (robím na tom rok a už ma delí zhruba iba 11 dní). A táto skúsenosť mi dala to, že už sa nebudem toľko hrnúť za peniazmi ale za ten rok som si tak zvykol žiť skromnejšie a je mi oveľa lepšie
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Keby som mal vela penazi tak by sa moj charakter rozhodne nezhorsil. O tom ze peniaze kazia charakter si myslim ze je to blbost. To uz je ludska povaha, ako sa zachova clovek pri takej prilezitosti. Nedokazem sa totiz zabavat sam. Takze keby som uz mal nejaku tu neskormnu sumu tak do toho zatiahnem aj znamych. Ale Grim pise celkom rozumne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Ja už mám s Grim skúsenosti a viem, že keď dám nejaký nevyvrátiteľný argument tak začne ísť po gramatike (u mňa asi smola, že? :) ). Ako náhle nenájde väčšiu chybu tak ani bohovi neodpovie na komplet príspevok ale iba na tú najmenej podstatnú časť.
...a aký dala ithory nevyvrátiteľný argument? Prestal som reagovať preto, lebo sa mi nepáčilo, kam tá "diskusia" smeruje. Toto je diskusné fórum, koniec koncov aj sama svojou poslednou otázkou v prvom príspevku témy vyzýva na diskusiu a každý má právo na názor, napriek tomu že sa zakladateľovi témy nepáči. Vyjadril som svoj názor na ňu tým že som prestal písomne reagovať. Stačí takto?...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Vaše príspevky som ani poriadne neprečítal lebo nemám rád takéto žabomyšie vojny o hlúposti. Hovoril som konkrétne o mne a o tebe v jednej konkrétnej téme (ak sa nemýlim bola o autách)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to si nepamätám, keď tak daj link na tému, pravda je že ľudí bez ohľadu na to či mám alebo nemám argumenty upozorňujem na gramatiku...a tiež privítam ak mňa niekto tiež upozorní na chybu...ale sme už dosť OT...žabomyšiu vojnu som nevyvolal ja, len som napísal svoj názor...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Peniaze?
Skor by som to nazval majetok.
Tuzba po majetku, zavist a chamtivost.

Ten kto nezavidi nema problem.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Grim-Reaperka napísal:...to si nepamätám, keď tak daj link na tému, pravda je že ľudí bez ohľadu na to či mám alebo nemám argumenty upozorňujem na gramatiku...a tiež privítam ak mňa niekto tiež upozorní na chybu...ale sme už dosť OT...žabomyšiu vojnu som nevyvolal ja, len som napísal svoj názor...
Nazor" ktory si ale doteraz nicim nedolozil :) Alebo nam aj napises,ako si sa k svojmu nazoru dopracoval,na zaklade akych aspektov,ved ak si za niecim clovek stoji,nemal by mat problem aj vysvetlit preco"..podme

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 13:30)
Eruner napísal:zaujímavá hádka, len pokračujte :mrgreen:

peniaze sami o sebe nie sú zlé, ale povedal by som, že to ľudia sa nenaučili s nimi správne narábať (nehovorím, že všetci)
Hadame? to dedukujes podla seba?..pre mna teda obycajna vymena nazorov,zatial sa bavim :) /
Psychos,
Mozno nie,ale kym budu existovat,bude existovat/a stupnovat sa/aj korupcia,chamtivost,kriminalita etc,tak ako aj financne otroctvo vsetkeho druhu.A potom
/citujem z "putovania za kamenom mudrcov/
Najcastejsou motivaciou" ludi nieco urobit,"nieco spachat" su prave peniaze :)
a tiez,/A to ze sa daexistovat aj bez penazi nam potvrdzuje jeden zaujimavy fakt,a to ze napr Japonci az do 19,storocia ich nepoznali a zili si velmi dobre.
Platidlom bola ryza/ :D /Nepoznali ziadne uroky,poplatky bankarom,nebola u nich ziadna zlocinnost pre peniaze.O ich zivote nerozhodovali rozny bankari,ani koristnicky investory,ziadny uzernici/nebankovky/ale len ich vlastna praca.
Zit by sa teda dalo zrejme aj bez penazi,teda keby sme nezili,medzi nami nezili ludia/ktory bez tych penazi nevedia existovat/resp moci ktoru im peniaze zabezpecuju/
a tiez psych.Mohol by si mi ozrejmit v com jakoze pise Grim rozumne,ja som na jeho prisp.zatial nic rozumne" nezaznamenala..dufam ze mi niekto vysvetli,fakt nexcem zomriet sprosta :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

"Čokoľvek z čoho sa stane človeku božstvo mimo Boha samotného je zlo." [uplink]
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink napísal:"Čokoľvek z čoho sa stane človeku božstvo mimo Boha samotného je zlo." [uplink]
Ups :D
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

ithory napísal: Hadame? to dedukujes podla seba?..pre mna teda obycajna vymena nazorov
dedukujem to podľa prvých siedmych postov tejto témy
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Ja mám k peniazom nanajvýš pozitívny vzťah. Milujem ich a chcem ich mať v budúcnosti čo najviac. Nemyslím si, že by boli koreňom všetkého zla. Koreňom všetkého zla je ľudská závisť. Niekto chce mať peniaze a robí a maká, resp. má šťastie a natrafí hneď na prvý biznis, ktorý mu prinesie veľa peňazí (tým asi myslíš "zazobancov") - a niekto naopak nerobí nič iba nadáva na tých, ktorí niečo majú a sám nerobí nič pre to, aby sa mal lepšie.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

ALL FOR MONEY !!!

Zaujímalo by ma prečo máš taky negativny postoj k peniazom, bez penazi sa existovať neda a platiť ryžou by sa mi teda fakt nechcelo
Napísať odpoveď