Penryn a Nehalem

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

Vlastníte AMD či INTEL ?

INTEL
9
24%
AMD
29
76%
I don't understand
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 38

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Penryn a Nehalem

Príspevok od používateľa MP4-27 »

A uz je to tu ! Core Duo sa moc ani neohrialo na trhu a uz su informacie ze Intel chysta koncom roka 45nm proces. Procesory pod oznacenym Penryn a Nehalem budu mat 1 az 8 fyzickych jadier a spolu s hyperthreadingom az 16 logickych jadier...pricom L2 az 12 MB mno kde to tam nacpu som zvedavy...
Hyperthreading bude konecne dynamicky a nie staticky cize bude preskakovat pocet jadier vyuzitych,to povedie este k mensej spotrebe nehovoriac o tom ze 45nm chip...
Najvacsia sleha bude ale integrovane Graficke jadro,som zvedavy ako to bude fungovat...
V kazdom pripade odhadovany takt nebude mensi ako 3GHz co potom najvyssia rada + tunning OMG.
Cena :lol: len nie pre smrtelnikov...AMD k kazdom pripade ma co robit aby konkurovalo :?
Ja som osobne zastanca AMDcka a neviem preco... :roll:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

jj a z intelu sa stane monopol a Ty o tychto procakoch uz budes len pisat na fore. Bezny smrtelnik bude o ich kupe uz len snivat...parada, tesme sa vsetci aky je intel uzasny a uzivajme si ich super akcii a technologii, ktore nicia prirodzenu konkurenciu. Intel mi silne pripomina t-mobile [t-com] a microsoft :?

Nastupca Conroe ma uz tak nefascinuje, ako samotny Conroe, prave preto, lebo je dost mozne ze Penryn a Nehalem [inac znie to ako nazov pre antikoncepciu :)] budu jedny z prvych jadier, ktore zapocnu skazu AMD, co sa mi vobec nepaci. Ostalo AMD/ATi vs. jednemu gigantovi nesucemu menu Intel a druhemu gigantovi nesucemu meno NViDiA. Mi to pride ako keby sa ludia tesili z toho ze nie su komare, ale pomaly zabudaju ze ich existencia je potrebna v potravinovom retazci na to, aby prezili niektore ine druhy a bola tak zachovana rovnovaha...

Intel bude mat tolko prachov, ze si pokupia vsetky zakony, resp. pre nich nebudu platit a tym padom nebudu nuteni krotit sa s cenami...co AMD takmer s istotou znici.

Ale mozno mam len moc pesimisticku naladu, je dost mozne ze rano by som reagoval inac :) bru noc...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaujimave, ale za tu cenu procaka si kupim rovno 3 nove PC. Doma mam zatial AMD A64 3000+, notebook je Intel, ale ked budem v blizkej dome kupovat PC (mam v plane asi teraz cez leto alebo na jesen), tak to bude urcite nieco od Intelu, konkretne C2D.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

uplink-mno to prirovnanie k Mrkvosoftu mas pravdu...destruktivna reklama ktora nici vsechnu konkutenciu...ved napokon ludia su sprosty a nevedia co je lepsie (Linux 8)) ...aj ked AMD/ATI dalo teraz mrte love za upgrade tovarne v Drazdanoch(neviem ako sa to pise)...
Ale nebranil by som sa ak by to stalo do 200euro... ale dalsie minusy budu ceny dosiek...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

AMD je v srabe to musi kazdy sudny clovek ustat. Snad ale nieco schopneho vymysleli, pretoze Intel pouzije taktiku "ked je na kolenach, doraz ho uplne" a budu tu zase casy 486tiek za 30.000,-
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:AMD je v srabe to musi kazdy sudny clovek ustat.
Som zvedavy na nove CPUcka od AMD (Phenom),to ak im nevyjde tak asi vazne skoncili.:cry: Vsetko bolo asi poznacene kupou ATI...kym sa daju dohromady atd,ale problemy sa podla mna vyriesa a budu zase dobry ako kedysi :wink:
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Úprimne tomu verím, lebo inak sme všetci v prdeli.
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Podla mna je to cielene vyhladenie konkurencie.

Intel zrejme prave dosahuje straty aj ked to nechce priznat. Ustavne znizovanie cien, a vyvoj technologii atd... Zoberte si ze Intel pocita s tim ze AMD skrachuje, a momentalne "straty" ma zaratane. Je to pre neho predsa vyhodnejsie momentalne nieco stratit a nasledne sa stat monopolom.

Pouvazujte nad tym. :coffee:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Josifek zaujimava teoria. Ale monopol v tejto oblasti je dost nepravdepodobny. To radsej ja zacnem doma na kolene procaky vyrabat. :lol:

Ale kazdopadne som zvedavy na tieto procesory a havne na ich cenu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Josifek napísal:Podla mna je to cielene vyhladenie konkurencie.

Intel zrejme prave dosahuje straty aj ked to nechce priznat. Ustavne znizovanie cien, a vyvoj technologii atd... Zoberte si ze Intel pocita s tim ze AMD skrachuje, a momentalne "straty" ma zaratane. Je to pre neho predsa vyhodnejsie momentalne nieco stratit a nasledne sa stat monopolom.

Pouvazujte nad tym. :coffee:
Intel je neporovnatelne vacsi, doslova gigant. On si tie dumpingove ceny moze dovolit. Smutne :-/
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Presne o tom hovorim. K tejto teorii ma podnietil clanok na Pctuningu.

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28

Precitajte si uvod...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Josifek napísal:Podla mna je to cielene vyhladenie konkurencie.

Intel zrejme prave dosahuje straty aj ked to nechce priznat. Ustavne znizovanie cien, a vyvoj technologii atd... Zoberte si ze Intel pocita s tim ze AMD skrachuje,
AMD NESKRACHUJE :!: :evil:
luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

MP4-20 napísal:AMD NESKRACHUJE :!: :evil:
ako si k tomuto dospel? ty ich budes sponzorovat? :lol:
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

luki999 napísal:ako si k tomuto dospel? ty ich budes sponzorovat? :lol:
je to dost velka firma na to by ju to polozilo, pokial by sa takto flakala viac rokov tak mozno, ale robite tu zavery z obdobia kratsieho ako 1 rok
Napísať odpoveď