Php - md5
Php - md5
No mam taky problem , potreboval , resp. chcel by som na moj web supnut md5 encrypter,generator .... kde by sa zadal retazec znakov ako slovo a nasledne z neho by bol vygenerovany a zverejneny md5 hash, ako uz nazov napoveda chcel by som to urobit v php , len mam jeden problem neviem ako na to. Nieco som uz googlil ale nejako do nedavalo zmysel ... ak by sa dalo poprosim trosku hlbsie vysvetlenie, dakujem vopred.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
niektoré veci sú fakt zložité, ale ak by si fakt hladal, tak by si to našiel
Kód: Vybrať všetko
echo md5($_POST['vstup']);-
xivo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Super pocitacom myslis cely Skynet ?refr0 napísal:ide o to ze ked to zahashujes tak sa to uz neda vratit spat... preto sa to robi... a mam taky pocit ze niake retazce mozu mat aj taky isty hash... a prelomit to ?:) hm da sa to ak ves ako nato a ak mas doma laboratorium s dakym super pocitacom
K teme, md5 vies prelomit len bruteforcom, cize ako sa pise je to jednosmerny algoritmus. No v dnesnej dobe mas nastastie vela MD5 rainbow tables co je v podstate databaza md5tiek povacsine vsetkych slov (po urcity pocet znakov) alebo aspon slovnikovych slov.
Na druhej strane samotna md5 sa dnes zvykne pouzivat s tzv saltom, a tu ti nepomoze ani rainbow tables.