PHP MySQL - jedno ID viac premennych

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
matuskm
Novice
Novice

PHP MySQL - jedno ID viac premennych

Príspevok od používateľa matuskm »

Nazdar,

chcem poziadat o pomoc. Potrebujem spravit to aby mi php skript fungoval tak, ze mam konstantne ID a treba mi vlozit do mysql db pod tym jednym ID viac premenych.
Napriklad:
ID=123
Data=test, pokus, slahacka, jahody

Moja predstava je, ze v tabulke v mysql budem mat 4 riadky s jednym ID ale kazdy riadok bude mat inu hodnotu stlpca DATA.
123 test
123 pokus
123 slahacka
123 jahody

V podstate presnejsie: mam na FTP priecinky kde su nejake PDFka a tie potrebujem vlozit do tabulky (iba nazvy) tak aby mali rovnake ID. Pocet nieje jasny moze to byt od 1 az po 45 suborov. Vypis suborov mam vyrieseny len potrebujem ich vlozit do tej tabulky s identickym IDckom.

Viete mi stym pomoct? Som v koncoch :smt017

Dakujem.
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: PHP MySQL - jedno ID viac premennych

Príspevok od používateľa sharky-no »

id 123 predstavuje dajme tomu clanok..
k clanku chces priradit 4 pdf subory.

tak si teda vytvoris tabulku clanok_subor .. v tabulke budu stlpce [id, clanok_id, cesta_k_pdf_suboru]

potom ked si nacitas clanok, tak bud join-es tu tabulku clanok_subor a spravis 1 sql prikazom, alebo pouzijes dalsi select, kde len posunies ID clanku a ziskas vsetky PDF subory k nemu priradene.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Tak ako pise sharky-no.

ID sa vo vseobecnosti povazuje za unikatne, to znamena, ze si musis vytvorit nejaky vztah medzi tabulkami.

Priklad, mas 2 tabulky: "articles" a "article_attachments".

V tabulke articles mas napr.:
id: 1
name: Clanok 1

V tabulke article_attachments mas napr.:
id: 1,
article_id: 1,
file_name: subor.pdf

Potom spravis jednoduchy join s clankami a prilohami a si vybaveny, ziadna veda :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale veď vy ste mu neodpovedali na to čo sa pýtal. Len ste mu napísali ako to robiť (ale to si vlastne napísal aj sám). Ak je ten názov súboru už jeho id (je to nejaký jedinečný hash) a toto je práve tá spájacia tabuľka, tak je to úplne presne to isté čo ste mu obaja napísali

matuskm: viac insertov do jednej tabuľky cez jedno query nespravíš. Prebehni to v cykle pre všetky články. V tele toho cyklu si vyskladáš query a aj ho spustíš. Ak tvoj databázový model podporuje multiquery, tak stačí vyskladať batch (query oddelené bodkočiarkou) a spustiť to na konci cyklu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Pockaj, jak ze nespravis viac insertov jedinou query? Ja to robim bezne...
"INSERT INTO tabulka (stlpec, stlpec, stlpec) VALUES ('hodnota', 'hodnota', 'hodnota'), ('hodnota', 'hodnota', 'hodnota'), ('hodnota', 'hodnota', 'hodnota'), ('hodnota', 'hodnota', 'hodnota'), ('hodnota', 'hodnota', 'hodnota');"
Napísať odpoveď