PHP Scripty
-
nika147
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: PHP Scripty
mám $prichod=$prok.$pmesiac.$pden; a pri INSERT mám ku príchodu priradenú hodnotu $prichod
Ak mám v tabulke k tej bunke typ INT, tak mi to uloží, ale ak mám DATE, tak mi to neukladá.
Ak mám v tabulke k tej bunke typ INT, tak mi to uloží, ale ak mám DATE, tak mi to neukladá.
-
audiotrack
VIP
mesiac a deň musia byť dvojciferné, a malo by to zobrať aj tak. Ale väčšinou sa pre DATE používa formát oddelný pomlčkami
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/ ... erals.htmlMySQL recognizes DATE values in these formats:
As a string in either 'YYYY-MM-DD' or 'YY-MM-DD' format. A “relaxed” syntax is permitted: Any punctuation character may be used as the delimiter between date parts. For example, '2012-12-31', '2012/12/31', '2012^12^31', and '2012@12@31' are equivalent.
As a string with no delimiters in either 'YYYYMMDD' or 'YYMMDD' format, provided that the string makes sense as a date. For example, '20070523' and '070523' are interpreted as '2007-05-23', but '071332' is illegal (it has nonsensical month and day parts) and becomes '0000-00-00'.
As a number in either YYYYMMDD or YYMMDD format, provided that the number makes sense as a date. For example, 19830905 and 830905 are interpreted as '1983-09-05'.
-
nika147
Expert
Aha
A ešte že, ako do tých selectov dostanem 0 ak je to menšie ako 10?
<select name="den">
<?php
for($i=1;$i<32;$i++)
{
echo"<option name='den'>".$i."</option>";
}
?>
</select>
A ešte že, ako do tých selectov dostanem 0 ak je to menšie ako 10?
<select name="den">
<?php
for($i=1;$i<32;$i++)
{
echo"<option name='den'>".$i."</option>";
}
?>
</select>
-
audiotrack
VIP
Kód: Vybrať všetko
echo "<option name='den'>" . str_pad($i, 2, "0", STR_PAD_LEFT) . "</option>";
for($i=1;$i<32;$i++)
{
$j = $i<10 ? "0".$i : $i;
echo"<option name='den'>".$j."</option>";
}
-
nika147
Expert
Díky. A dá sa nejako nastaviť aby mi dátum potom vypisovalo vo formáte DD-MM-RRRR a nie RRRR-MM-DD? Ak je to nejaké zložité, tak to môže ostať tak, nie je to až také dôležité.
<?php
echo date('d-m-Y', strtotime($cas_z_db);
?>
-
audiotrack
VIP
táto téma nemá slúžiť na písanie knihy "najelementárnejšie základy". Je na uverejnenie ucelenejšieho kodu, ktorý sa môže ostatným zísť. Všetky tieto veci čo sa pýtaš nájdeš na php.net. Pýtaš sa na základné funkcie, a tým iba zneprehladňuješ túto tému. Iné by bolo keby máš problém s algoritmom ako takým, ale spýtať sa ako doplniť nulu alebo ako naformátovať dátum? To si snáď robíš srandu.
Zdravim,
potreboval by som email form, v ktorom by sa vybral prijemca zo zoznamu 3 adries a tomu by sprava bola dorucena. Nasiel som napr. toto http://www.freecontactform.com/email_form.php a pokusal som sa to upravit, ale nejako som sa v tom domotal.
Tak ak by sa niekomu chcelo, potreboval by som v email formulari z linku vyssie upravit 2 veci:
• vyber z 3 adries, nie 1 pevnu adresu,
• polozky first name a last name zlucit len do jedneho mena.
Ten "select" list a ostatne si spravim, potreboval by som len upravu toho php scriptu. Dajme tomu, ze ten zoznam by menil premennu $prijemca a hodnoty by boli 1, 2 alebo 3. A zlucit first_name a last_name do jedneho mena. Uz si to potom upravim. Dakujem.
potreboval by som email form, v ktorom by sa vybral prijemca zo zoznamu 3 adries a tomu by sprava bola dorucena. Nasiel som napr. toto http://www.freecontactform.com/email_form.php a pokusal som sa to upravit, ale nejako som sa v tom domotal.
Tak ak by sa niekomu chcelo, potreboval by som v email formulari z linku vyssie upravit 2 veci:
• vyber z 3 adries, nie 1 pevnu adresu,
• polozky first name a last name zlucit len do jedneho mena.
Ten "select" list a ostatne si spravim, potreboval by som len upravu toho php scriptu. Dajme tomu, ze ten zoznam by menil premennu $prijemca a hodnoty by boli 1, 2 alebo 3. A zlucit first_name a last_name do jedneho mena. Uz si to potom upravim. Dakujem.
Vyslovene lahsie to uz mat nemozes. Vytvor si select element s tromi option(s), kazdemu prirad ID, nasledne v PHPcku iba prirad kazdemu IDcku e-mailovu adresu (napriklad cez asociativne pole) a to bude tvoj $prijemca. EZ.
Mordujem sa s tym, stale neviem prepojit ten zoznam adries. :3 Navyse je tam problem s diakritikou. V mene nesmie byt diakritika (neodosle e-mail). V texte moze byt, ale neskor v schranke prijemcu ju zobrazi aj tak zle.
Ani vlastne neviem, co robim zle, skusam najtrivialnejsi priklad a ani ten nejde.
a v 2.php je:
Dostanem prazdnu obrazovku.
Ani vlastne neviem, co robim zle, skusam najtrivialnejsi priklad a ani ten nejde.
<form action="2.php" method="get">
<input name="text" type="text" />
<input type="submit" />
</form>Kód: Vybrať všetko
<?php
if(isset($_GET["text"])){
echo $text;
}
?>Re: PHP Scripty
skusMFa napísal:Mordujem sa s tym, stale neviem prepojit ten zoznam adries. :3 Navyse je tam problem s diakritikou. V mene nesmie byt diakritika (neodosle e-mail). V texte moze byt, ale neskor v schranke prijemcu ju zobrazi aj tak zle.
a v 2.php je:Kód: Vybrať všetko
<form action="2.php" method="get"> <input name="text" type="text" /> <input type="submit" /> </form>Dostanem prazdnu obrazovku.Kód: Vybrať všetko
<?php if(isset($_GET["text"])){ echo $text; } ?>
echo $_GET['text']Re: PHP Scripty
Skusil som nechat povodny kod bez akychkolvek zmien, jedine, co som zmenil, je pridanie toho zoznamu do formularu:
a do php suboru som dopisal toto:
Vypisuje to 500 internal server error. Tak uz fakt neviem. A to som si myslel, ze to bude primitivna zalezitost na 10 minut. Ocividne nie pre mna.
<select name="prijemca">
<option value="0" selected>meno1</option>
<option value="1">meno2</option>
<option value="2">meno3</option>
</select>Kód: Vybrať všetko
$maily = array("adresa1","adresa2","adresa3");
$email_to = $maily[$_GET['prijemca']];Vypisuje to 500 internal server error. Tak uz fakt neviem. A to som si myslel, ze to bude primitivna zalezitost na 10 minut. Ocividne nie pre mna.