Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 24 Feb 2020, 6:36



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 232 ]  Predchádzajúca  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Choď na stránku
PHP Scripty
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.2.2012
Príspevky: 157
Bydlisko: blízky východ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: PHP Scripty
mám $prichod=$prok.$pmesiac.$pden; a pri INSERT mám ku príchodu priradenú hodnotu $prichod
Ak mám v tabulke k tej bunke typ INT, tak mi to uloží, ale ak mám DATE, tak mi to neukladá.


16 Nov 2014, 19:36
Profil  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2005
Príspevky: 25949
Karma: Level +6
Príspevok Re: PHP Scripty
mesiac a deň musia byť dvojciferné, a malo by to zobrať aj tak. Ale väčšinou sa pre DATE používa formát oddelný pomlčkami
Citácia:
MySQL recognizes DATE values in these formats:

As a string in either 'YYYY-MM-DD' or 'YY-MM-DD' format. A “relaxed” syntax is permitted: Any punctuation character may be used as the delimiter between date parts. For example, '2012-12-31', '2012/12/31', '2012^12^31', and '2012@12@31' are equivalent.

As a string with no delimiters in either 'YYYYMMDD' or 'YYMMDD' format, provided that the string makes sense as a date. For example, '20070523' and '070523' are interpreted as '2007-05-23', but '071332' is illegal (it has nonsensical month and day parts) and becomes '0000-00-00'.

As a number in either YYYYMMDD or YYMMDD format, provided that the number makes sense as a date. For example, 19830905 and 830905 are interpreted as '1983-09-05'.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/ ... erals.html


16 Nov 2014, 19:42
Profil  ICQ  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.2.2012
Príspevky: 157
Bydlisko: blízky východ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: PHP Scripty
Aha :slap:
A ešte že, ako do tých selectov dostanem 0 ak je to menšie ako 10?
<select name="den">
<?php
for($i=1;$i<32;$i++)
{
echo"<option name='den'>".$i."</option>";
}
?>
</select>


16 Nov 2014, 19:51
Profil  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2005
Príspevky: 25949
Karma: Level +6
Príspevok Re: PHP Scripty
Kód:
echo "<option name='den'>" . str_pad($i, 2, "0", STR_PAD_LEFT) . "</option>";

alebo klasická podmienka:
Kód:
for($i=1;$i<32;$i++)
{
   $j = $i<10 ? "0".$i : $i;
   echo"<option name='den'>".$j."</option>";
}


16 Nov 2014, 20:26
Profil  ICQ  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.2.2012
Príspevky: 157
Bydlisko: blízky východ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: PHP Scripty
Díky. A dá sa nejako nastaviť aby mi dátum potom vypisovalo vo formáte DD-MM-RRRR a nie RRRR-MM-DD? Ak je to nejaké zložité, tak to môže ostať tak, nie je to až také dôležité.


17 Nov 2014, 15:11
Profil  WWW
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.12.2006
Príspevky: 852
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
Kód:
<?php
    echo date('d-m-Y', strtotime($cas_z_db);
?>


Takto by ti to malo fungovat


18 Nov 2014, 1:37
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2005
Príspevky: 25949
Karma: Level +6
Príspevok Re: PHP Scripty
táto téma nemá slúžiť na písanie knihy "najelementárnejšie základy". Je na uverejnenie ucelenejšieho kodu, ktorý sa môže ostatným zísť. Všetky tieto veci čo sa pýtaš nájdeš na php.net. Pýtaš sa na základné funkcie, a tým iba zneprehladňuješ túto tému. Iné by bolo keby máš problém s algoritmom ako takým, ale spýtať sa ako doplniť nulu alebo ako naformátovať dátum? To si snáď robíš srandu.


18 Nov 2014, 8:04
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2012
Príspevky: 1035
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
Zdravim,

potreboval by som email form, v ktorom by sa vybral prijemca zo zoznamu 3 adries a tomu by sprava bola dorucena. Nasiel som napr. toto http://www.freecontactform.com/email_form.php a pokusal som sa to upravit, ale nejako som sa v tom domotal.

Tak ak by sa niekomu chcelo, potreboval by som v email formulari z linku vyssie upravit 2 veci:
• vyber z 3 adries, nie 1 pevnu adresu,
• polozky first name a last name zlucit len do jedneho mena.

Ten "select" list a ostatne si spravim, potreboval by som len upravu toho php scriptu. Dajme tomu, ze ten zoznam by menil premennu $prijemca a hodnoty by boli 1, 2 alebo 3. A zlucit first_name a last_name do jedneho mena. Uz si to potom upravim. Dakujem. :plus:


03 Mar 2015, 22:02
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.12.2006
Príspevky: 852
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
Vyslovene lahsie to uz mat nemozes. Vytvor si select element s tromi option(s), kazdemu prirad ID, nasledne v PHPcku iba prirad kazdemu IDcku e-mailovu adresu (napriklad cez asociativne pole) a to bude tvoj $prijemca. EZ.


04 Mar 2015, 11:21
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2012
Príspevky: 1035
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
Mordujem sa s tym, stale neviem prepojit ten zoznam adries. :3 Navyse je tam problem s diakritikou. V mene nesmie byt diakritika (neodosle e-mail). V texte moze byt, ale neskor v schranke prijemcu ju zobrazi aj tak zle.

Ani vlastne neviem, co robim zle, skusam najtrivialnejsi priklad a ani ten nejde.

Kód:
<form action="2.php" method="get">
<input name="text" type="text" />
<input type="submit" />
</form>


a v 2.php je:
Kód:
<?php

if(isset($_GET["text"])){

echo $text;

}

?>


Dostanem prazdnu obrazovku.


04 Mar 2015, 15:03
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.6.2005
Príspevky: 771
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
MFa píše:
Mordujem sa s tym, stale neviem prepojit ten zoznam adries. :3 Navyse je tam problem s diakritikou. V mene nesmie byt diakritika (neodosle e-mail). V texte moze byt, ale neskor v schranke prijemcu ju zobrazi aj tak zle.

Ani vlastne neviem, co robim zle, skusam najtrivialnejsi priklad a ani ten nejde.

Kód:
<form action="2.php" method="get">
<input name="text" type="text" />
<input type="submit" />
</form>


a v 2.php je:
Kód:
<?php

if(isset($_GET["text"])){

echo $text;

}

?>


Dostanem prazdnu obrazovku.


skus
Kód:
echo $_GET['text']


04 Mar 2015, 22:05
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.1.2012
Príspevky: 1035
Karma: Level +2
Príspevok Re: PHP Scripty
Skusil som nechat povodny kod bez akychkolvek zmien, jedine, co som zmenil, je pridanie toho zoznamu do formularu:
Kód:
  <select name="prijemca">
  <option value="0" selected>meno1</option>
  <option value="1">meno2</option>
  <option value="2">meno3</option>
  </select>


a do php suboru som dopisal toto:
Kód:
$maily = array("adresa1","adresa2","adresa3");
$email_to = $maily[$_GET['prijemca']];



Vypisuje to 500 internal server error. Tak uz fakt neviem. A to som si myslel, ze to bude primitivna zalezitost na 10 minut. Ocividne nie pre mna. :D


04 Mar 2015, 23:56
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 232 ]  Predchádzajúca  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.169s | 12 Queries | GZIP : On ]