Zdravim,
mame doma malu siet, su z nej napojene 3 PC cez kabel z routra. Taky problem. Momentalne 1 pc nie je pouzivany, cize to mozeme brat ako siet 2 PC z jedneho routru. Je tu problem, ak su zapojene obe pc sucasne, net (prehliadanie, download) v podstate nejde, ide to len par bajtov za sekundu, ping je vsak dobry, tak ako obycajne ked je vsetko OK. Ak je zapojeny len 1 PC, vsetko je ok, rychlost normalna aj ping je OK. Co s tym moze byt? Dakujem.
Ping dobry, ale rychlost ziadna
Re: Ping dobry, ale rychlost ziadna
Hmmm....
asi som nepochopil presne tvoj problem, ale:
je mozne, ze mas aj taky net proste, cim viac ludi taha, tym pomalsie to ide. Skontroluj kapacity siete, zacni napr pingovat router s jednym pc, a druhym pingovat prve. (Skratka siet niecim zataz, a vyskusaj vnutornu komunikaciu).
Daj si pozor na to, ze ak ti ide rychlo ping IP niekde vonku, moze to byt aj DNS server.
asi som nepochopil presne tvoj problem, ale:
je mozne, ze mas aj taky net proste, cim viac ludi taha, tym pomalsie to ide. Skontroluj kapacity siete, zacni napr pingovat router s jednym pc, a druhym pingovat prve. (Skratka siet niecim zataz, a vyskusaj vnutornu komunikaciu).
Daj si pozor na to, ze ak ti ide rychlo ping IP niekde vonku, moze to byt aj DNS server.
-
17
Light Professional
Nie nie, provider nicim neobmedzuje a jednoznacne je chyba u mna v lokalnej sieti. Zacalo to blbnut po vcerajsej burke, nechapem tomu... Opakujem, ze u providera chyba nie je, router je osetreny zaloznym zdrojom (+ prepatova ochrana) cize nejakym prepatim zniceny byt nemoze.
Zeby vietor rozfukal nastavenia?
Zeby vietor rozfukal nastavenia?
Routre, (hlavne tie Tmobilove a spol.) sa sem-tam zblaznia kludne aj sami od seba. Zatial skus to, co som ti poradil pred chvilou -> zataz niecim router, a druhym pc zacni pingovat nieco von zo siete.
-
17
Light Professional
Fiha, opravene. K jednemu PC ide dlhsi kabel, cize je mozne, ze sa v nom nieco (na)indukovalo. Dany pc som zapol "naprazdno" aby sa vybili kondiky, restartol som router a vuala, uz to ide.
//vdaka :]
//vdaka :]