Plazma 107cm

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Plazma 107cm

Príspevok od používateľa test »

Chcel by som si kupit novu telku, sice telku prilis nesledujem, ale ked uz nieco divam, tak nech aj poriadne vidim. Doma mam len kablovu televiziu este cez stare hrdzave koaxialne kable, takze od toho vyzera aj ta kvalita. Viem, ze na vacsiu telku treba aj poriadny zdroj signalu, ci nejake UPC, Digi alebo Magio. Lenze to nemam a ani neplanujem, takze ratam s tym, e pri uhlopriecke 107cm (pripadne 102cm) to nebude az take kvalitne, ale urcite lepsie ako sa pozerat na maly televizorik a zmurit.

Kedze peniaze teraz isli do inych veci, tak to vezmem asi na splatky z NAY elektrodomu, co by nemal byt problem. Pozeral som nejaky ten Samsung ci LG, ceny su okolo tych 600-650 eur, teda aspon tych lacnych z ktorych si planujem vybrat.

Mam iste otazky, ktore sa tykaju najma pripojenia, kedze sa do tychto veci prilis nevyznam. Niekde vidim 2xHDMI, niekde az 3x, niekde este aj ine veci. Pripojim tam normalnu kablovku cez koaxial alebo potrebujem nejaky DVB tuner? Na co sluzi HDMI rozhranie (konektor)?

Ako je to s pozorovacim uhlom, pretoze televizor bude na skrinke, ktora je vo vyske asi 150cm a chcem sa na to pozerat z postele (cize vyska mozno 40-50cm) na ktorej budem lezat a zo vzdialenosti asi 3,5 metra. Nebudem mat tmave okraje alebo nieco podobne? Daju sa tieto TV natocit alebo je potrebne kupit podstavec pre uchytenie do steny?

Alebo sa radsej pozriet po LCD?

Ak by ste mi niekto pomohli s vyberom z tejto ponuky:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/products ... 7&status=0
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Tak vezmem to od konca.

Určíte sa nezačni pozerať po žiadnom lcd.

HDMI- cez to dosiahneš najkvalitneší obraz - napr. ak na telku napojíš dvd prehrávač cez hdmi, ktorá má funkciu upscaling na full hd tak budeš mať podstatne krajší obraz ako keby si to napojil cez scart.

Televízor napojíš cez obyčajný koaxial - ako doteraz

Plazmy pokiaľ viem nemajú žiadne problémy s pozorovacími uhlami.

Ak chceš brať z Nay-u tak by som zvolil takéto poradie. (sú aj lacnejšie elektra)

1. SAMSUNG PS42B430P2WXXH 699
2. SAMSUNG PS-42A456P2DXXH 649 - ale tieto telky mávali sem tam poruchy s reproduktormi
PANASONIC TH-37PX80
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

ale plazma zerie viac elektriny :D
a ani LCD nema problem s pozorovacimi uhlami, ak nemas digital TV tak sa ti vzdy vyskytne niaky zasunemy nekvalitny tv program
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

MuKkY napísal:ale plazma zerie viac elektriny :D
a ani LCD nema problem s pozorovacimi uhlami, ak nemas digital TV tak sa ti vzdy vyskytne niaky zasunemy nekvalitny tv program
Ja som nepovedal, že má.....
Podstata je v tom, že plazma je menej náročná na signál ako lcd a on digitálnu tv nemá.

A keby kúpil nejaké full hd lcd tak nechcem vidieť tie kocky.

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 7:31 )
MuKkY napísal:ale plazma zerie viac elektriny :D
O koľko??? - iba mierne viac cca sa to pohybuje +- 10% - záleží od toho čo bude pozerať

Jediné čo žerie menej tak je led lcd a to za tie peniaze nezoženie.
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

takze doma mam LCD, rozmyslal som nad plazmou ale zobral som LCD
Skutočnosť je však taká, že priemerná spotreba plaziem je o 30 až 40 percent vyššia ako pri LCD.
3

zdroj : http://www.etrend.sk/technologie/digita ... 71879.html
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Michaelo105 napísal:A keby kúpil nejaké full hd lcd tak nechcem vidieť tie kocky.
Môžeš upresniť? :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Zatial dik. Dnes nam dosiel nahodou katalog Nay a je v nom za 666 eur LCDcko Samsung 42PFL3403D, co sa mi velmi pozdava. Cena je prijatelna, aj ked som nasiel o nieco nizsie ceny na nete, ale aj tak. Neviem ci LCD alebo plaznu, tento Samsung sa mi zatial ale pozdava, este som zvedavy na jeho obraz.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

test napísal:Neviem ci LCD alebo plaznu
Pri 42" by som osobne šiel do plazmy.. ale nezabudni kuknúť aj toto:
http://www.hojko.com/lcd-alebo-plazma-t63462.html
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

my mame uz asi rok a pol plazmu samsung ps42c96hdx nie je to boh vie co, ale na tu dobu stala dobrych 40 litrov, ale ma len hdready 2x hdmi ale obraz je v celku okej. Mame digitv, ale verte ze to nie je boh vie aky datovy tok...Jednine 2 chyby ktore som spozoroval su ze repraky od urovne cca 50 (max je 100) uz takmer nereaguju na zvysovanie hlasitosti, cize rozdiel medzi 50 a 100 uz nie je taky ako pri 10 a 50. A druhy problem je, ze v oblasti kde byva logo kanalo a tie kruzky s vekom su uz troska "opotrebovane" a pri svetlom pozadi ako napr ked pozerate lyzovanie a pod je troska vidno akob flak v tvare loga... aj ked ma telka proti tomu zabezpecenie v podobe, ze kazde 2 minuty posunie obraz o par pixelov (nie je to pozorovatelna zmena).
tolko moje poznatky :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

MuKkY napísal:takze doma mam LCD, rozmyslal som nad plazmou ale zobral som LCD
3

zdroj : http://www.etrend.sk/technologie/digita ... 71879.html
Tak toto je asi prvý článok o mýtoch o plazmách, ktorý hovorí, že plazmy majú vyššiu spotrebu. Ja som zase čítal X článkov, v ktorých hovorili o tom, že jednoducho spotreba LCD je konštantná, zatiaľ čo spotreba plazmy kolísavá, tzn. v niektorých scénach vyššia a v niektorých zase nižšia ako u LCD. Celkove som však videl porovnanie spotreby pre plazmu asi cca. + -10% oproti LCD.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

jj to je pravda. plazma zerie viac, ale len ked zobrazuje bielu farbu tzn. ZOH MS v hokeji a tak...pri normalnych programoch je to jedno ci mas lcd alebo plazmu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Spotreba ma nezaujima. Sledujem v TV najma sport - hokej, futbal, tenis, lyzovanie a cyklistika. Obcas daky ten film ci DVD (DivX).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak to Ti jednoznačne odporučím plazmu, keďže LCD oveľa horšie zobrazuje rýchlo sa meniace scény, ktoré sa často vyskytujú pri športe.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

test napísal:Spotreba ma nezaujima. Sledujem v TV najma sport - hokej, futbal, tenis, lyzovanie a cyklistika. Obcas daky ten film ci DVD (DivX).
Tu nemáš nad čím váhať - plazma - prečo? odozva 0,001 ms

Ku tým hore:

Životnosť 60 000 - 100 000 hodín - nepotrebná info :D

Vypalovanie znaku - je to dnes už ošetrené xy technológiami - aj keď to nie je úplne ako by som chcel....

Niekto hore chcel, aby som vysvetlil full hd........ - takže ono jednoducho povedané čím lepšia telka (pri lcd) tým náročnejšia na signál - ak máš ,,nahovno" signál tak obraz budeš mať krajší na nejakom priemernom lcd ako na lcd čo je full hd, 80 000:1 konstat, odozvu 3 ms, 100 hz - príp 200 hz

Práve preto sa mi tak vidí, ale nie som si úplne istý - Samsung na svojom 200 hz modeli umožnil vypnutie tých hz, resp zníženie

Spotreba:

Už ani lcd nemá úplne konštantnú spotrebu - lebo niektoré majú ,,intelignetný senzor", ktorý dokáže znížiť spotrebu.
Plazma o 40% vyššiu spotrebu??? to ste kde čítali - dajte link

Jediné čo má lepšiu spotrebu je led lcd. To má naozaj nižšiu spotrebu - a aj tak si myslím, že lcd a plazma majú porovnateľnú spotrebu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som kupil nakoniec plazmu od Samsungu, jeden z novsich modelov. Kamarat mi dal v Nayku este poukaz akoze za srotovne, takze cena sla dolu o 50 eur, co je velmi prijatelne.

Predavac mi ukazoval aj mnou vybrane LCDcko od Samsungu, ktore som videl dnes v letaku, ale neodporucil mi ho, pretoze je to rok ci dva stary model a ze na kablovke to pri tomto modeli bude dost zle vyzerat, ze bud nove LCD, ktore ale v cene 650 eur nezozeniem alebo potom radsej plazmu.

Tak mam plazmu, cez obed mi ju maju doviest. Dakujem za rady, pomohli mi.
Napísať odpoveď