Plesnivenie stien

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Plesnivenie stien

Príspevok od používateľa inflater »

nazdar.
mame plastove okna,a ja vacsinou mavam na svojej izbe zatvorene dvere a radiator pusteny na plne gule. no a pozrem sa na lavy horny roh steny (na tej stene je aj okno) a co nevidiet? zelenkaste smuhy - plesen. no a ked som sa pozrel do laveho dolneho rohu steny.... tak tam je to tou plesnou skoro premnozene. fuj! :smt071 v tom rohu je jedna velka skrina, ale nie je natlacena na tu stenu. v izbe mam koberec a na tej stene je aj radiator.
v pravom dolnom a hornom rohu tej steny (blizko mam PC) a nikde inde v byte to nerobi.
som bohuzel taky typek ze cez zimu skoro vobec cez den nevetram aby nesla zima do izby, ale ked si idem lahnut tak si pootvorim okno (nie dokoran) asi na 5-10 minut, potom zavrem a idem spat.

ako tej plesni mozno predist aby sa uz nevytvarala? vypnut radiator aby bol pomer teploty vzduchu vonku a vnutri 1:1 (:lol:),alebo mavat stale len otvorene dvere aby sa vetralo, alebo otvorene dvere s pustenym radiatorom, alebo... ?

vopred diky za vasu odpoved :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vela vetrat !
a odstranit plesen, dostat na to pripravky
inflater
Medium Star
Medium Star

vetrat normalne otvorenim okna (brrr) alebo nechat cely den luftovat izbu rozcapenymi dverami? a mam mat zapaty radiator?
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

mas v izbe aj okno ktore sa da otvorit ako vetracka?
ak ano tak toto okno by malo mat sparove vetranie
musis dat klucku do takej polohy ako je v prilohe, vdedy sa ti bude vetrat a dnu nepojde zima
Prílohy
k13.jpg
inflater
Medium Star
Medium Star

a jo - diky za tipy, ventilacku to ma len musim tu packu potahnut viac hore a potom sa to okno troska nahne dosikma a otvori... :) no nic, cas kupit pripravky proti plesniam, zatial to nemam take jako na googli ked si dam vyhladavat obrazky :lol:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Moja mama to vyriešila tak, že keď sme maľovali, tak jeden z tých prípravkov proti plesniam zamiešala do farby. Takto to robíme vždy a pleseň už nemáme roky.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Najlepsia je prevencia ...nekupujte plastove okna :wink:

//ked uz je neskoro tak savo
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Párkrát za deň poriadne vyvetrať oknom.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Savo :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pripravky sa daju kupit a potom len preventivne vetrat :)
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

My sme mali tiez v rohoch stien pri strope v kupelke plesne, ale mama to niecim odstranila a dlho nic nebolo. Lenze teraz sa plesen zacina znova vytvarat. Nie je to velky problem, staci pouzit pripravok raz za pol roka a si bez plesni. V kupelke je najvacsia vlhkost vzduchu, tak tam je to asi najcastejsie a castejsim vetranim by sa to asi vyriesilo. To iste plati aj pre obyvaciu izbu.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

P3Bo napísal:Najlepsia je prevencia ...nekupujte plastove okna :wink:
preco?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

s plesnami som nikdy problem nemal, proste sa tu neobjavili, a vetram uz len z toho dovodu ze som fajciar, taktiez nechavaj otvorene dvere do izby, ked ides napr. spat vtedy sa tvoje sukromie nenarusa...

btw: ja mam problem s mravcami, v januari som prerabal byt a odvtedy nas zahlcuju tie tzv "potravinove" mravce neviem co s tym robit
metallista
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa metallista »

ja som takyto zeleny kut izby pretrel vapnom, samozrejeme aj vyvetram a uz to nezelenie, vies ta stena by mala dychat a pri primalexe to az tak neni preto je dobre vapno
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:preco?
neprepustaju vzduch ak mas este izolovany dom vsetka vlhkost sa vstrebava do stien lebo nema unik
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

P3Bo napísal:neprepustaju vzduch ak mas este izolovany dom vsetka vlhkost sa vstrebava do stien lebo nema unik
mame aj plastove okna ak zatepleny dom a predsa sme plesen nikdy nemali
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:mame aj plastove okna ak zatepleny dom a predsa sme plesen nikdy nemali
:smt104 to co som uviedol je jedna z moznych pricin a sam musis vediet ze ma realny zaklad my mame plesne odvtedy co sme plastove okna dali. Dalsou vyznamnou vecou je vytapanie , ci ma izba dost vzduchu - teraz nehovorim o vetrani izby ale o vzduchu na stiesnenych priestoroch napr za skriniami ci za gaucom + ked varite vela pary .
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Treba otvorit v celom byte na 10 minut okna a zavriet radiatory ...
thats all a to ti povie kazdy odbornik ..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

P3Bo napísal:neprepustaju vzduch ak mas este izolovany dom vsetka vlhkost sa vstrebava do stien lebo nema unik
Voda sa nevstrebava ale kondenzuje a to vtedy, ak su steny studene. Studene su, ak im chyba vonkajsia tepelna izolacia a setri sa na kureni. Ak okna "pustaju vzduch", treba ich vymenit, su to energeticke straty. Dobra prevencia pred plesnami je udrziavanie relativnej vlhkosti na optimalnej urovni. A to ide kombinaciou vetrania, kurenia a tepelnej izolacie domu. V plastovych oknach by som urcite chybu nehladal...pokial su bez zavady
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Voda sa nevstrebava ale kondenzuje a to vtedy, ak su steny studene. Studene su, ak im chyba vonkajsia tepelna izolacia a setri sa na kureni. Ak okna "pustaju vzduch", treba ich vymenit, su to energeticke straty. Dobra prevencia pred plesnami je udrziavanie relativnej vlhkosti na optimalnej urovni. A to ide kombinaciou vetrania, kurenia a tepelnej izolacie domu. V plastovych oknach by som urcite chybu nehladal...pokial su bez zavady
chces mi povedat ze napr teraz ked je vonku zima mas zaizolovany dom a plastove okna zacnes vyvarat na stenach vznikaju kvapky vody steny navlhnu hoc len trosku ale povedzme ze ja nebudem vytapat pojd na ktory nikdy nechodim je to zbytocnost ...energiami treba setrit vsak ...vzniknu plesne ..ak by som tam mal drevene okna urcite by vzduchu prepustili viac ako tieto. CI nie ? :)
Napísať odpoveď