Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 12 Dec 2018, 13:10



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 
PNG do ICO
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 7.12.2007
Príspevky: 142
Karma: Level +1
Príspevok PNG do ICO
Pretvorenie ikony s príponou *.png do *.ico

Budem pracovať v programe GIMP, je free (zadarmo).

Kód:
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorba_grafiky/bitmapove_editory/gimp/


1. Otvoríme si obrázok vo formáte png.

2. Ctrl+L si otvoríme okno s vrstvami.

Príloha č.1

3. Aktuálnu vrstvu skopírujeme, v mojom prípade 3x (mam obrázok o veľkosti 256x256).

Príloha č.2

4. Vrstvy premenujeme na Ikona#1 až Ikona#4.

Príloha č.3

5. Vrstvám zmeníme rozlíšenie: Vrstva> Rozmery vrstvy, a to takto:
Ikona#1: 256x256
Ikona#2: 16x16
Ikona#3: 32x32
Ikona#4: 48x48

(všetko záleží od veľkosti počiatočného obrázka).

Príloha č.4

6. A nakoniec Súbor>Uložiť ako... koncovku prepíšeme na ICO a môžme uložiť.

Dá sa to určite aj rôznymi programami, ktoré vám to spravia automaticky, ale ja si rád robím všetko sám :)


Prílohy:




27 Aug 2009, 19:26
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.2005
Príspevky: 3958
Bydlisko: TN/Karviná
Karma: Level +5
Príspevok 
aký je rozdiel v tom, ked si môj obrázok otvorím v irfanviewe a dám uložiť ako ICO? keď sa mi nechce sťahovať veľký gimp :)


27 Aug 2009, 21:00
Profil  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 7.12.2007
Príspevky: 142
Karma: Level +1
Príspevok 
No tak:

1. Gimp by som povedal ze nie je vobec velky... ma len necelych 16 MB, to je oproti photoshopu nic...

2. skus mi v irfanview prerobit to PNG, co dam do prilohy a potom mi ho ukaz... a ja ti ukazem to co som spravil ja v gimpe... lebo mne sa to v irfanview nepodarilo tak ako v gimpe... ostali mi tam cierne hrany alebo cele cierne pozadie... skus to a daj mi vediet...


Prílohy:

28 Aug 2009, 12:37
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.2005
Príspevky: 3958
Bydlisko: TN/Karviná
Karma: Level +5
Príspevok 
mno, v prílohe to je spravené v irfane. možno sú tam eštwe nejaké nastavenia... som len zvedavý, aký v tom je rozdiel. btw. používam XP a teda celkom malé ikonky. na viste/7 by to asi bolo inak :)


Prílohy:
Folder Tabs.rar [60.34 KiB]
188 krát
28 Aug 2009, 12:42
Profil  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 7.12.2007
Príspevky: 142
Karma: Level +1
Príspevok 
Mozes vidiet rozdiel, ty tam mas okolo take cierne okraje... ale ked to otvoris v irfane, tak to neuvidis, lebo ten ma cierne pozadie, napriklad ked si das v tom priecinku, kde mas tu ikonu, zobrazit ako miniatury, alebo filmovy pas, je to jasne vidiet... porovnaj moje a tvoje... ja som robil v gimpe...


Prílohy:
Folder Tabs.rar [82.01 KiB]
179 krát
28 Aug 2009, 12:57
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.2005
Príspevky: 3958
Bydlisko: TN/Karviná
Karma: Level +5
Príspevok 
dal som si v irfane biele pozadie a potom to vidno :) skrátka ten prechod modrej tam dole nie je prechodom :D skúsil som potom ešte nejaké nastavenie a potom prechod bol ok, ale okolo bola nejaké čiara :D a ikona nebola vyhľadená... si lepší :aasmile1:


28 Aug 2009, 13:17
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.400s | 16 Queries | GZIP : On ]