po vymene ram nenaskoci windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Theurg
Novice
Novice

po vymene ram nenaskoci windows

Príspevok od používateľa Theurg »

Kupil som si http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d55844.htm
Po vymene mi nechce nabootovat win.
Chcem sa spytat ci to nema nieco s dual channelom.Pred tym som mal iba jeden modul 1GB (single channel)

Moja zakladna doska: ASRock 775i945GZ

Za skoru odpoved vopred dakujem :)
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: po vymene ram nenaskoci windows

Príspevok od používateľa vikko78 »

skus pozrieť do biosu, či su tam nadetektované, poprípade pod akym napätím sú a celkovo nastavenia ddr.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

bios nastavit na defaultne nastavenia ak nepomoze resetnut bioos jumperom na doske..
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Načo hned chvátaš do W? RAM sa identifikuje pri spúšťaniu. Pokiaľ je nekompatibilná, potom je reakcia POST a o Win netreba ani uvažovať. Takže resetovanie BIOS je o ničom, ako aj default.

http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d55844.htm
KINGSTON 2GB KIT DDR2 533MHz PC4300 CL4
Před objednáním prosím ověřte, zda je Vámi vybraná paměť vhodná pro Vaši základní desku. Nepodporuje Vaše základní deska pouze paměti typu DDR?

Kvalitné značkové pamäte typu DDR2, určené do najvýkonnejších základných dosiek.Kit dvoch modulov 1 GB s celkovou kapacitou 2 GB, zvlášť vhodný pre základné dosky s dvoukanálovým řadičem pamětí.Výhodou je certifikácia pre frekvenciu 533 MHz (standard PC4300).Oproti pamětem typu DDR1 majú zníženú spotrebu, väčšiu dátovú priepustnosť a dajú sa taktovat na vyššie frekvencie, čím sa rapídne zvýši ich výkon.

Boxov provedení, testované a certifikované výrobcami základných dosiek pre svoju spoľahlivosť a kompatibilitu,

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775i945GZ
Supports Dual Channel DDRII533 x 2 DIMM slots
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

jarda nie je lepsie predsalen vyskusat najprv bios?Kedze po vymene doska nemusi spravne rozoznat ram?uz sa mi to tiez viac krat prihodilo a dokonca mi to pise aj na manuale ku doske :wink:
edit:/ to ti teda dakujem ja som ti karmu dole nedal..si macher :lol:
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Predovšetkým nepíše nič o štartu PC, a to je základom, píše až o Win. Takže sa zá uvažovať o úspešnom štarte, nie? S Kingstonom nebývajú žiadne problémy, idú všade. A dal som aj linky, nie?

Hodnotenie s pomocou K je infantílne, ide o požiadovanú pomoc. Takže nápodobne. :D

P.S. Po debate sa mi opakovane potvrdzuje, že tu šarapatí volajaké pofidérne individuum s neznámymi cieľmi, a evidentne rozosiera fórum karmovaním v oblasti, o ktorej vie príslovečné "trt a tri orechy", takže znova sa zmiňujem o tom, že "karmovanie" by malo byť adresné - od koho, a prečo. :) A zjavne ide o niekoho s právami nad bežného užívateľa, o čom je aj príspevok nado mnou. A nemám to ako napraviť, lebo nedá sa ani na inom jeho príspevku napraviť omyl vzniknuvší anonýmnym parazitujúcim rozoštvávačom fóra.
Theurg
Novice
Novice

Skusil som dat Bios na defaultne nastavenia.. vsetk osom skontroloval a vsetko sedi,DDR v poriadku,frekvencie v poriadku..
dokonca aj pri zapnuti systemu sa mi tam vyhodi riadok
"Dual channel mode"
"2048mb-Uptade OK" aspon tak nejako.
system sa zapne.. ale ako nahle pride na obrazovku "Spustanie systemu windows" zastavi sa a restartuje..
potom po zapnuti systemu tam naskoci stale to menu ze ci chcem dat opravit windows alebo zacat normalne.Neviem preco ale vzdy mi pri tom nefunguje klavesnica takze sa to vzdy zacne s opravou.. a vysledok je taky isty.. nahodi sa modra obrazovka s niecim o tom ze sa vyskitla nejaka chyba,ci som nahodou tam nedaval neake nove veci a ci je vsetko spravne..
Skusim to nejako porobit,dakujem za odpovede :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

stiahni memtest86+
napáľ na CD
nabootuj z CD a pusti test
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Memtest je výborné riešenie. A dá sa tiež použiť aj Live CD Linuxu na test RAM. Predsa len sa vyskytne aj vadná RAM alebo z výroby, alebo statika pri montáži "na kolene".
Theurg
Novice
Novice

Skusil som kazdu RAMku zapijit zvlast.. zistil som ze problem je v jednej z RAMiek,ta druha je funkcna.. momentalne tam mam tu jednu ktora funguje spolocne stou starou ktoru som mal predtym.. obidve RAMky maju to iste DDR tu istu frekvenciu aj tu istu pamet iba su od ineho vyrobcu.. moze tato kombinacia bezpecne fungovat aj nadalej?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Reklamuj ten pár, asi je chybný, a je to v záruke.
Napísať odpoveď