A poradte mi nejake spolahlive americke obchody s dobrymi cenami. Nemusia posielat veci na Slovensko.
Pocitac z USA
Pocitac z USA
Chcel by som si kupit pocitac z USA.Viem ze v USA je napatie 110v zatial co na Slovensku 220v.Fungoval by ten pocitac, keby boli vsetky komponenty z USA a iba zdroj by bol kupeny na Slovensku, aby som nemusel pouzivat menic napatia.A keby som chcel napriklad o niekolko rokov upgradovat pc tak pasovali by tam slovenske komponenty napr. hdd alebo vga?Ci ako to vlastne je? 
A poradte mi nejake spolahlive americke obchody s dobrymi cenami. Nemusia posielat veci na Slovensko.
ano komponenty su vsade rovnake
ku zdroju
strasie zdroje mali mechanicky prepinac 110-230V ktory ked si prepol na 110V(a ked si tam zapojil 230V tak to urobilo bum
) tak si mal napajanie zo siete 110V a ked si ho prepol na 230V tak si mal napajanie zo siete 230V no a novsie zdroje mechanicky prepinac nemaju(väcsina) a prepnu sa same napr.: ja mam Enermax modu82+ 625W a vzadu na stitku mam napisane rovno pod napajacim konektorom 110-240V tj. ze zdroj sa prepina sam(moze sa pouzivat aj v amerike)
ku zdroju
strasie zdroje mali mechanicky prepinac 110-230V ktory ked si prepol na 110V(a ked si tam zapojil 230V tak to urobilo bum
no moze byt, ale ja som si myslle ze co su nove pulzne zdroje a maju tam 100V - 300V tak su schopne fungovat na zdroji U od 100V do 300V bez nejakeho toho vnutorneho prepinania, ani samocinneho, myslel som ze tam maju pekne stabilizator ako sa pouzivaju v robotike, akurat miesto +5V stabilizuje na 100V a z toho si potom vyraba co treba
(dobre ked som si to po sebe rpecital vidim, ze to je sposob samocinneho prepinania / doladovania, ale snad niekto pochopi aka bola myslienka)
kazdopadne ak si niesi isty, na zdroji to mas napisane, sakra malimy pismenkami ale da s ato precitat, ak nevyhovuje (teda vstup len 110V) tak zozen druhy s rovnakym vystupom (tvar kolika ktori ide do CP, rovnake napätie a rovnake alebo mierne vyssie prúdy na výstupe)
(dobre ked som si to po sebe rpecital vidim, ze to je sposob samocinneho prepinania / doladovania, ale snad niekto pochopi aka bola myslienka)
kazdopadne ak si niesi isty, na zdroji to mas napisane, sakra malimy pismenkami ale da s ato precitat, ak nevyhovuje (teda vstup len 110V) tak zozen druhy s rovnakym vystupom (tvar kolika ktori ide do CP, rovnake napätie a rovnake alebo mierne vyssie prúdy na výstupe)