PoE + Dlink DIR 600
PoE + Dlink DIR 600
Riesim aktualne jeden problem u znamych. Na dome maju antenu na prijem internetu od miestneho poskytovatela, ktora je napajana pomocou PoE z ktoreho vychadza klasicky sietovy kabel. Ak dam tento kabel do PC vsetko fici bez problemov. Chceli mat doma wifi a tak som zakupil lacny wifi router DLINK DIR 600. Do nakonfigurovaneho routra som zapojil sietovy kabel z PoE. Internet ide velmi zvlastne. Niekedy bez problemov aj hodinku a niekedy ho sekne aj 2x za 10 minut. Stranky natahuje velmi dlho a pingy su s time out. Skusal som doma pripojit samotny wifi router na vlastny dsl internet a tu funguje vsetko ok. Je mozne ze router si nerozumie s PoE a antenou na dome?
-
kokolinopl
Medium Expert
Re: PoE + Dlink DIR 600
skus aktualizovat FW ak nevies ako napis verziu hw a fw a ja ti dam link na stiahnutie novsieho a aj ako to spravit
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
skus sa pohrat s DNS servermi este neviem preco by tam mal byt problem ...
Myslis ako skusat rozne DNSka? Neviem ci by prave DNS sposobovali necakane vypadky. Pada to pri surfovani a rovnako aj pri stahovani vacsieho suboru. Niekedy ide uplne perfektne aj hodku no ked sa zacne sr*t tak to uz potom ide rad radom. Aktualizacia FW ma tiez napadla ale router je kupeny nieco cez mesiac, musim pozriet aka verzia tam je a skusit stiahnut novy.
-
hrban
Addict
otestovať DNS nie je problém, ak je to DNS nemal by si mať problém pingovať IP adresu (nie text ale čisto IP) to by počas time-outu malo ísť), čo ale nerozumiem je aké má spojenie DNS s time outom...
skôr to vidím ako IP konflikt, na akých IPčkach to funguje všetko ? DHCP na routri enabled/disabled ?
sprv pre ilustráciu nejakú mini schému s rozsahmi IP
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2013, 8:57)
a takisto presne popíš ako si to zapojil hlavne aký port cez aký kábel a kam ide do akého portu
mám takisto riešený jeden net a funguje to ako má, ja mám ale vypnutý DHCP na routri
skôr to vidím ako IP konflikt, na akých IPčkach to funguje všetko ? DHCP na routri enabled/disabled ?
sprv pre ilustráciu nejakú mini schému s rozsahmi IP
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2013, 8:57)
a takisto presne popíš ako si to zapojil hlavne aký port cez aký kábel a kam ide do akého portu
mám takisto riešený jeden net a funguje to ako má, ja mám ale vypnutý DHCP na routri
Z PoE ide ethernet kabel do portu "internet" na zadnej strane routra. Na routri je DHCP zapnute kedze sa na router pripaja obcas niekolko zariadeni, telefony a ine notebooky kamaratov. Otestova DNS skusim cez tyzden.
-
hrban
Addict
skús DHCP vypnúť, možno ti to pustí viac zariadení naraz aj bez DHCP, mne to tak ide, mal som problémy s DHCP, tiež mi nešiel net, ale mne nešiel vôbec, pri vypnutom DHCP to ide krásne,
problém môjho routeru bol, že provider má interné IP vo forme 10.0.0.x a router (lacný) ani za ten ch*j nechcel podporovať nič iné ako 192.x.x.x, ba dokonca ani nezvládal preklad dát z ip 10.0.0.x na 192.x.x.x, čiže DHCP u mňa bolo na tom routeri nemožné, je možné, že ani tvoj nejak nezvláda prekladať IP
ešte popíš aké adresy máš normálne v PC bez routeru (priamo na kábel) a aké IP sa snažíš napchať do DHCP
problém môjho routeru bol, že provider má interné IP vo forme 10.0.0.x a router (lacný) ani za ten ch*j nechcel podporovať nič iné ako 192.x.x.x, ba dokonca ani nezvládal preklad dát z ip 10.0.0.x na 192.x.x.x, čiže DHCP u mňa bolo na tom routeri nemožné, je možné, že ani tvoj nejak nezvláda prekladať IP
ešte popíš aké adresy máš normálne v PC bez routeru (priamo na kábel) a aké IP sa snažíš napchať do DHCP
Mimo routru nepouzivam ziadne IP...kabel od anteny, do poe, z poe do PC s DHCP nastavenim...
-
hrban
Addict
jaj ty si ako tatár, ale komu niet rady tomu niet pomoci,
ešte raz hovoríš, že keď sa to z POE adaptéru pripojí napriamo do PC internet ide, tak prečo ako ch*j tvrdíš, že mimo routra nepoužívaš žiadne IP, PC dostane IP a to priamo z antény čo je na streche lebo sa stavím, že tá už aj routuje a isto to bude IP adresa niekde mimo 192.168....
ale ono to je také tažké pozrieť akú IP má ten debilný PC keď je to pripojené napriamo, že?
potom skúsiť vypnúť DHCP na routeri a pripojiť dve zariadenia na raz ? ak to pustí dve zariadenia naraz, máš po probléme a je to aj lepšie riešenie ako 2x routovať, lebo na 100% anténa čo je na streche už raz routuje a ty to routuješ 2x ešte na lacnom routri a potom sa čuduješ, že prečo to neide, mať 2 podsiete je kktina maximálneho kalibru, a ešte k tomu s dvoma rôznymi maskami, (stavím sa, že routuješ z nejakej 10.0.0.1 na 192.168.1.1) samozrejme maska sa ani nedá poriadne nastaviť aby to fungovalo ako má
ale nie kľudne píš odpovede jednou vetou a hlavne neodpovedaj na najdôležitejšiu časť odázky ako je to s IP, ale kľudne si skúšaj meniť DNS, nech tam dáš aj privátny DNS server hovno to pomôže, s DNS to nemá absolútne nič spoločné (ani vysoký ping ani time out)
takže kým si nedáš tú námahu a nenapíšeš mi, ako je to s tými IP, je toto moja posledná odpoveď a verím tomu, že ti ani nik iný tuto na fóre neporadí, keďže nikto vešteckú guľu nevlastní, a tie IP-čky si z prsta nevycucáme!
ešte raz hovoríš, že keď sa to z POE adaptéru pripojí napriamo do PC internet ide, tak prečo ako ch*j tvrdíš, že mimo routra nepoužívaš žiadne IP, PC dostane IP a to priamo z antény čo je na streche lebo sa stavím, že tá už aj routuje a isto to bude IP adresa niekde mimo 192.168....
ale ono to je také tažké pozrieť akú IP má ten debilný PC keď je to pripojené napriamo, že?
potom skúsiť vypnúť DHCP na routeri a pripojiť dve zariadenia na raz ? ak to pustí dve zariadenia naraz, máš po probléme a je to aj lepšie riešenie ako 2x routovať, lebo na 100% anténa čo je na streche už raz routuje a ty to routuješ 2x ešte na lacnom routri a potom sa čuduješ, že prečo to neide, mať 2 podsiete je kktina maximálneho kalibru, a ešte k tomu s dvoma rôznymi maskami, (stavím sa, že routuješ z nejakej 10.0.0.1 na 192.168.1.1) samozrejme maska sa ani nedá poriadne nastaviť aby to fungovalo ako má
ale nie kľudne píš odpovede jednou vetou a hlavne neodpovedaj na najdôležitejšiu časť odázky ako je to s IP, ale kľudne si skúšaj meniť DNS, nech tam dáš aj privátny DNS server hovno to pomôže, s DNS to nemá absolútne nič spoločné (ani vysoký ping ani time out)
takže kým si nedáš tú námahu a nenapíšeš mi, ako je to s tými IP, je toto moja posledná odpoveď a verím tomu, že ti ani nik iný tuto na fóre neporadí, keďže nikto vešteckú guľu nevlastní, a tie IP-čky si z prsta nevycucáme!
To zariadenie nevlastnim ja takze nemozem za kazdym ako nieco napises utekat pozriet ako to je.
Mam teraz vela pracovnych povinnosti, takze sa k tomu dostanem najskor az vo stvrtok poobede, potom sa budem snazit napisat ti viac.
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2013, 16:31)
Toto je aktualny stav z routra:
Ked som odstavil DHCP tak mi islo vzdy iba jedno zariadenie v dome. Router sa sprava zvlastne, niekolkokrat sa pri zmene nastaveni sekol. Pingy lietaju od 15 do 200 raz za cas timeout.
Ja som z tvojej odpovede pochopil ci pouzivam pevnu IP adresu na PC...som rad ze sa mi snazis pomoct ale nechapem co tak tak vytocilo, ze tu musis nadavat...hrban napísal: ešte popíš aké adresy máš normálne v PC bez routeru (priamo na kábel) a aké IP sa snažíš napchať do DHCP
Mam teraz vela pracovnych povinnosti, takze sa k tomu dostanem najskor az vo stvrtok poobede, potom sa budem snazit napisat ti viac.
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2013, 16:31)
Toto je aktualny stav z routra:
Kód: Vybrať všetko
General
Time : 2000/01/01 00:10:04
Firmware Version : 2.15 Wed 27 Feb 2013
WAN
Connection Type : DHCP Client
Cable Status : Connected
Network Status : Connected
Connection Up Time : 0 Day 0 Hour 5 Min 6 Sec
MAC Address : c8:d3:a3:1b:65:ab
IP Address : 10.15.18.2
Subnet Mask : 255.255.255.0
Default Gateway : 10.15.18.1
Primary DNS Server : 10.15.18.1
Secondary DNS Server : 0.0.0.0
LAN
MAC Address : c8:d3:a3:1b:65:aa
IP Address : 192.168.0.1
Subnet Mask : 255.255.255.0
DHCP Server : Enabled
WIRELESS LAN
Wireless Radio : Enabled
MAC Address : c8:d3:a3:1b:65:aa
802.11 Mode : Mixed 802.11n, 802.11g and 802.11b
Channel Width : 20/40MHz
Channel : 13
Network Name (SSID) : dlink
Wi-Fi Protected Setup : Enabled/Configured
Security : WPA/WPA2-PSK -
hrban
Addict
a sme doma, routuješ z 10.15.18.x na 192.168.0.x
tam je pes zakopaný, je škoda, že je povolená len jedna IP na zariadení na streche(preto pri vypnutom DHCP neide net na viacerých zariadeniach, poväčšinou provider povolí viac ale tu je to asi inak), ale ak chceš toto routovať, bolo by lepšie nastaviť IP routera na 10.15.19.254 a DHCP na 10.15.19.1-253 s tým, že maska bude 255.255.0.0 a gateway na DHCP a DNS nechaj 10.15.18.1
skús to nastaviť takto, len pozor, niektoré lacné routre nepustia iné IP ako 192.168.x.x v tom prípade to bude trošku problém nastaviť ale niečo vymyslíme
EDIT: druhá vec, ešte pozerám, že máš nastavený kanál 13, to je tiež nedobre, aj kvôli tomu by teoreticky mohli lietať pingy, kanál 13 je už na konci rozsahu frekvencie,takisto ako kanál 1, najlepšie je používať kanály v strede, čiže 5,6,7,8,9, skús ešte najskôr prestaviť kanál na wifi na čosi v strede a pozri či sa to nezlepší
ak nie tak skús nastaviť tie IP
tam je pes zakopaný, je škoda, že je povolená len jedna IP na zariadení na streche(preto pri vypnutom DHCP neide net na viacerých zariadeniach, poväčšinou provider povolí viac ale tu je to asi inak), ale ak chceš toto routovať, bolo by lepšie nastaviť IP routera na 10.15.19.254 a DHCP na 10.15.19.1-253 s tým, že maska bude 255.255.0.0 a gateway na DHCP a DNS nechaj 10.15.18.1
skús to nastaviť takto, len pozor, niektoré lacné routre nepustia iné IP ako 192.168.x.x v tom prípade to bude trošku problém nastaviť ale niečo vymyslíme
EDIT: druhá vec, ešte pozerám, že máš nastavený kanál 13, to je tiež nedobre, aj kvôli tomu by teoreticky mohli lietať pingy, kanál 13 je už na konci rozsahu frekvencie,takisto ako kanál 1, najlepšie je používať kanály v strede, čiže 5,6,7,8,9, skús ešte najskôr prestaviť kanál na wifi na čosi v strede a pozri či sa to nezlepší
ak nie tak skús nastaviť tie IP
JJ po vypnuti DHCP net nesiel Aj tento router patri medzi tie lacne varianty a pri snahe zmenit jeho IP na inu ako 192.168.x.x sa zasekne a je potrebny reset, ktory vrati vsetko do povodneho stavu. Volal sa technik od netu ktory bol na streche, menil zariadenia, nastavoval nieco a net ide lepsie. Su tam obcasne vypadky ale nie je to take zle ako to bolo naposledy. Dakujem za pomoc.
Mily hrban,
vykop pre mna toho psa a vysvetli mi:
1. co vyriesis tymto
vykop pre mna toho psa a vysvetli mi:
1. co vyriesis tymto
2. No daj nejaku teoriu preco by mali lietat pingybolo by lepšie nastaviť IP routera na 10.15.19.254 a DHCP na 10.15.19.1-253 s tým, že maska bude 255.255.0.0
že máš nastavený kanál 13, to je tiež nedobre, aj kvôli tomu by teoreticky mohli lietať pingy
-
hrban
Addict
len aby si mohol kľudne spať, kanál 13 je na okraji 2,4GHz pásma, tak isto ako kanál 1 je na začiatku
pri majú isté limity (pár hz) ak je vysoké rušenie tak sa stane, že sa dostane wifi mimo 2,4Ghz pásma a druhé zariadenie ten packet nemusí prijať
a k tým IP routovať z jedného uzla do druhého je kktina max kalibra pri lacných routeroch.... ale zjavne nemáš ani poňatia o wifi a routovaní keď sa to pýtaš, takže nebudem ti to tu dopodrobna vysvetľovať ...
pri majú isté limity (pár hz) ak je vysoké rušenie tak sa stane, že sa dostane wifi mimo 2,4Ghz pásma a druhé zariadenie ten packet nemusí prijať
a k tým IP routovať z jedného uzla do druhého je kktina max kalibra pri lacných routeroch.... ale zjavne nemáš ani poňatia o wifi a routovaní keď sa to pýtaš, takže nebudem ti to tu dopodrobna vysvetľovať ...
1.hladam hladam a nic som nenasiel co podtvrdzuje tvoju teoriu, kde si sa o tom docital?
2.Mne nemusis vysvetlovat, skor ty si precitaj konecne nejaku knihu o sietach lebo v tom mas riadny bordel.
a aby si aj vedel preco trepes - zabudol si na "nat"
keby aj odmyslime natko tak neviem co ta tvoja divna podsiet riesi
2.Mne nemusis vysvetlovat, skor ty si precitaj konecne nejaku knihu o sietach lebo v tom mas riadny bordel.
a aby si aj vedel preco trepes - zabudol si na "nat"
keby aj odmyslime natko tak neviem co ta tvoja divna podsiet riesi
-
hrban
Addict
ok nebudem ti vysvetľovať nič, ty si si niečo našiel na googli, nemáš sajnu čo NAT znamená, len si to našiel niekde, keby si googlil poriadne tak je to pekne vysvetlené aj na googli
asi nevieš ani googliť takisto ako nemáš ani šajn o podsietiach a wifi ako funguje. alebo teraz povieš, že ty máš dlhoročnú prax, že si prevádzkovateľ wifi siete alebo pracuješ niekte v IT
hej hej, takých bolo, je a bude. čo čosi robia a nemajú ani šajn o svojej práci, ale nebudem sa hádať, ty budeš len suverénne trieskať tak ako si tresol v oboch tvojých príspevkoch tuna v téme
Nie, nie som ziadny prevadzkovatel wifi siete, o wlan mam mam tak zakladne vedomosti. Preto sa aj pytam z kade mas ze kanal 1 a 13 su zle a zatial si sa neodkazal na ziadny clanok/literaturu, skor to vyzera len na tvoju nejaku dedukciu.
K tomu "NAT" v tomto pripade je to po spravnosti NAPT tiez zname ako nat overload/PAT , ale bezne sa oznacuje len ako nat kedze je to najbeznejsi typ nat-ka.
Dal som si tu namahu a spravil som priklad siete aby si pochopil ako taky domaci roter funguje a preco tvoja divna siet nema ziadny zmysel. Bohuzial router nezobrazuje preklad adries, tak som to musel riesit takto.
Ak tomu nerozumies tak sa nehanbi a kludne sa opytaj ;)
K tomu "NAT" v tomto pripade je to po spravnosti NAPT tiez zname ako nat overload/PAT , ale bezne sa oznacuje len ako nat kedze je to najbeznejsi typ nat-ka.
Dal som si tu namahu a spravil som priklad siete aby si pochopil ako taky domaci roter funguje a preco tvoja divna siet nema ziadny zmysel. Bohuzial router nezobrazuje preklad adries, tak som to musel riesit takto.
Ak tomu nerozumies tak sa nehanbi a kludne sa opytaj ;)
Kód: Vybrať všetko
#R2
WAN
IP Address: 192.168.1.23 Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
LAN/Wireless
IP Address:
192.168.22.2
Subnet Mask:
255.255.255.0Kód: Vybrať všetko
C:\Users>netstat
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP 192.168.1.14:3389 192.168.1.23:1368 ESTABLISHED !!!!!
TCP 192.168.1.14:49175 a23-37-240-60:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:49454 fa-in-f125:5222 ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:49455 serif:5222 ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:49458 bos-w013c-rdr1:5190 ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:51662 85.159.106.242:8000 ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:52030 fa-in-f125:5222 ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:53021 fa-in-f101:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:53114 fa-in-f105:https CLOSE_WAIT
TCP 192.168.1.14:53115 fa-in-f105:https CLOSE_WAIT
TCP 192.168.1.14:55161 fa-in-f91:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55163 fa-in-f139:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55320 fa-in-f19:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55321 fa-in-f138:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55323 fa-in-f84:https ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55324 fa-in-f113:http ESTABLISHED
TCP 192.168.1.14:55441 qa-in-f120:https ESTABLISHED
C:\Users>ping 192.168.22.102
Pinging 192.168.22.102 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 192.168.22.102:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
-
hrban
Addict
ok, ok, si borec
.... vieš čo, nebudem ti tu teraz vysvetľovať teóriu rádiových vĺn, ako sa vlnenie šíri, ako sa skresľuje, ako sa zostrojuje wifi anténa (ony antény nedokážu pracovať na vlnení od 1Hz až po Ghz, mohli by ale to by boli nepresné jak sviňa a nedalo by sa nastaviť kanál s presnosťou na 22hz ako to je v prípade 2,4Ghz sietí) len v skratke, anténe sa zostrojuje pri 2,4 GHz sieti tak, že najlepšie pracuje v strede a to je kanál 4-5-6 a kanál 13 je hraničný, pri miernom opotrebení antény časom, či na vysielači alebo na prímači sa môže stať, že sa signál skreslí a dostane sa mimo frekvencie, na ktorú je anténa stavaná, preto aj môj starší laptop mal práve s kanálom 13 problém...
a k tým obrázkom čo si mi dal to je síce pekné, čo si nakreslil, hodil sem pingy medzi sebov a aktívne spojenia ale čo z toho
vieš pár príkazíkov a machruješ ?
btw pozrel som si tie tvoje nastavenia a keby dáš masku podsiete všade 255.255.0.0 dalo by sa ti pingovať aj z 192.168.1.x na 192.168.22.x, to len tak na okraj, vidím, že ti pingy na 192.168.22.x hádže ako time-out
a k tým obrázkom čo si mi dal to je síce pekné, čo si nakreslil, hodil sem pingy medzi sebov a aktívne spojenia ale čo z toho
btw pozrel som si tie tvoje nastavenia a keby dáš masku podsiete všade 255.255.0.0 dalo by sa ti pingovať aj z 192.168.1.x na 192.168.22.x, to len tak na okraj, vidím, že ti pingy na 192.168.22.x hádže ako time-out
stale ziadne podklady /literatura len osobna skusenost so starym ntb.
nj machrujem, bezne balim na tie prikazy zeny v bare
Ti unika hlavna pointa toho celeho a to som ti tam dal este vykricniky.
nj machrujem, bezne balim na tie prikazy zeny v bare
Ti unika hlavna pointa toho celeho a to som ti tam dal este vykricniky.
-
hrban
Addict
teória a literatúra je fyzika strednej školy....kretén, ja tu končím, nemá zmysel, len tu hádžem hrach na stenu, nemáš ani poňatia o rezonancú antén, čo treba aby sa signál prenášal tak na čo ti tu vysvetľovať...
https://www.google.nl/search?q=2,4+ghz+ ... h&imgdii=_
tu máš pozri si obrázky, aj tak tomu nebudeš rozumieť ale tak to funguje, ak anténa nemá v danej frekvencií ''dolinku'', tak tam proste na tej frekvencí nemôže fungovať, a tá ''dolinka'' býva zpravidla malá pri každej anténe, kanál 13 sa niekedy nachádza mimo ''dolinky'', anténa tam nemusí rezonovať, čiže nevysiela ani nepríma na danom pásme, basta, koniec, aspoň si naštuduj ako sa prenášajú vlny pred tým než začneš delať machra...
btw ja do tejto témy písať viac nebudem, nesnaž sa...
https://www.google.nl/search?q=2,4+ghz+ ... h&imgdii=_
tu máš pozri si obrázky, aj tak tomu nebudeš rozumieť ale tak to funguje, ak anténa nemá v danej frekvencií ''dolinku'', tak tam proste na tej frekvencí nemôže fungovať, a tá ''dolinka'' býva zpravidla malá pri každej anténe, kanál 13 sa niekedy nachádza mimo ''dolinky'', anténa tam nemusí rezonovať, čiže nevysiela ani nepríma na danom pásme, basta, koniec, aspoň si naštuduj ako sa prenášajú vlny pred tým než začneš delať machra...
btw ja do tejto témy písať viac nebudem, nesnaž sa...