Pokazena nabíjačka ntb
-
hurvinek11
Amateur
Pokazena nabíjačka ntb
Zdravím, pokazila sa mi nabíjačka od ntb(Asus Eee PC 1000h), zlomil sa kábel rovno pri konektore, nabíjačka nabíja len občas, musím s tým hocijako krútiť, ohýbať, atď... Dá sa to nejako spraviť bez toho, aby som musel kupovať novú nabíjačku? Napr. kúpiť konektor a pripájkovať?
Re: Pokazena nabíjačka ntb
Samozrejme sa to dá opraviť, a ani netreba kupovať ten konektor. Ostrým nožíkom odstráň časť plastu, odizoluj káble, spájkuj /bacha na polaritu/, zaizoluj, a je to. Samozrejme s novým rovnakým konektorom je to profesionálne.
-
hurvinek11
Amateur
Vďaka, je niečo, na čo by som si mal pri tom dávať obzvlášť pozor? V spájkovaní nie som najzručnejší(študent elektrotechniky), tak myslím, že by asi bolo pre mňa lepšie kúpiť ten konektor, myslím, že to tak bude jednoduchšie(viacej miesta na spájkovanie), kde sa to dá zohnať?
Dobre. Označ si, pokiaľ to odtrihneš, kde je aký drôt pripojený, označ si to a pomeraj, na aký kontakt konektora ide, je to otázka polarity. A radšej aj skontroluj podľa polarity na NB/manuále. A následne to aj tak zapoj. Kontakty konektora sa občas ťažšie spájkujú, a dá sa tomu napomocť jemným opilovaním šmirglom alebo jehlovým piolníkom, alebo aj nožíkom. A kalafúna je dobrá pre spájkovanie aj s trubičkovou spájkou /cínom/.