Pokazene MBR

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
vvTF
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pokazene MBR

Príspevok od používateľa vvTF »

Nazdar hosi , viem ze tato tema uz tu bola riesena , ale mam celkom zavazny problem , ktory neriesi ani jeden topic co som tu na hojku nasiel.
Problem je asi takyto: 2 OS -> Ubuntu a Vista Home
4 particie -> Linux, Vista recovery , C: , D:

Zavadec som mal normalne GRUB 1.5 z Ubuntu .
Rozhodol som sa dat si Fedoru , no pri konci instalacie sa mi notebook nepochopitelne restartol a rozhasil MBR.
Teraz mi pise error 17 pri nacitavani Grubu . Samozrejme particia z linuxu je uplne rozhasena. Nedostanem sa do winu , a najlepsie natom je ze ked to chcem opravit opetovnou instalaciou linuxu (Ubuntu) vsetko ide v poriadku , ale na konci mi vypise ze nemoze prepisat GRUB (alebo nieco na ten sposob) a skonci krytickou chybou. Recovery disky z windowsu nemam , pretoze ostali v Brne a teraz som na svk :) . takze tento problem musim vyriesit nejakym inym sposobom.

Ak budete niekto vediet poradit dopradu dakujem ... Prajem prijemne vianoce 8)

PS: nedostanem sa ani do linuxu ani do winu , preto nejaky zasah z operacneho systemu nieje mozny :(
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Pokazene MBR

Príspevok od používateľa Dunlop »

inštalačne cd winu máš?
Nabootuj opravnú konzolu a napíš "fixmbr"

Dúfam že som správne pochopil tvoj problém lebo je v tom bordel

Inak, ak som pochopil správne.... Ty fedoru inštaluješ miesto ubuntu? to znamená že sa ti celé ubuntu zmaže, to znamená aj zložka /boot, a to znamená že aj grub sa zmaže... Grub zostane iba v mbr, ale nemá odkial čerpať informácie... Takže logicky sa ani nabootovať nemôžeš keďže už linux nemáš. Nainštaluj tú fedoru

http://supergrub.forjamari.linex.org/?section=download
vvTF
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvTF »

Hmm .... fedora nainstalovat nejde (koli tomu mi rozhasilo MBR) , po prebdenych hodinach sa mi to konecne podarilo fixnut ... pokusil som sa znovu nainstalovat ubuntu a asi nejakym vianocnym zazrakom mi nevypisalo error pri instalacii. V com bola chyba to asi vie lan Pan Boh s Jeziskom :) ...

Kazdopadne vdaka za prispevok .....
Napísať odpoveď