Pokemon - karty

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Pokemon - karty

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Caute, prave som nasiel svojich starych pokemonov a mam dvoch Kingler a Arcanine, ktori maju na sebe ako keby vodotlacou spravene take priesvitne ligotave logo pokeballu a ich obrazkove pozadie je tiez ligotave, neviete co to znamena? :D dakujem :D
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Re: Pokemon - karty

Pokemoni su vazna vec, ked sa pozriem na tie karty a spomeniem ako som to usilovne vymienal, tak sa mi detstvo pred ocami prebehne.
Plus este stare gameboy hry. to bolo nieco!
hd_
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hd_ »

Och, tie kazetky do GameBoyu, to je silná nostalgia. :) Kolko peňazí som tam nechal ako malý chlapec, celé vreckové... :lol:
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Inak dobrá téma na chvíľku nostalgie. Keď si spomeniem ako som hltal ten celý seriál a bil sa s bratom kvôli zlatým nálepkám do albumu.. Chce to asi pozrieť si Pokémon film :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

No jo, ako ako som sa stále hral na čarizarda :D :D
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Tipujem, ze nikto nenechal bezat gameboy na nabijacke asi tri tyzdne, pretoze nevedel ako sa uklada hra :D
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Blackout147 napísal:Caute, prave som nasiel svojich starych pokemonov a mam dvoch Kingler a Arcanine, ktori maju na sebe ako keby vodotlacou spravene take priesvitne ligotave logo pokeballu a ich obrazkove pozadie je tiez ligotave, neviete co to znamena? :D dakujem :D
to je nejaká "zlatka" myslím
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Tiez som bol fanusik, ktory "zral" pokemona.. Mam doma cely album nalepiek a vsetky tie premienacie karticky, minul som tam vtedy na to celozivotne vreckove :P, minule som pratal pivnicu tak som nasiel tieto nalepky atd, pogy , kiny, cvocky, vojacikov, hokejove karty, puky, mince, anglicaky... ach aka nostalgia :D
trummm
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa trummm »

ja som zbieral iba premieňačky, kariet som mal iba pár a album žiadny, to ma moc nebralo
Inak ludia prešli ste niekedy tie gameboyove hry :D Mňa na tom najviac bavil ten začiatok, potom to bolo také dosť jednotvárne, celé som prešiel iba Gold
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Presuniem sa sem, z témy o AI.

Prišiel mi balíček z aliexpressu. Objednával som album na kartičky, tvrdé plastové kryty na vystavenie/ochranu 1 kartičky, zadarmo som dostal 4x booster edicia "151" (predávajú to za 2€ za 4 balíčky).

Albumy: Fajn. Veľký výber. Cena niekoľkonásobne nižšia ako u nás. Za 5€ som kúpil album na 360 kartičiek.
Kryty: Detto.
Kartičky: Došli mi totálne fejky 1k1. Bez zmien útokov, hodnôt HP a pod. Takže na hranie hry s kamošmi je to fajn. Človek si tak môže za pár drobných vyskladať herný balíček.

Ako rozoznať fejk od originálu?
- Nerozbalený booster by som nevedel rozoznať od originálu.
- Po rozbalení: fejkové karty inak smrdia, sú podstatne hrubšie, z bočnej strany výrazne biele, rohy kostrbato zastrihnuté.
- Vidieť drobné poškodenia kariet. Pri originále si dávajú pozor na 100% stav.
- Na niektorých kartách je vidieť, že boli naskenované/vytlačené v nižšom rozlišení.
- holo, reverseholo a EX karty sú podstatne jednoduchšie. Proste sú celé ligotavé. Originálne EX karty majú aj drobné holo prvky na rôznych linkách v ilustrácii.
- Chýba energy karta. Samozrejme chýba aj kartička s unikátnom kódom do appky. V jednom balíčku bola tá istá kartička 2-3krát, pričom pri originále si dávajú pozor, aby sa tých 10 kariek v balíčku neopakovalo.

A z balíčkov mi vypadlo toto (blbo sa fotia tie holo karty). Najcennejší je ten Sylveon ex sir 156/131, podľa AI 500-2000€ podľa stavu, ak by to bol originál ovšem. :D
Prílohy
PKM1.jpg
PKM2.jpg
PKM3.jpg
lukas9206
Addict
Addict

Fake kartám veľakrát chýba textúra. Ak roztrhaš originálnu kartu, tak v strede máš čierny "papier", fejky sú len čistý biely papier.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 20 máj 2026, 19:58 Fake kartám veľakrát chýba textúra. Ak roztrhaš originálnu kartu, tak v strede máš čierny "papier", fejky sú len čistý biely papier.
To asi nie je najlepší spôsob ako overiť pravosť kartičky :D
lukas9206
Addict
Addict

To nie, ale ak máš "ostrý" zrak tak to možeš vidieť aj bez trhania :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som hranu karty fotil makrom na telefone a dala sa tam ta stredova vrstva vidiet (je cierna? u MTG je modra).

a tie fotky to su nove karty? ved uz teraz vypadaju pozuto ako by s nimi neobalenymi niekto hraval.. a na tychto velmi jednoducho poznas ze je to fejt, staci pozriet na datum. na fejku je vlavo dole pod cislom karty, na originaloch je datum na okraji uplne dole v strede.

a tie cinske boostre tie neodpovedaju pravdepodobnostne tym realnym, vzdy su plne nejakych extra rarit... na mileticke predavaju aj take co maju iba iba rares a shinies...

neviem ci v pokemonoch existuje nieco ako draftovanie a teda kocka ale na to by boli tieto fejky idealne. my sme si kedysi v praci spravili vlastnu kocku kde boli vsetky nalepsie MTG karty co kedy boli vytlacene ale nemali sme taketo fejky tak sme si ich nechali vytlacit na hruby papier a potom sme si ich strihali sami :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 21 máj 2026, 10:06 a tie fotky to su nove karty? ved uz teraz vypadaju pozuto ako by s nimi neobalenymi niekto hraval.. a na tychto velmi jednoducho poznas ze je to fejt, staci pozriet na datum. na fejku je vlavo dole pod cislom karty, na originaloch je datum na okraji uplne dole v strede.
Hej, nové :D :D Predpokladám, že tam to asi výrobná linka chŕli na nejakú veľkú kopu a potom to ručne triedia. Lebo ten Sylveon a Leafeon mi zo "151" ani nemali padnúť (sú v edícii Prismatic Evolutions). Takže vravíš, že na Miletičke by som vedel zohnať len EX karty? Chcel by som si doplniť celú fejkovú Eevee kolekciu.
EDIT: Už som našiel na aliexpresse celú kolekciu za 3€. :D :D

To s dátumom som si ani nevšimol. Dobrý tip.
lukas9206 napísal: 20 máj 2026, 22:19 To nie, ale ak máš "ostrý" zrak tak to možeš vidieť aj bez trhania :D
Je to vidieť, aj keď dáš viacero kariet spolu.

Autoeditácia príspevku po 15 hod 15 min 42 sek:
Dnes vychádza nová edícia z Mega Evolution: CHAOS RISING. Takže ideálny čas na nákup balíčkov za úvodnú cenu.
https://tcg.pokemon.com/en-us/galleries ... ng/#seeall
Prílohy
20260521_091023.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nooo, niečo mi popadalo. :D Ak by niekomu padol ten SIR clefairy, rád vymením. :D

Autoeditácia príspevku po 1 deň 21 hod 9 min 34 sek:
Som dnes videl video, ako nejaká pič., teda scalperka kúpila v kauflande tie pokemonske karty za 2400€ a rovno to v kaufland igelitkách zaniesla do pokeobchodu, kde to od nej kúpili za 21,50€ kus...čiže profit mala 1040€. A potom že prečo sa ostatným neušlo... :smt017
Prílohy
20260526_223033.jpg
20260526_223104.jpg
20260526_223121.jpg
20260526_223140.jpg
20260526_223152.jpg
P614_EN_94-2x.png
Screenshot 2026-05-26 20.34.55.jpg
Napísať odpoveď