Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa Retne »

hughito: s panom bohom... teba trapia fakt nepodstatne veci... miliarda v IT, miliony v skolske/zdravotnictve/doprave ta uz asi tak netrapia...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

lietanie sme uz predsa preberali: nielenze to bol Kaliho napad, ale zaroven to bolo prospene pre pilotov.
To si si prebral možno s ľuďmi, ktorí túto propagandu papkajú a akceptujú ju. Keby tak isto lietal Fico ako prezident, bol by z toho škandál storočia.

Pretláča ju tak, ako len vie. Ako som napísal, nepriamo, cez rôzne prejavy, vyjadrenia k rôznym udalostiam a pod. Symptomatický je aj jeho postoj voči Rusku, niekedy sa až zdá, že nemám rozrobené nič iné. To takisto nepriamo prispieva k militarizmu a agendy, ktorá sa následne pretláča vo forme navyšovania rozpočtu na obranu, zbrane a pod.

Retne: Ešte že si si napísal to "asi." Už som si myslel, že tu máme ďalšieho veštca. A inak neviem z akého titulu ty určuješ, čo má koho trápiť a čo nie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tak si daj search... dokonca clanok z Pravdy, ktora nie je pro opozicna dokladal, ze to tvrdenie je pravdive.
Prezident nema ziadnu moc. Ty ani Chmelar novu Ustavu neurobite, aby sa to zmenilo.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

jackb napísal: lietanie sme uz predsa preberali: nielenze to bol Kaliho napad, ale zaroven to bolo prospene pre pilotov.
Taktiež je lacnejšie voziť prezidenta v lietadle ako keby si ho mal viezť autom a platiť ochranu navyše... teda ak by sa postupovalo podla zákona.
hughito
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Tak si daj search... dokonca clanok z Pravdy, ktora nie je pro opozicna dokladal, ze to tvrdenie je pravdive.
Prezident nema ziadnu moc. Ty ani Chmelar novu Ustavu neurobite, aby sa to zmenilo.
Nemusíš ma na nič odkazovať, ja som si túto kauzu pozorne odsledoval aj v parlamente. Je len symptomatické, že opozícia a niektoré médiá to klasicky otočili tak, že to vlastne chudákovi Andrejkovi nakázal zlý Kali, Andrejko by sa inak vozil do PP na bicykli aby nebodaj ešte nevytváral emisie a zostal dokonale morálne čistý a mohli sme ho naďalej blahorečiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

ale aj to sa pisalo v tej Pravde, tej co nedrukuje nekriticky za NATO a opoziciu :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Stovky miliónov do schránkových firiem je nič, hlavný problém je, že prezident požíva vládne lietadlo. Vôbec nemám rád tohto prezidenta, väčšinou s ním ani nesúhlasím ale toto celé je smiešne.

No ani to nikomu nevadí, že premiér býva v byte daňového podvodníka a v tom byte platí nájomné vo výške svojho platu. A potom asi Ficova rodina existuje zo vzduchu. Alebo že by bolo všetko len fiktívne a je to len čistá korupcia?

Ale toto všetko je aj jedno, na Slovnesku asi 30% voličov, ktorým je všetko jedno a sú schopní ísť voliť ľudí ako Mečiar, Fico a im podobných, kde je úplné jasné, že sú to klamári, rozkrádači až zločinci a vrahovia a aj to všetko je jedno.

A teraz je úplne jasné, že aj Bugárovi a Dankovi ide len a jedine o peniaze a sú schopní spraviť za peniaze hocičo a spojiť sa s hocikým pre peniaze.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vidím, že už aj na hojku a medzi pravicovými liberálmi sa rozmohol legendárny "ačohentizmus." A to som mal dojem, že pôvodne vymysleli práve pravicoví liberáli voči kotlebovcom a pod. mentálnym kapacitám, ktoré sa vždy zmohli akurát na tento štýl diskusie.
Solo_Kamen
King
King

Čo má spoločné ačohentizmus s tým, že prezident používa postupy určené zákonom? Ak sa to súčasnej vláde nepáči, tak kľudne môžu zákon zmeniť, kotlebovci by velmi radi zahlasovali za to aby náš Andrej nechodil lietadlom a nemal so sebou ostrahu pri ceste autom.

Je rozdiel keď sa postupuje podľa zákona a keď je odôvodnené podozrenie z korupcie. A ak sú zákony zlé tak sú tu poslanci na to aby ich upravili.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj to krátenie daní bolo postup podľa zákona alebo mu to nakázal kali? Mimochodom, tie lietadlá mali mnoho iných konotácií.

Celkovo som ale narážal na to, že už je aj tu možno vidieť daný jav. Zjaví sa nejaká kritika Kisku (pokojne sa môžme baviť aj o jeho zahraničnej politike) a okamžite sa prirúti nejaký liberál, ktorý začne niečo na spôsob: "a to, že Fico.. a že Kaliňák hento.."

Pýtam sa: WTF? Čo to má so sebou spoločné? Presne takto reagujú aj Kotlebovci, stačí navštíviť inú tému. Niekto tam vytiahne nejakú kritiku na voccu a hneď sa spustí smršť: "a čo Ficovoci? a čo Kiska?"

Je celkom vtipné, že sa vlastne len vymieňajú persóny, podľa politického presvedčenia.
jackb
Redeemer
Redeemer

nenapisem ziadnu novinku, mne sa Kiskova zahranicna politika paci. ale pre dobro krajiny by sa vsetci traja mali dohodnut a robit kompromisy, ako sa na politikov patri, lebo potom krajina vyzera navonok este viac divne.
Solo_Kamen
King
King

hughito napísal:Aj to krátenie daní bolo postup podľa zákona alebo mu to nakázal kali?

krátenie daní malo byť postihnuté tvrdšie ako prejavením "účinnej ľútosti".
Cesar
Addict
Addict

Stovky miliónov eur sa dostávajú do schránkových firiem to ale nikomu nevadí, to, že preizdent používa lietadlo, to je fakt problém...

Už je toľko špiny v koalícii, že treba vyjsť s nejakým manévrom odviesť pozornosť od tých drobných, čo ukradli, tých pár sto miliónov eur, to je nič, problémom sú pohonné hmoty do lietadla. Keby prezident nepoužíval lietadlo tak by hneď boli peniaze na všetko.

Je to úbohý pokus fica odviesť pozornosť a debili mu to aj zožerú.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Tam nie je ziadne "ale"

Prezident používa lietadlo, lebo lieta za rodinou. Bodka
Je to jeho právo využiť najvhodnejší dopravný prostriedok, ktorý ako bonus pomáha trénovať letku.
Cena je nepodstatná, ak to nezneuziva, a to cestovanie raz za týždeň hore-dole naozaj nie je. Koniec.
hughito
Redeemer
Redeemer

Cesar napísal:Stovky miliónov eur sa dostávajú do schránkových firiem to ale nikomu nevadí, to, že preizdent používa lietadlo, to je fakt problém...

Už je toľko špiny v koalícii, že treba vyjsť s nejakým manévrom odviesť pozornosť od tých drobných, čo ukradli, tých pár sto miliónov eur, to je nič, problémom sú pohonné hmoty do lietadla. Keby prezident nepoužíval lietadlo tak by hneď boli peniaze na všetko.

Je to úbohý pokus fica odviesť pozornosť a debili mu to aj zožerú.
Vidím, že moja prednáška o "ačohentizme" nepomohlo. Lebo tu nejde len o lietanie, ale aj o tie dane, čo je napr. omnoho väčší problém. Ale tak je mi to jasné, to všetko len servíruje Fico debilom. Rozprávať o špinavostiach sa smie len vtedy, ak sa to dotýka súčasnej vládne koalície, vtedy je vítané každé uprdnutie na ministerstve.
Cesar
Addict
Addict

Vraj nesmie používať lietodalo na súkromné účely. Mne je to ale úplne jedno alebo nech ho používa, predsa len je to prezident, tak kto by mal mať právo používať štátne lietadlo keď nie on? Ja som za, aby prezident používal lietadlo kedy chce a kde chce tak isto ako vozidlo čím ho vozia.

Len Fico, Baštrnák a ich company môže používať štátne lietadlo? :lol:

A on nie je prezdentom len cez pracovné dni od 08.00 do 17:00 ale 24/7 a to nie len v Bratislave za plotom v paláci ale všade, tak on je v úrade non-stop.

Toto je fakt úbohé niečo od hranola.

Kiska by mal stopovať pri Zlatých pieskoch s papierovým kartónom v ruke s nápisom KE alebo kam to chodí domov. :lol:

Kiska dúfam, že nezaplatí ani cent.

Kiska by si mal radšej zabezpečiť súkromné lietadlo od Baštrnáka, by mohol lietať bez DPH. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ešte by vybavil aj nejakú tú vratku na benzín, aby mali z čoho tankovať. :lol: :lol: :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja som sa v tych daniach stratil.
Chcel si odpisat kampan z dani firmy. Prislo sa na to a dan bola doplatena. Takze o co ide?
Ked predbehnem v zakaze, chytia ma, zaplatim. To mi maju zobrat vodicak, lebo som pirat a este ma zavriet pre vseobecne ohrozenia?
hughito
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Ja som sa v tych daniach stratil.
Chcel si odpisat kampan z dani firmy. Prislo sa na to a dan bola doplatena. Takze o co ide?
Ked predbehnem v zakaze, chytia ma, zaplatim. To mi maju zobrat vodicak, lebo som pirat a este ma zavriet pre vseobecne ohrozenia?
Gratulujem. Čiže sa vlastne nič nestalo. Kiska je síce prezident, hlava štátu, ale keďže zaplatil, tak pohodička. Kde sú zrazu tie zásady a príklady zo zahraničia, ktoré prinášali niektoré médiá, pokiaľ sa jednalo o pochybenia politikov zo súčasnej vládnej koalície? V takom prípade žiadali odstúpenie, robili sa špeciálne schôdze v parlamente a odvolávalo sa vo veľkom. Stačilo si uprdnúť v nesprávnej chvíli. Meter na Andrejka je však úplne iný. Tvárime sa, že sa nič nestalo a on si môže ďalej moralizovať a vzdychať vo svojich prejavoch.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ono to má celé viac rovín pohľadu.
Krátil daň z príjmu a navyše žiadal vysoké odpočty DPH neprávom - tresty za dane bývajú všeobecne vyššie ako za vraždy, no tu stačilo vyjadriť ľútosť a dane doplatiť a je to ok (rovnako bašternák)

Druhý pohľad je morálny, kde sa pán budúci prezident javil ako politicky čistá osoba, konečne niekto schopný a slušný v politike (úžeru si nevšimneme, myslíme na dobrého anjela).
No tu zrazu vyjde najavo, že ten čistý človek si svoju súkromnú kampaň platil z firemných peňazí, kde vzniklo to úmyselné (to zdôrazňujem) krátenie daní a navyše "zatajenie" výdajov na kampaň, ktorá má tiež svoje limity.
Stal sa prezidentom de facto podvodom.

To píšem ako človek čo ho volil, s radosťou a naivnou vidinou slušného človeka.

V civilizovanej krajine by politik aj po menšej kauze automaticky odstúpil a ospravedlnil sa, bohužiaľ tento smrad si ešte otvára hubu a drží sa tam zubami-nechtami. Spadol na samotné dno na úroveň Fica, Kaliňáka, bašternáka atď...
Cesar
Addict
Addict

Kiska je amatér, mal sa poučiť od fico-bandy ako ten Bašternák že spraviť odpočet, hneď prepísať na nejakého bieleho koňa, bezdomovca z Rumunska a problém raz a navždy vyriešený.

Tu je len jeden jediný, ozajstný, svätý politik, ten náš Hranol hranatý, ktorý len tak náhodou býva v byte človeka, ktorého hlavným príjmom sú nadmerné odpočty DPH. :lol: :lol:
Napísať odpoveď