Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa eMPiko »

V pripade Centesa aj ustavnych sudcov bolo konstatovane, ze slovo vymenuva prezidenta zavazuje k tomu, aby vymenoval co mu je predlozene. Aj v tomto pripade by som cakal ze ustavny sud rozhodne rovnako a Kiska naozaj ma povinnost vymenovat predlozenu vladu. Na druhu stranu naozaj je to tak, ze aby sa toto potvrdilo muselo by sa pockat na rozsudok ustavneho sudu, co moze trvat mesiace a kym by tento rozsudok padol, uz by tato otazka mohla byt davno pase (podobne ako v pripade Centesa). Od Kisku lisiacky tah, vie ze je pan situacie a moze si diktovat podmienky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano, v sucasnosti stale vladne Fico vratane Kalinaka
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Teraz zase že ministrom vnútra bude Tomáš Drucker a že vraj tak už bude vláda OK u prezidenta.

Už toto je fakt nekonečný príbeh.

Kollárova odpoveď Dankovi: http://www.topky.sk/cl/1002009/1697655/ ... ej-kradnut

:lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sulikova reakcia na Kisku
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ono je fajn, ze Kiska to trochu vyrovnáva a súčasná moc sa s tým musi vyrovnat, na druhu stranu opozícia bude v prípade akehokolvek kandidata tvrdiť, že je to len Ficova babka, takže je to jedno.

edit: No a opäť sa to ukázalo pri Druckerovi. Avšak jeho meno malo byť vopred oznámené Kiskovi, tak som zvedavý na zajtrajšok. Už teraz Kiska operuje mimo ústavných právomocí.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak ale tu je vidiet ze v Smere naozaj nemaju nikoho nekompromitovaneho? Ked musia stiahnut ineho ministra. Naco maju tolko clenov, vsetci su asi v kseftoch. A ten drucker je tiez asi tak nezavysli ako Pelle.

A rovnako kiska nepovedal kto mu vadil, Rasi tiez nie je ziadna slava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vraj mu vadil aj Raši a Richter, ale tak s Pellem komunikujú a najväčšou prekážkou musela byť fotka z roku 2011, a teda kamarátstvo s Kalim.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2018, 22:35)
Predstavte si, že vyvoláte najväčšie masové hnutie odporu voči establishmentu, že vylákate desaťtisíce ľudí do ulíc, že sa vás politici boja a sú hnaní do kúta... a v tomto vrcholnom okamihu celej revolty, keď môžete mať po prvýkrát priamy dosah na zásadné zmeny v štáte, keď môžete prinútiť politikov konať vo váš prospech, sa rozhodnete vrátiť všetku moc do rúk privilegovanej politickej triedy a požadovať ich záchranu – predčasné parlamentné voľby. Nič viac, len voľby. A to v čase, keď má oligarchia stále moc pevne v rukách, keď hrozí výrazný nástup fašistov, keď ste nesformulovali jedinú zásadnú požiadavku, ktorá by mohla tomuto skorumpovanému systému zlomiť väzy. A aby ste tejto absurdnej dráme nasadili korunu, na sociálnej sieti ohlásite, že o tom, či budú v piatok pokračovať protesty, sa najprv poradíte s prezidentom Kiskom...

__

Neviem, či sa Chmelár inšpiroval karmínou, ale vystihol to.
Cesar
Addict
Addict

Absurdné je akurát to, že proti voľbám argumentuje legitímnosťou súčasnej vlády ten, čo sa k moci dostal volebným podvodom, likvidáciou jednej z koaličných strán sa drží pri moci a kupovaním poslancov - korupciou. Akurát toto je absurdné, hovoriť o nejakej legitimite vlády, ktorá existuje len kvôli korupcii, podvodom a podrazom.

Legitimitu majú takú, že takto by sme mohli vládu žrebovať z radu demonštrantov alebo dať moc tomu, kto si dokáže kúpiť viac poslancov?

Aj preto by sme mali začať vyčistiť spoločnosť od základov a spraviť iný volebný systém, nech už malými alebo radikálnymi zmenami, lebo skrátka tento volebný systém generuje neustále len podvody, podrazy, korupciu, extrémizmus, že na volebné lístky strán sa dostávajú skoro len koruptní ľudia, lojálni len peniazom. Takto ako by sa mohlo niekedy niečo zmeniť?

Aj o 2 roky sa môže zopakovať to, čo po minulých voľbách, všetko sa sľúbi do volieb a potom si každý môže robiť hocičo a 4 roky zase smola, vládnuť môže ten, čo zaplatí viac. Stračí raz za 4 roky oj€bať ľudí a môže sa vládnuť a vysmievať sa ľuďom.

A nech už bude vládnuť Fico alebo Sulík, aj tak treba poistku, že keď sa to celé uberie zlým smerom tak aby bola možnosť povedať stop a nie. Takto sú len výhovorky, že demonštrácie sú len tlaky malej skupiny, je to nereprezentatívne, preto treba legálne spôsoby odvolania poslanca alebo poslancov a vlády, keď v parlamente vládnu len peniaze, tak musí byť možnosť č.2 v takomto prípade.

Potom by sa chovali ináč, keby vedeli, že keď spravia svinstvá tak je ich možné dostať z parlamentu.

Je aj naivné čakať od chybného systému, že sa to teraz zrazu sám od seba nejako všetko zmení, skôr či neskôr príde zase toto, je to zákonitosť, že systémové chyby sa budú opakovať znova a znova. Kozmetické zmeny sú na nič.
hughito
Redeemer
Redeemer

No počkať počkať... ja súčasný systém nijako neobhajujem a "parlamentnú demokraciu" za demokraciu v podstate ani nepovažujem, pretože je to, ako si napísal, fraška. Ale nebudem to tu písať v každom príspevku, takže bežne len komentujem dianie, ktoré sa deje. A teda bez ohľadu na môj názor na systém ako taký, faktom zostáva tak, že súčasná koalícia má väčšinu, opozícia nemá (dokonca ani s potenciálnym KDH) väčšinu, takže? To je konštatovanie faktov. Opozícia si môže predkladať návrhy aké chce, tu ide o moc a tú stále drží rukách koalícia. Kiska im to teraz síce trocha znepríjemňuje, ale už za pár hodín bude vymaľované a je dosť možné, že ešte skôr ako začnú protesty zajtra, už bude nová vláda odobrená aj parlamentom. Ide aj o to, že to organizátori úplne evidentne konzultujú s Kiskom a opustili od požiadavky pre predčasné voľby, už žiadajú iba "novú vládu," čiže v podstate starú, mierne upgradnutú požiadavku.

Ešte ku Kiskovi - spravil zaujímavý precedens a som zvedavý, či sa to bude páčiť niekedy v budúcnosti aj Sulíkovi ako potenciálnemu premiérovi, keď ho nejaký prezident nepoverí utvorením vlády, lebo Kočner. Keď na Ráža stačila fotka z roku 2011, tak na Sulíka by malo stačiť jeho stretávanie sa s Kočnerom, nahraté na videách, na ktoré chodil ako na klavír.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zabudas, se Sulik svoje stretnutia oľutoval, Jožo Raz Jr. zahmlieval
eMPiko
Addict
Addict

Nemyslim si, ze by to vytvorilo az taky silny precedens. Sucasna vlada je v najvacsej vladnej krize za poslednych 20 rokov. To su extremne podmienky a taka extremna je aj Kiskova odpoved. Silnejsi precedens by bol, kebyze odmietne vymenovat aj Richtera a Rasiho - lebo su to tiez pochybne persony. Kiska ale odmietol vymenovat len jednu pochybnu personu (nemyslim ze by tam islo len o tu fotku, Raz je z podobnej fajty ako Kollar ci Kocnar, tiez by sa na neho nieco naslo kebyze sa chce) do extremne doleziteho rezortu, kvoli ktoremu cela ta kriza vznikla. Pritomnost tej krizy a narusena legitimita parlamentu zvysila legitimitu prezidenta a tak si mohol dovolit nieco navyse. Podla mna je ale stale nemyslitelne aby toto nejaky prezident skusal urobit rovno po volbach, kedy je zdanlivo legitimita parlamentu najsilnejsia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Precedens to je, samozrejme, ospravedlňovaný situáciou. Ide len o to, aby sa za pár rokov zase podaktorí nečudovali, keď už bude možno konštelácia iná a takéto zásahy im nebudú po chuti.

Oľano už ide iniciovať referendum. Písal som o ňom už dávno - keby sa rozhýbal skôr, už mohli mať aj podpisy vyzbierané. :wink: Referendum je naozaj jediná reálna možnosť o tom, či ano/nie predčasné voľby, kde sa vyjadrí ľud. Dokonca v súčasnej atmosfére je podľa mňa možné aj to, že by bolo platné. ;)

Inak ešte k tej krvi na rukách a politickým mŕtvolám, ktoré komentujú súčasné dianie (a podaktorí sú z toho zvlhnutí).
Prílohy
29366351_1820121358052143_2509992073331998720_n.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

aj tak ku nemu nepojdes, takze neviem co hystercis...

politickeho zombie, Meciara, ktoreho obhajuju rozni lavicaci nepridas?

alebo, co krv na Chmelarovych rukach, ktory obhajuje genocidy v Juhoslavii? alebo este lepsie: na tvojich. vsetkych, ktori komunisti zbavili zivota? hm?
hughito
Redeemer
Redeemer

Kiska práve odobril novú vládu, už zajtra bude vec hotová.
eMPiko
Addict
Addict

Nominantka na ministerku zdravotníctva Andrea Kalavská o tom, že firma jej svokra dodala predražené ultrazvuky štátnej nemocnici a lekárskej fakulte: „S tým ja nič neurobím. Ja som si vzala nejakého manžela, ktorý má nejakého otca. Nevzala som si ho preto, čo robí jeho otec.“
Ja sa na Smere uz len smejem. To fakt po 12 rokoch vo vlade nemaju v strane ani jedno meno, ktore nie je prepojene s rozkradanim statneho majetku? To uz je celkom smutne, ze standard je nastaveny tak nizko, ze uz nastupujuci ministrovia maju rodinnych prislusnikov co tuneluju rozpocet. Volakedy sa to zvyklo prevalit aspon tak rok po nastupe, teraz to priznavaju uz dopredu...
Pascalwb
Addict
Addict

To je len nahoda, asi kazdy clen smeru ma tych nahod v rodine vela.

No skoda, ze to Kiska odobril, boli by este sranda, keby to zase odmietol. Ale to uz by asi nebolo moc korektne.

Inac k referendu, podla sas, ak by vsetko islo ako ma, tak volbt koli referendu by boli len 9 mesiacov pred normalnymi. Ale tak aspon tie podpisy, su nejaka referencia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna referendum neprejde kedze je u nas nepouzitelne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Cesar
Addict
Addict

hughito napísal:Precedens to je, samozrejme, ospravedlňovaný situáciou. Ide len o to, aby sa za pár rokov zase podaktorí nečudovali, keď už bude možno konštelácia iná a takéto zásahy im nebudú po chuti.

Oľano už ide iniciovať referendum. Písal som o ňom už dávno - keby sa rozhýbal skôr, už mohli mať aj podpisy vyzbierané. :wink: Referendum je naozaj jediná reálna možnosť o tom, či ano/nie predčasné voľby, kde sa vyjadrí ľud. Dokonca v súčasnej atmosfére je podľa mňa možné aj to, že by bolo platné. ;)

Inak ešte k tej krvi na rukách a politickým mŕtvolám, ktoré komentujú súčasné dianie (a podaktorí sú z toho zvlhnutí).
Veľká rozdiel ale je, že Mečiar, Fico a komunistická zberba má na ruke krv občanov Slovenska. Len idiot si môže myslieť, že bez SR by žiadna vojna v Iraku nebola.

A komunistický Obama dal toľko ľudí zavraždiť v zahraničí, že to by bolo krvavé jazero - bez obvinenia, súdu a rozhodnutia, len popravy hocikoho hocikde vo svete, dal súhlas s likvidáciou v omnoho väčšom počte ako Bush pred ním.

A áno, USA je pre nás menšie zlo ako Rusko, Čína alebo nejaký diktátor.

S tvojimi názormi ja sa čudujem, že si sa nepridal k islamskému štátu, k teroristom, máš takú istú propagandu ako oni.
Pascalwb
Addict
Addict

Lol aka vzorka starych ludi. A wtf ten transparent. Ziadame vystupenie Slovenska z Nechceme Nato zakladne.
Napísať odpoveď