Politika
Re: Politika
Firmy z EU neodchadzaju kvoli tvojim cenam za nocny prud, ale kvoli cenam ake maju firmy a to moze byt casto zasadne odlisne. Vid napriklad aj SR.
Pytal si sa, co si myslim. Ja som ti na faktickom priklade ukazal, co a preco.
Firmy otvaraju v US, lebo nezmyselne cla. To je cele.
Autoeditácia príspevku po 11 hod 23 min 59 sek:
Kanaly na BlueSky, ktore bezne zverejnuju informacie o Ukrajine ukazuju zabery z Venezuely. Pisu o pravdepodobnom zniceni PVO v Caracase, o roji dopravnych vrutlnikov letiaciach do vnutrozemia ci obrnene vozidlo v uliciach.
Celkovo asi staci aj na futbalovu medialu Mieru aj na Nobelovku.
\\na mape
https://venezuela.liveuamap.com/
Firmy otvaraju v US, lebo nezmyselne cla. To je cele.
Autoeditácia príspevku po 11 hod 23 min 59 sek:
Kanaly na BlueSky, ktore bezne zverejnuju informacie o Ukrajine ukazuju zabery z Venezuely. Pisu o pravdepodobnom zniceni PVO v Caracase, o roji dopravnych vrutlnikov letiaciach do vnutrozemia ci obrnene vozidlo v uliciach.
Celkovo asi staci aj na futbalovu medialu Mieru aj na Nobelovku.
\\na mape
https://venezuela.liveuamap.com/
Hm. Nie som si vedomy toho, ze by som sa Ta pytal co si myslis, ale to je asi nepodstatne.
Ten priklad mi moc fakticky neprisiel. Ak chapes kontext a podla poslednej vety si myslim, ze ho chapes (ze sa bavime o firmach), tak cena aku platis ty je irelevantna. Rovnako tak je irelevantne chronologicke porovnanie, nakolko Ti nizsie ceny za elektrinu sice zo srdca prajem, ale obavam sa, ze tak dnes ako pred tromi rokmi su a boli vyssie nez ma konkurencia a to je opat z pohladu kontextu to podstatne. Navyse mam dovodne podozrenie (tu sa mozem mylit), ze krajina o ktorej hovoris ani nie je v EU.
Napriklad, https://www.trend.sk/ekonomika/nemecke- ... rav-trendu, pripadne Draghiho sprava ktoru si nechala vypracovat europska komisia vysoke ceny v porovnani s konkurenciou ako problem uvadza a mam tendenciu verit skor im nez Teba. (schvalne som vyberal udalosti pred 2025 aby sme do toho zase netahali cla)
Ten priklad mi moc fakticky neprisiel. Ak chapes kontext a podla poslednej vety si myslim, ze ho chapes (ze sa bavime o firmach), tak cena aku platis ty je irelevantna. Rovnako tak je irelevantne chronologicke porovnanie, nakolko Ti nizsie ceny za elektrinu sice zo srdca prajem, ale obavam sa, ze tak dnes ako pred tromi rokmi su a boli vyssie nez ma konkurencia a to je opat z pohladu kontextu to podstatne. Navyse mam dovodne podozrenie (tu sa mozem mylit), ze krajina o ktorej hovoris ani nie je v EU.
Napriklad, https://www.trend.sk/ekonomika/nemecke- ... rav-trendu, pripadne Draghiho sprava ktoru si nechala vypracovat europska komisia vysoke ceny v porovnani s konkurenciou ako problem uvadza a mam tendenciu verit skor im nez Teba. (schvalne som vyberal udalosti pred 2025 aby sme do toho zase netahali cla)
Si sa presne takto opytal.
Ja som ti napisal, ze rozhodne nie, kedze mne ako spotrebitelovi cena klesla o polovicu.
Ty si potom vytiahol firmy.
curta zdiela sracky, nema zmysel to obhajovat.
Ale skus 5 prikladov firiem, ktore to zbalili pre "vysoke ceny energii" a presunuli vyrobu inde.
V linku mas hned v druhom odseku "Bidenove stimuly pre investorov". Ziadna bajna "draha elektrina". Zavrel VW v BA zavod? A ine automobilky?
Sotak v Podbrezovej, ktory pouzival len elektrinu? Iba hlinikaren mala problemy a aj ta je cele logisticky nezmysel.
Cize kontextom neboli firmy a ja som si ho vysmyslel ? V tom clanku sa zaroven nespominaju vysoke energie ? Clovece, ty si vacsi demagog nez curta.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 58 min 22 sek:
https://www.startitup.sk/usa-potvrdili- ... rdi-trump/
Autoeditácia príspevku po 1 hod 58 min 22 sek:
https://www.startitup.sk/usa-potvrdili- ... rdi-trump/
Som si vypočul tie obvinenia Madura
Držba gulometu a držba gulometu za účelom sprisahania proti vláde USA
To ako vážne chce generálna prokurátorka USA tvrdiť pred federálnym súdom, že Maduro chcel s gulometom zoskočiť na padáku nad Washingtonom a zavraždiť prezidenta USA...či sa len pred tlačovkou radila s chatgpt? 
A ten Trump takto škaredo zneuctil medailu mieru, ktorú dostal od FIFA. To čo si dovoľuje?

A ten Trump takto škaredo zneuctil medailu mieru, ktorú dostal od FIFA. To čo si dovoľuje?
Velmi ma juzna amerika nikdy nezaujimala, vobec neschvalujem, ako celu tuto situaciu Trump vyriesil, ale nebol ten Madura tiez nejaky hajzlik diktatorsky? Pocul som uz tolko rozlicnych nazorov na nete, uz neviem comu mam verit 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano maduro bol komunisticky diktatorsky hajzlik, co znicil zivot ticisom ludi. Je fajn, ze uz tam nie je (lebo jediny dobry diktator je mrtvy diktator), ale neschvalujem prostrediky ani sposob.
No aspon sa mozeme zabavat na reakciach Blahu, Fica a spol... ludi co miluju Rusko a podporuju jeho invaziu, podporuju Trampa, ale zrazuje je to invazia USA podporovana librealmi
No aspon sa mozeme zabavat na reakciach Blahu, Fica a spol... ludi co miluju Rusko a podporuju jeho invaziu, podporuju Trampa, ale zrazuje je to invazia USA podporovana librealmi
Budúci týždeň očakávam Ficovu tlačovku v štýle, že Trump je progresívec a Fico vie, ako sa Maduro cíti, lebo aj on dostal gulky od liberálov.harrison314 napísal: 03 jan 2026, 20:55 No aspon sa mozeme zabavat na reakciach Blahu, Fica a spol... ludi co miluju Rusko a podporuju jeho invaziu, podporuju Trampa, ale zrazuje je to invazia USA podporovana librealmi![]()
Long story short. Asi nebudeš dobrý chlapík, keď z ekonomicky najvyspelejšej krajiny Južnej Ameriky spravíš krajinu, kde priemerný obyvatel schudol 15kg za jeden rok (tzv. Madurova diéta, ako to posmešne nazývali Venezuelčania) a milióny občanov musia kvôli hladu odísť do zahraničia. Našťastie tam prší a majú dobrú pôdu (takže si ľudia môžu niečo sami vypestovať), inak by bol vo Venezuele regulérny hladomor ako v Sudáne.deszka3 napísal: 03 jan 2026, 20:44 Velmi ma juzna amerika nikdy nezaujimala, vobec neschvalujem, ako celu tuto situaciu Trump vyriesil, ale nebol ten Madura tiez nejaky hajzlik diktatorsky? Pocul som uz tolko rozlicnych nazorov na nete, uz neviem comu mam verit![]()
V citacii nic o firmach nie je. Preto som reagoval ku cenam energii vseobecne. curta rad zdiela halucinacie TASSu o problemoch v Europe, ktore sa zabudaju zrkadlit v realite.Johnnny napísal: 03 jan 2026, 11:03 Cize kontextom neboli firmy a ja som si ho vysmyslel ? V tom clanku sa zaroven nespominaju vysoke energie ? Clovece, ty si vacsi demagog nez curta.
Z clanku som cital prve dve odseky. Prvy hovori o energiach, druhy je o Bidenovej podpore. A tym padom je to pre mna vyriesene.
Od vydania clanku sa VW, na obrazku Trendu, neprestahoval zo Slovenska do USA, ani do Afriky.
Tak ma zaujima, ak firmy to trapi vysoka cena energii pre ne, ktorych pat zatvorilo prevadzky v EU a otvorili mimo nej?
Ad Venezuela
To sa bude vypadavat z okien, ked SVO trvala desiatky minut a 0 mrtvych. Nie styri roky a 1,2M KWMIA. Mozno mali len stastie, ze diktatora nebranili dobrovolnici a "babky s kompotmi" ako Hostomel. Necakal som, ze po cistkach budu americke ozbrojene sily schopne niecoho, ale toto sa podarilo. A aj prekryt znasilnovanie deti.
Mira of Kyjiv:
I need a ride, not ammo - maduro probably
Uz aj kongresmani v USA sa vyjadrili, ze akcia v podani USA bola nelegalna. Ze nemali dovod napadnut Venezuelu, neslo o odvetnu akciu, nemali suhlas OSN, navyse chcu sudit Madura po uneseni v USA zo zlocinov, ktore sa mali stat na uzemii mimo USA s argumentom, ze Maduro vlastnil gulomet vo Venezuele, ze spolupracoval s kartelom na uzemii vo Venezuele alebo za posielal drogy do USA co sa odohralo vo Venezuele.
Na nete som cital nejake clanky, kde sa pisalo, ze Cina tiez planuje obsadit Taiwan, co by znamenalo pre USA rocne minus 130 miliard dolarov, kedze tam maju assets v takej hodnote v podobe vyroby chipov a podobne. Naopak obsadenim Venezuely by to vedeli kompenzovat, tam by na oleji rocne zarobili aj 190 miliard dolarov. A v dalsom clanku spominali, ze cinska delegacia pristala 2. Januara vo Venezuele a mali na plane rokovat s prezidentom o moznej spolupraci Venezuely a Ciny. Ktovie, ci su to realne informacie, casom sa uvidi.
Bubny, koka a pouta v Brooklynu. Jak peruánští šamani předpověděli Madurův konec
https://magazin.aktualne.cz/bubny-koka- ... .sznhp.box
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Sc a baba Vanga stale nic. Tento rok nejako meska. 
Ja by som chcel napísať iba jednu myšlienku, a to súvislosti s tým, že útok na Venezuelu vnímam oveľa skôr ako citujúc VP "špeciálnu vojenskú operáciu" ako vojnu. Práve v tejto súvislosti si myslím, že je na mieste tento útok nazvať "ŠVO" a nie ofenzívu čo vedie Putin. Celý incident trval 3 hodiny ako hit and run typu: Zdravím, Dovi - dopo.
Trochu pridaj cisla. Apple 4 Biliony (Ani citas dobre) Nvidia 4,5 AMD 0,5B. V momente ako sa Cina rozbehne na taiwan tak kazdemu s mozgom dojde ze TSMNC to neprezije pri akomkolek scenari. To bude najvacsi BEARMARKET v historii. Hospodarska kriza bola len prechadzka ruzovou zahradou. V podstate sa vypari zo dna na den 30% ekonomiky s bull runom na banky. Bude trvat minimalne rok kym tsmnc nastartuje biednu vyrobu v USA 3nm. Na rovnaku produkciu bude nabiehat roky. Nebudu mobily, AI nic. Cista doba kamenna, svet sa na par rokov zastavi.deszka3 napísal: 04 jan 2026, 7:56 Na nete som cital nejake clanky, kde sa pisalo, ze Cina tiez planuje obsadit Taiwan, co by znamenalo pre USA rocne minus 130 miliard dolarov, kedze tam maju assets v takej hodnote v podobe vyroby chipov a podobne. Naopak obsadenim Venezuely by to vedeli kompenzovat, tam by na oleji rocne zarobili aj 190 miliard dolarov. A v dalsom clanku spominali, ze cinska delegacia pristala 2. Januara vo Venezuele a mali na plane rokovat s prezidentom o moznej spolupraci Venezuely a Ciny. Ktovie, ci su to realne informacie, casom sa uvidi.
A teraz optimistickejsia verzia. Cina ma viac rozumu a pocka 3 roky kym tam ten oranzovy blazon nebude. Dotiahne na pevnine svoju vyrobu aspon do stavu Intelu. A nasledne cely taiwan zrovna s zemou. Pri tejto verzii bude najmenej ludi trpiet.
preto Usa otvaraju postupne zavody na vyrobu čipov priamo na svojom uzemi /TSMC – Arizona, Samsung –Texas,Intel – Ohio/.
Čína nebude ochotna zautocit na Taiwan skorej ako v roku 2027- to hovoria analytici.
Ak niekto šíri hysteriu o hroziacej "dobe kamennej" a o tom že "Čína zrovna Taiwan so zemou" tak to su všetko tvrdenia mimo realitu..
Čína nebude ochotna zautocit na Taiwan skorej ako v roku 2027- to hovoria analytici.
Ak niekto šíri hysteriu o hroziacej "dobe kamennej" a o tom že "Čína zrovna Taiwan so zemou" tak to su všetko tvrdenia mimo realitu..
Nikto pricetny by s 21. storoci nezrovnaval zo zemou 23M stat o zastavenej rozlohe cca 13k km2.
Staci lodna blokada ala planeta Naboo
Staci lodna blokada ala planeta Naboo
https://www.whitehouse.gov/fact-sheets/ ... ed-states/Memorandum nariaďuje všetkým výkonným oddeleniam a agentúram, aby prestali spolupracovať a financovať 35 organizácií mimo Organizácie Spojených národov (OSN) a 31 subjektov OSN, ktoré fungujú v rozpore s národnými záujmami, bezpečnosťou, hospodárskou prosperitou alebo suverenitou USA.
Fotka zeny, ktoru vcera v Minneapolise zastrelili fasisti bez jedineho dovodu. Ostali po nej tri deti.
https://bsky.app/profile/phillipusa.bsk ... ushvzo7c2m
Fasisti tvrdia, ze zena autom nabiehala do gangu a oni "konali v sebaobrane". video
https://bsky.app/profile/nothoodlum.bsk ... wdofzg7k22
https://bsky.app/profile/phillipusa.bsk ... ushvzo7c2m
Fasisti tvrdia, ze zena autom nabiehala do gangu a oni "konali v sebaobrane". video
https://bsky.app/profile/nothoodlum.bsk ... wdofzg7k22