pred viac ako tyzdnom sme si s troma kamaratmi zajednali dovolenku. Neskor sme vyplatili zalohu a uzavreli zmluvu avsak sme si vsimli ze je tam zly termin, o mesiac skor.
Preto ked sme mali ist vyplatit zvysok sme im to povedali a vraj sme si toto s nimi dohodli atd....
Nato nam bolo povedane ze bud si zozenieme dalsich dvoch (pretoze na ten termin mali volne 2 trojmiestne izby) tak ze mozme ist, alebo jeden pojde prec a budu traja, alebo zaplatime storno poplatok.
Problem je v tom, ze hned ako sme prisli pytali sme dovolenku na 23. jula, ktoru mali na okne ako reklamu, ja mam celozavodnu dovolenku v praci od tohto datumu a kamarati sa mi prisposobili aby sme sli spolu, co mozme lahko zdokladovat pretoze volno mame vybavene v pracach.
Na toto nam bolo odpovedane ze maju volne len 3 miesta. Kedze sme boli styria tak sme pochopitelne ponuku neprijali, ale dali sme kontakt aby sa ozvali ak sa nieco uvolni.
Tak sa aj stalo a po telefone nam oznamili ze sa uvolnila stvormiestna izba. Boli sme pochopitelne radi a sli sme uzavriet zmluvu a zaplatit zalohu. Bolo mi to trochu divne, kedze nam predtym vraveli ze tam su len trojmiestne izby, ktore su ajtak dost male a neda sa tam dat pristelok (o ktorom som sa informoval hned ked nam vraveli ze su tri miesta) ale boli sme radi, plus nam dali nejaku zlavu tak sme zmluvu podpisali. Bol som uisteny ze to je izba so styrmi normalnymi postelami.
O dva dni neskôr sme si vsak vsimli ze na zmluve je o mesiac skorsi datum (23.6 namiesto 23.7.) comu sme ale neprikladali velku vaznost, mysleli sme si ze ide o preklep. Pri dalsej navsteve cestovky sme sa vsak dozvedeli ze oni to rezervovali na tento datum (23.6), teda o mesiac skôr. Tam nam bolo povedane ze na nas pozadovany termin maju len 3 miesta (presne ako ked sme sa informovali prvykrat) alebo potom 6 miest a mame vraj zohnat dvoch dalsich ludi. Taktiez nam bolo povedane ze ten zly datum si oni vybavia, ze je chyba na ich strane a nehadali sa, vraj mame cas. Chyba sa moze stat a do tohto momentu som si to aj myslel.
Avsak ked sme o par dni, teda dnes, prisli a oznamili ze ludi navyse nemame, povedali nam ze bud budeme traja alebo musime zaplatit storno poplatok (o ktorom nic predtym nehovorili, vraveli ze si to vybavia). Na moju otazku ako mozu pytat storno poplatok ked chyba nastala na ich strane mi odpovedali ze mozem byt rad ze nam idu v ustrety (klamat je zrejme ustretove...) a umoznuju nam to zmenit, pricom nas oklamali. To, ze klamstvo bolo cielene som presvedceny z nasledovnych dovodov:
1, od zaciatku sme si pytali datum 23.7. kedze mame na ten datum vsetci zaciatok volna v praci. Potom sme sa pytali na odchod kde nam bolo povedane ze to je 23. V SOBOTU (23. juna, teda datum na zmluve, je stvrtok)
2, ked sme hovorili ze skusime zohnat dalsich ludi nam bolo povedane ze oni si ten zly datum zrusia, ze to nejako "vybavia"
3, ked sme im oznamili ze dalsich ludi nezozenieme, povedali ze ak pojdu len traja tak stvrtemu vsetko vratia - teda tu uz zrazu storno poplatok nie je
4, na internete som si dany penzion nasiel a su tak 4 dvojpostelove a 4 trojpostelove izby a to je vsetko, cize TAM NIE JE ZIADNA 4 POSTELOVA IZBA KTORU SME MALI DOHODNUTU, co ma prinutilo mysliet si, ze nic ani nezarezervovali, len cakali ci si chybu vsimneme, a ked sme si najskor nevsimli tak mozu vymahat iny termin "za viac penazi" alebo storno poplatok, ktory je podla mna neopodstatneny
Jediny problem je ze mame podpisanu zmluvu na ten skorsi datum, cize neviem ako je to pravne. Myslim ze tu ide o podvod ako vyuzit nasu slabu orientaciu v letnych dovolenkach. Budem vam velmi vdacny ak nam dokazete pomoct.
POMôŽTE MI S CESTOVKOU, SÚRNE!
-
Rocker_finck
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
zuzkazuzka
VIP
Re: POMôŽTE MI S CESTOVKOU, SÚRNE!
Uff... Ak ste podpisovali rezerváciu, na ktorej je uvedený dátum, tak si myslím, že je to celkom náročné. Proste ste súhlasili s tým, čo je na papieri a na znak toho ste to podpísali. Tým je CK krytá a vám ostáva malá šanca na vrátenie peňazí. Ak vám sľubovali niečo telefonicky, tak je možné, že to majú nahraté a môžete podať sťažnosť (osobne som už podávala sťažnosť na telefonický sľub, ktorý nebol dodržaný a vyhoveli mi). BTW, čo je to za cestovku? Vyzerajú ako veľkí profesionáli 
-
Rocker_finck
Medium Expert
Re: POMôŽTE MI S CESTOVKOU, SÚRNE!
Boli sme tam osobne, pozeral som zakon a je tam ze cestovka musi informovat.... ale oni ani raz datum nespomenuli a my sme pytali 23.7.... co pozeram ten zakon myslim ze sa to nim da velmi pekne odovodnit je tam viac bodov ktore porusili, problem je ten ze maju tu zmluvu... aj ked zmluva je podpisana len jednym zo styroch, bola to skorej zaloha.. ale je evidentne ze nas chceli oklamat
je to cestovka a-tour z banskej bystrice, taka mala zrejme len tu maju pobocku ale je tu uz dlho preto som si myslel ze budu seriozni
je to cestovka a-tour z banskej bystrice, taka mala zrejme len tu maju pobocku ale je tu uz dlho preto som si myslel ze budu seriozni