Zdravím mám Win7 Pro
teraz som sa začal zoznamovať z batch súbormi a robím taký nachytávkový súbor
aký príkaz mám napísať do notepadu, aby po stlačení N (nie) sa batch zavrel a po stlačení Y išiel ďalej?
mám tam
ECHO DALEJ?
CHOICE /C YN /M "Y=ANO N=NIE"
čo má nasledovať?
a ešte ma zaujíma pre mňa dôležitá vec. Niektoré znaky (najmä diakritika, napr č v notepade sa objaví ako Ŕ v cmd) má iný tvar v notepade a iný potom v tom spustenom batchi. Písmo mám nastavené aj v cmd aj v notepade rovnaké.
Pomoc s príkazom v notepade
Re: Pomoc s príkazom v notepade
treba tam zakomponovat logiku "If, else" teda ak je odpoved ano, tak goto:ano a hned pod tym goto:nie.
Ak je odpoved ano, tak skript skoci na ano inac pokracuje a skoci na nie. Inspiruj sa tu: pomoc-s-batch-file-t189043.html?
Ak je odpoved ano, tak skript skoci na ano inac pokracuje a skoci na nie. Inspiruj sa tu: pomoc-s-batch-file-t189043.html?
tam to nie je. ale po dlhom bádaní a skúšaní to má byť takto
ECHO DALEJ?
if errorlevel 2 @exit
if errorlevel 1 goto end
:end
echo.
ECHO ESTE DALEJ?
atď atď
ECHO DALEJ?
if errorlevel 2 @exit
if errorlevel 1 goto end
:end
echo.
ECHO ESTE DALEJ?
atď atď
Nastav kódovanie súboru na 852 (DOS) a pôjde ti aj diakritika
Kód: Vybrať všetko
@echo off
SET /P ANSWER=Otázka (A/N)?
if /i {%ANSWER%}=={A} (goto :yes)
if /i {%ANSWER%}=={a} (goto :yes)
goto :no
:yes
echo -----------------------------------------------------------------------------
echo -----------------------------------------------------------------------------
echo I stlacil som a I
Pause
:no
exit /b 1
A kde prosim mozem nastavit to kodovanie? Ja ked ukladam ten notepad, tak mam na vyber anscii, utf8 a unicode.
V notepade asi nie, stiahni si nejaky editor, kde sa to da. Napr. Ja pouzivam editplus, tam pri Save as si vyberies kodovanie ake potrebujes, ale zvladnu to podla mna aj ine editory.
mam to, notepad++