Poradte bike do 14000 (4X/Dirt)!!NE DH :D!!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

Z1-ka je vidla (Marzocchi Z1), ktora je zhodou okolnosti na tom ciernom UMF-ku (United MERIDA Freeriders) , ktore si sem vlozil (to je ta za 9.5..)
je to podla mna urcite lepsia kupa ako to UMF v prvom prispevku za 14 s XCR-kou ci to to malo...
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ccA?` »

smejo napísal:Z1-ka je vidla (Marzocchi Z1), ktora je zhodou okolnosti na tom ciernom UMF-ku (United MERIDA Freeriders) , ktore si sem vlozil (to je ta za 9.5..)
je to podla mna urcite lepsia kupa ako to UMF v prvom prispevku za 14 s XCR-kou ci to to malo...
takze tento zatial vypada najvhodnejsie za tu cenu ,nie ? ale je k tomu aj ta z1ka ? ci ako ? :D ja som debil sryyy :)
inak, typek na tej stranke k jednemu biku napisal "kupte cena je perfektna vsak viete kolko stoji nova z1" co znamena ze k tomu bikeu asi ta vidla nebude,vsak ? :(
EDIIIIIIIIIIIIIT : aha, pogooglil som a zistil som ze "drop off" neznamena to ze tam ta vidla je ale ze je t ovlastne typ tej vidli...spravne ? :)
smejo
Addict
Addict

skor mi z toho vychadza to, ze tam tu Z1 ma a preto uputava pozornost na "dobru cenu" (neviem aka cena to bola a za aky bike, ale vacsinou sa na inzeratoch s podobnym znenim len zabavam :D )

no a na tomto biku ta Z1 je, ale o inych komponentoch sa nezmienuje, ani z foto sa neda identifikovat (ale kluky nebudu nic moc, najskor nieco na 4hran, brzdy taktiez a vyzera to tak, ze ani naboje nie su na kotuc => ak by si chcel davat kotucove brzdy, tak musis vymenit naboje... ale kebyze zjednas cenu, tak mas cca 5k rezervu, za co mozes iste veci doladit)

//edit - jasne, drop off je taktiez model od marzocchi :)

//EDIT2 - omg, doteraz ma to nenapadlo, ty hladas streetovu masinu a ja tu cely cas basnim o Z1-ke :D
Prílohy
cena - 9.5
cena - 9.5
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

^^ cize.... z1 popic vidla... UMF kostra tiez.. lenze ostatne uz nie su take dobre...vsak ? a ta kotucka dalsich 5ooo . . . fuHa :P
smejo
Addict
Addict

tak to zhrniem:
Z1 je na biku do 14k celkom dobry luxus, UMF je klasika, neviem sice, ake ma vlastnosti, ale high-end to nie je... co sa brzd tyka, tak tie by som menil ako prve a pokial by si chcel kotuce, tak musis zmenit aj naboje - nemusi to byt 5k, moze to byt viac, moze to byt menej, zalezi to od viacerych okolnosti - kebyze kupujes mechaniky od ruky, tak to bude menej, o hydrach pri takejto cene radsej neuvazovat... ALE teraz nastava velky zvrat, ja som si az teraz uvedomil, ze ty chces street, na co Z1 nie je urcena... tebe treba nieco s mensim zdvihom

najdi si vyssie toho spesla streetovo doladeneho, co som spominal... (so speslom by si bol vacsi frajer ako s UMF-kom :D )

//btw kolko vazis? lebo neviem, ci ked to das na 130mm, ci to nebude kus predkopnute, aby si nahodou potom neurval hlavko, ak si nahodou robusnejsi
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

predbezne ... :)

co povies/poviete na toto ? :oops:

http://www.leaderfox.sk/bicykle/free08/1_2.jpg

DRAGSTAR

Veľkosť 14", 16"
Rám 26" DP DIRT ALLOY 7005
Vidlica RST LAUNCH RA, TRAVEL 100mm
Počet rýchlostí 16
Prehadzovačka SHIMANO SORA 3300
Presmykač SHIMANO ALIVIO M412
Radenie SRAM MRX COMP
Brzdy AVID MECHANICAL DISC BRAKE, ROTOR 185 / LOGAN
Prevodník TRUVATIV BLAZE 2.ORG, PS 170mm, RG.32.22
Stred. hriadeľ POWER SPLINE
Riaditka EXE RACE-AL-198, BARBONE: 31,8
Predstavec EXE RACE TD0, BARBONE 31,8 mm
Sedlovka TRUVATIV XR, DIA: 27,2 mm, LEN
Predný náboj FORMULA CL-21/22
Zadný náboj FORMULA CL-21/22
Pastorok SRAM PG-830 11-28T
Plášte TIOGA FACTORY DH 26x2,30
Ráfky EXE RACE DH, ALLOY, DOUBLE WALL 32H
Hmotnosť 15,7
Orientačná cena 14995,- Sk
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

celkom v poho, ale ta vidlica :hmm: e-e, nie je dobra. zevraj tam nie je nieco dobre a rad zaradom reklamacie.

a inak vacsi macher budes s tym co nikto nema, ako s tym co maju vsetci :wink:
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

yoplin napísal:
a inak vacsi macher budes s tym co nikto nema, ako s tym co maju vsetci :wink:
to znamena ? :D aky bike ? :P

takze tu meridu s vidlou z1 ? :oops:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

to znamena ze nemas si kupit znacku aku ma kazdy ale neaku inu taku co tvoji kamosi neamju (ked som dobre pochopil)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať.. :) veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť :roll: absolutne nevhodné.. :) teda podľa mňa.. :)
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať.. :) veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť :roll: absolutne nevhodné.. :) teda podľa mňa.. :)
take sa mi nepaci... je to skor vec vkusu :) ani ty by si si asi nekupil vec kt. sa ti nepaci... alebo resp. nechces takuu . . . nevim,no... pojdem pozret este obchodu tuna u nas v meste a potom tu este nieco napisem :)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost :roll:
smejo
Addict
Addict

ZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať.. :) veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť :roll: absolutne nevhodné.. :) teda podľa mňa.. :)
chce bike na vysantenie a ty mu poradis crossovy bike? :roll:
muffy69 napísal:no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost :roll:
taktiez, to co vyssie... ked sa chce na biku vyblaznit a nie je zaryty uphiller/chrt, tak nevidim dovod na kupu XC-cka... on to chce na nieco ine
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ale aj tak dik za tie vase rady... tuho rozmyslam medzi tym UMF a medzi tym leaderfoxom... ehm,ale este pojdem pozret do mesta... v pondelok asi... tak potom napisem :)

EDIT : ale ak nahodne najdete nejaky bike ,kludne to sem dajte... dakujem
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

smejo podla teba je big hit FR?:) neviem mne to pripadá moc ťažké na fr ale k téme,ak chceš niečo na to čo ty hovoríš za 14k zoženieš nič moc akurát tak ,ale najskôr som ti chcel poradiť čaprnku + nejakú vidlicu a že by si si poskladal,čaprnka je super,len je ťažká ale zasa sa dá zvariť dobre ak ju praskneš,potom si však napísal že nechceš skladaný a že to má byť niečo ako agang takže si ber niečo od KGB alebo CTM:)
EDIT: možno si myslíte(smejo,joplin)že kgb sú shity ja vám to verím,ale keď chce začať so streetom,chce mať niečo čo nikto a chce mať kotúčové tak by som mu poradil kgb bullet,ja som s ním začínal a to som sa vozil aj na iných streetoch som bol s bulletom spokojný nad mieru,napr brzdy to má tektro aquilla ,veľa ľudí na to pi.uje aké je to nahovno a pod,ale ak si ich správne nastavíš tak brzdia jak hovado!Na začiatok je to veľmi dobré riešenie.
Tak a žerte ma:D:D:D
edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
smejo
Addict
Addict

rixo napísal:smejo podla teba je big hit FR?:)
jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]

a KGB/CTM nie, radsej UMF :)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

smejo napísal:jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]

a KGB/CTM nie, radsej UMF :)
smejo vozil som sa na UMF-ku ,je to celkom dobré vozenie,ale tá geometria za moc nestojí,nechcem tu teraz vyzerať ako najväčší macher na biky,ale vozil som sa na obidvoch a radšej by som bral KGB:)
smejo
Addict
Addict

ja ani na jednom, kedze oblubujem trosku inu styl jazdy, ale z principu ked uz mu ide o znacku tak by som KBG/CTM nebral :) (som na ne alergicky :D )... btw s tou geometriou je to dost individualne, zalezi to velmi aj od toho, ako je bike vyskladany (najma dlzka vydly, ktora ovplyvni hlavovy uhol)
ale myslim si, ze ta čaprnka by bola asi najlepsia :) (alebo ten spesl p2, potom to UMF so Z1 a potom ostatne...)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Smejo-istý čas som mal poskladaný bike-rám tam bol Banshee Morphine,vidlica Rock Shox boxxer s úpravou blackshox,brzdy hayes a pod,bike to bol výborný no potom som sa zas vrátil ku kgb a stále si pochvaľújem(predtým banshee som mal kgb),je to fakt super bike keď máš veľa energie a voľný čas tak ja s týmto prejazdím celé mesto pár krát za deň,jediné čo by som pridal je poriadny napinák reťaze nejaký shaman racing,alebo nejaký namieru lebo mi treieska reťaz ale inak super:)
smejo
Addict
Addict

tak banshee s boxxerou, to je, myslim si, trosku ina (cenova, kvalitativna) kategoria ako napr. aj to KGB :)
banshee znesie vsetko, kludne aj downhill (i ked na DH by som osobne radsej full) s takou vidlou (neviem, co jazdis/jazdil si)... akurat by ma na kgb menej stvalo, ked by som nieco roztrieskal :)

// 1500. post :salala:

// edit 2:
rixo napísal:edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
no ako to mas jasne, vsetko zavisi od jazdca -> ak si niekto kupi bike za 50 k a k tomu vystroj za 15, tak to z neho nespravi pro-streeter-a, chapes :) ... ide o komfort :)
a k tym brzdam - tak to je tiez relativne - oproti no-name V-ckam to je urcite neporovnatelne, ale myslim, ze s takymi napr. XTR V-ckami by sa to dalo porovnat, na druhu stranu s avid code asi nie :D ... ale vsetko je to o tom, kolko si ochotny a schopny investovat
Napísať odpoveď