Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No ale jak tak kukam na tvoj jedalnicek tak tiez to neni bohvie jak velke stravovanie.
No mne sa aj celkom zdá, že je to dosť, určite lepšie, ako som to praktizoval kedysi.
Samozrejme, že sa dá všetko vylepšiť a od nejakého profi kulturistického jedálnička to má ďaleko.

Po tréningu mám glukózu, čiže glykogén je doplnený, takisto ihneď po tréningu a potom cca o hodinu proteín, to je dokopy okolo 50 g bielkovín + olovrant, nejaký ten syr cottages alebo tuniak, to je tiež vyše 20 g bielkovín.
Mne sa to zdá dosť, viac už ísť nemôžem, lebo treba dbať aj na využiteľnosť bielkovín, tak jednorázovú, ktorá je okolo 50 g.

Čo sa týka proteínu s mliekom, o tom sa vedú polemiky, je napísaných tisíc článkov a pravdu aj tak nikto nevie. :wink:
Ja som si navykol na mlieko, aj to lepšie chutí a už pri tom aj zostanem.
maj.kl
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa maj.kl »

Vsimol som si velkrat u podobnych jedalnickoch ze po treningu sa uzivaju suplementy miesto normalnej stravy ta pride az na veceru. Teraz je dolezte sa opytat ze ked po treningu nastava proteosynteza neni efektivnejsie prijmat co najviac zivin jak zo splementu tak z normalneho jedla? Najdolezitejsich je asi cca 6 hodin po treningu vtedy telo vyuziva kazdu kaloriu v prospech svalov takze vazne nechapem zmysel toho ze po treningu sa uziva len suplement.
pretože telo dokáže prijať asi max. 5Og proteinu naraz cca... a po tréningu sa dávajú hned preto suplementy pretože vačšinou sú to proteiny ktoré sú rýchlo vztrebávateľné čiže rýchlejšie sa dostanú do tela, čiže "instantné" doplnenie živín (proteinu atd.) po tréningu kedy telo "hladovie". Samozrejme cca za hodku sa je dobré poriadne kvalitne nažrať.
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

ja "idem" cisto naturalne :) snazim sa investovat na dobre kvalitne stravovanie + kazdy den posilnovna :)
Nemyslim si ze mam vzorove logy, ale mne to postacuje a vysledky su vyditelne. Davnejsie som dostal jednu 500gramovu davku kreatinu-monohydrat od kompavy. zvacsilo mi to zily-vacsi prisun kyslika do svalov, ale aj tak som za naturalny chod :).
anabolicke steroidy uz vobec neuznavam a steroidovi "borci" su mi na smiech :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Po tréningu mám glukózu, čiže glykogén je doplnený, takisto ihneď po tréningu a potom cca o hodinu proteín, to je dokopy okolo 50 g bielkovín + olovrant, nejaký ten syr cottages alebo tuniak, to je tiež vyše 20 g bielkovín.
Mas tam len 30g glukozy, co je podla mna velmi malo. Po treningu by malo byt prijatych podla mna minimalne 100g sacharidov pre takeho 85 kiloveho cloveka.

Co sa tyka tych proteinov, ano je tam vela toho atd, lenze je to len doplnok nie strava. Takze opat sa opytam preco neni lepsie prijat doplnok a zaroven sa aj nazrat normalne jedlo?
maj.kl napísal:pretože telo dokáže prijať asi max. 5Og proteinu naraz cca... a po tréningu sa dávajú hned preto suplementy pretože vačšinou sú to proteiny ktoré sú rýchlo vztrebávateľné čiže rýchlejšie sa dostanú do tela, čiže "instantné" doplnenie živín (proteinu atd.) po tréningu kedy telo "hladovie". Samozrejme cca za hodku sa je dobré poriadne kvalitne nažrať.
To je diskutabilne, pre niekoho to je 50g pre niekoho zase 30g, zavisi od rychlosti metabolizmu. Kazdopadne jedna odmerka proteinu ma povedzme tych 30g a z toho je bielkovina cca 25g, to stale neni 50g takze tam mas priestor na normalne jedlo. A neviem preco by sa to malo nejak negovat kedze srvatka je rychlejsia stravitelna ako to normalne jedlo ktore sa bude travit dlhsie. Srvatka sa stravi zatial co to dalsie sa bude este len travit.

To kolko bielkovin telo stravi je podla mna nepodstatne dolezita je ta proteosynteza a fakt ze protein je v podstate v tekutom stave a vobec nezasyti. A ten kto uz ma nieco odcvicne a aj nazrane tak dobre vie ze v objeme treba zrat takmer kazde 3 hodiny. Takze ked idem do posilovne tam samozrejme nemozem ist nazrany tak tam idem cca asi 2 hodiny po jedle (to je doba ked uz na mna pomaly ide hlad), cvicim cez nejaku hodinu aj pol, a to uz je vyse cez 3 hodiny. takze po cviceni je cas sa hned nazrat a to normalnej stravi nie doplnku, najma preto lebo som strasne hladny a ked je clovek hladny tak to neni dobre lebo vtedy ubuda svalova hmota.

Osobne sa nerad riadim tymto cislami ako je zrat presne na sekundu tolko a tolko gramov proteinu atd... V podstate sa snazim zrat casto ci uz je to velke jedlo alebo male jedlo. Zaverom chcem povedat ze koli nejakej poucke o presnom pocte stravitelnosti bielkovin (ktora ani neni presna a na kazdeho to plati inac lebo kazdy ma iny metabolizmus) neni vhodne uzit suplement a potom hodinu hladny cakat aby som si mohol dat normalne jedlo.
jozifek08
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jozifek08 »

Ja osobne by som to neprehanal so silovym posilovanim.. baby to vacsinou aj tak nemaju rady a lepsie sa budes citit, ked si fit s atletickou postavou... takze radsej bicykel, behanie, plavanie a obcas nejake cinky
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

caute, prosim mozete mi poradit ohladom partii Ramien/Triceps? zacal som cvicit objemovy trening formou 3x8 + warm up ser. formou pyramidy. chcem sa spytat, ze ake cviky su vhodne na precvicenie tychto partii a ked uz tak aj v akom poradi...dik 8)
kali520
Darca
Darca

Na ramena napr alebo obycajne military presy, upazovania a podobne

Na triceps, kliky na bradlach, bench na uzko, francuzky tah atd atd.

Inak cvicit pyramidu je podla mna blbost.
------------------------------------------------
A trosku na odlahcenie

Ja z toho typka nemozem :lol:
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

a preco myslis ze pyramida je blbost?
kali520
Darca
Darca

Ares011 napísal:a preco myslis ze pyramida je blbost?
1. http://www.hojko.com/post1199808.html?h ... t=#1199808

2. Unavis sa pomerne s lachkymi vahami kym dojdes k tej tazkej s ktorou by si normalne spravil viac opakovani. Napr normalne spravim so 100 kg 10 opakovani, a pyramidou kym by som sa k tym 100 kg dostal by som sa uz vycerpal tymi 70, 80 a 90kg, takze s tymi 100kg by som spravil asi len 6 opakovani. Moje odporucanie treba cvicit s konstantnou vahou

3. Pisu to v musle fitness a tam pisu vela blbosti.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

ale o toto v pyramide prave ide aby si sa dorazil a ne s cinkymi makal jak blazon a je to aj taka dobra rozcvicka pred tazkymi
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

ja som to pochopil tak, ze chalan ide len warmup serie formou pyramidy(co by som siel daleko od zlyhania, nech sa neunavim) a pracovne serie 3x8 s konstantnou vaho, ci?
kali520
Darca
Darca

playerSC napísal:ale o toto v pyramide prave ide aby si sa dorazil a ne s cinkymi makal jak blazon a je to aj taka dobra rozcvicka pred tazkymi
Rozcvicka to praveze neni dobra preto som tam poslal len link.

A to tzv dorazenie nema bohuzial s efektivnym objemovym treningom nic spolocne.
playerSC
Medium Star
Medium Star

ale tak ani ja necem byt totalne namakany len taky atlet ako su kickboxery ty co robia muay thai atd a tam ide hlavne o silu ja si myslim ze taky parkourista by mohol aj pretlacit mnoho mnoho dalsich bodybuilderov tot moj nazor XD
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

na to aby si bol atlet ako muay thai chlapci ti treba mierne iny trening :wink:
playerSC
Medium Star
Medium Star

ja som to povedal ako priklad oni nerobia uplne do objemu :lol: a to mi je jasne ze treba trochu iny trenink ...
kali520
Darca
Darca

playerSC je trosku rozdiel v dynamickej sile (vo vybusnosti) a v hrubej sile nieco zdvihnut alebo potlacit.

V praxi to moze znamenat ze taky parkourista asi tazko pretlaci powerliftera alebo tazsie zdvihne 150 kilovu cinku ale na druhu stranu moze dalej dohodit kamen alebo loptu, bude lepsi sprinter atd... t.j ma lepsiu vybusnost. A to je vsetko dane podla toho aky trening ides.
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Má tu niekto nejaký dobrý tréningový plán??? Chcem si vypracovať vlastný, ale keby niekto mal nejaký osvedčený rád ho vyskúšam :wink: (najlepšie nejaká objemovka)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som akurát dokončil TBT tréning, fullbody, odporúčam všetkým, parádny plán.
Strašne išla hore sila, takisto váha z 97 na 102 kg, aj objemy sa zväčšili.

Aktuálne miery :
Lýtka po 41 cm
Kvadriceps : L : 47 cm, P : 48 cm
Stehná : L : 68 cm , P : 70 cm
Predlaktia : L : 34, 5 cm, P : 35,5 cm
Hruď : 116 cm, napnutá
Biceps : L : 41 cm , P : 42 cm
Obvod okolo ramien : 134 cm

102 kg, 191 cm
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zdravim, mate niekto skusenosti s touto hrazdou? moc nestihame posilku koli skole a trenongom a chcem sa aspon udrziavat v akej takej "kozmetickej kondicii" http://www.bodyshop.sk/samodrziaca-zave ... p-509.html chcel by som objasnit ako funguje mechanizmus uchytenia na zarubnu a ci je to spolahlive, vrtat sa mi nechce a tu roztahovaciu hrazdu medzi dvere pouzit nemozem kedze zarubne nie su betonovane a casom by ich to mohlo deformovat
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

na mna to neposobi doveryhodne, ale sudim len podla obrazkov
Napísať odpoveď