pohon a sikana na slovakov sa zacala R-U vyrovnanim teda po roku 1867. uz nikto madarov nemohol kontrolovat a kritizovat za to co so slovakmi a s ostatnymi "mensinovymi" narodmi robia na uzemi uhorska.brm napísal:A tých zvyšných 900 rokov malo Slovensko plnú autonómiu, samo sa o seba staralo, nikto im do toho nekecal..
Československo
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
krija
VIP
do roku 1848 si boli takmer vsetci rovni. ci to bol madar, alebo slovak, cech, chorvat...boli poddani. schvalenim marcovych zakonov, ktore navrhol uz spominany kosuth si zo vsetkych tychto narodov prisli na svoje iba madari, ktori boli v tom case v uhorsku mensinou voci ostatnym nemadarskym narodom. v tom case vyplavali na povrch aj narodnostne poziadavky ostatnych narodov v uhorsku, ktore ale neboli splnene. vypuklo povstanie, neskor vznikali rozne spolky, matica slovenska...
po roku 1867 silnie madarizacia v najvacsich slovenskych mestach ako napr. zilina, nitra, bb, kosice, trencin...
v roku 1875 madari na nariadenie ministra vnutra (nejakeho madara) rozpustili maticu slovensku, majetok na ktory sa skladali slovaci-zhabali.
skoly s vyucovacim jazykom madarskym a to od zakladnych az po tie vysoke.
po roku 1867 silnie madarizacia v najvacsich slovenskych mestach ako napr. zilina, nitra, bb, kosice, trencin...
v roku 1875 madari na nariadenie ministra vnutra (nejakeho madara) rozpustili maticu slovensku, majetok na ktory sa skladali slovaci-zhabali.
skoly s vyucovacim jazykom madarskym a to od zakladnych az po tie vysoke.
-
molotov356
Medium Expert
-
krija
VIP
Francouzský protektorát zvaný Československo
a velmi zaujimave doplnenie niekolkymi novymi faktami
Teorie československého Švýcarska
a velmi zaujimave doplnenie niekolkymi novymi faktami
Teorie československého Švýcarska
-
molotov356
Medium Expert
JAsne ved im to nahučali do hlav že ich kultura je lepšia ako naša (nehovorim vyrobky a nove technologie ale životny štyl a kultura).Fabo napísal:Dost dobra hlupost. Nemas dojem ze obcania ponovembroveho Ceskoslovenska nemali najmensi zaujem branit vniku "zapadu" na "vychod"? Ja si myslim ze bez rozdelenia by sa tu zapadna kultura vzila este rychlejsie.
Oddelenie od Čechov bolo to najlepšie čo sa nám mohlo stať, snáď už len aby sme si urobili poriadky vo vlastných radoch, vyhodili smetie z vysokých pozícií a náš štát bude úspešnejší ako česká republika. Inak za 1SR bol kurz koruny slovenskej ku korune českej 1:10.
Z našich slovenských peňazí zo sloevnského pokladu do ktorého naši praotcovia dávali zlaté hodinky, náušnice, striebro a iné drahé kovy bola vytvorená druhá ČSR zo slovenských peňazí, tvrdo vydobitých. Aký to podvod a svinstvo, že ten prašivec slobodomurársky Beneš ukradol naše peniaze a dnes nám Češi hovoria, že na nás doplácali. HANBA!
BTW: Musím povedať že toto fórum ma prekvapilo, naozaj tu niektorí ľudia odvádzajú dobrú prácu a nekĺžu sa po povrchu, som rád že som toto fórum objavil len tak ďalej. Ste tu silná komunita.
Z našich slovenských peňazí zo sloevnského pokladu do ktorého naši praotcovia dávali zlaté hodinky, náušnice, striebro a iné drahé kovy bola vytvorená druhá ČSR zo slovenských peňazí, tvrdo vydobitých. Aký to podvod a svinstvo, že ten prašivec slobodomurársky Beneš ukradol naše peniaze a dnes nám Češi hovoria, že na nás doplácali. HANBA!
BTW: Musím povedať že toto fórum ma prekvapilo, naozaj tu niektorí ľudia odvádzajú dobrú prácu a nekĺžu sa po povrchu, som rád že som toto fórum objavil len tak ďalej. Ste tu silná komunita.
-
P3Bo
Guru wannabe
Nasi praotcovia pasli kozy na salasi a o zlate a striebre mohli vo velkom len snivatIvanSk napísal:Oddelenie od Čechov bolo to najlepšie čo sa nám mohlo stať, snáď už len aby sme si urobili poriadky vo vlastných radoch, vyhodili smetie z vysokých pozícií a náš štát bude úspešnejší ako česká republika. Inak za 1SR bol kurz koruny slovenskej ku korune českej 1:10.
P3Bo,
neviem, neviem....... Zlatý poklad slovenského štátu tvorilo cca 7500 kg zlata, čož nie je až tak málo na tie časy (napr. pobaltské štáty dokopy nemali také zlaté rezervy)........ A to ešte nepočítam zlato v rôznych depozitároch, múzeách, biskupských úradoch, vo veľkých podnikoch a podobne........ A ďalej asi 700 kg zlata pochádzajúceho od Židov a ich podnikov (boli síce v depozite, ale nepatrili k štátnemu pokladu).........
Takže toľko k "praotcom na salaši".........
neviem, neviem....... Zlatý poklad slovenského štátu tvorilo cca 7500 kg zlata, čož nie je až tak málo na tie časy (napr. pobaltské štáty dokopy nemali také zlaté rezervy)........ A to ešte nepočítam zlato v rôznych depozitároch, múzeách, biskupských úradoch, vo veľkých podnikoch a podobne........ A ďalej asi 700 kg zlata pochádzajúceho od Židov a ich podnikov (boli síce v depozite, ale nepatrili k štátnemu pokladu).........
Takže toľko k "praotcom na salaši".........
-
Fabo
Hardcore addict
Protektoratna koruna ako aj ceska bola novovytvorena mena, nezda sa mi zeby zacinali na kurze 1:1. Je pravda ze pocas vojny sa SR rozvijala dost rychlo vzhladom na situaciu.IvanSk napísal:Inak za 1SR bol kurz koruny slovenskej ku korune českej 1:10.
molotov: Federatnym obcanom by sa to nahucavalo lahsie a efektivnejsie
HAHAHA, že pásli ovce na salaši a to hovorí "Slovák" o svojich predkoch? Vidno že niektorí tu sa ešte majú čo učiť. A tu druhému odporúčam naštudovať si spisi z doby 1Sr kde sa jasne uvádza kurz slovenskej koruny voči českej. Niektorí autori slovenskú korunu porovnávajú so švajčiarskym frankom. Odporúčam vám pátrať ale nie na TA3, Markíze a jojke či v SME alebo pravde. Pátrať treba v dokumentoch. Nie nekriticky prijímať názory, ktoré prezentuje Ďurianová.
-
molotov356
Medium Expert
-
molotov356
Medium Expert
-
Hossa1881
Medium Professional
len tak pre ilustraciu ako kto na koho doplacal tak tranzit za potrubie, ktore ide cez slovenske uzemie dostavala ceska firma Benzinol a nepodliehala deleniu v rozpocte takze to cele ostavalo v cechach, podobne strojarne v MT sak nehorazne miliardy dollarov slo do ceska, keby nie tak Martin je na uplne inej urovni, no a potom pride havel ze ziadne zbrojenie a nakoniec kde sa vyrabaju tanky? v Cesku!!!
Prazske metro je zvatsiny postavene za slovenske peniaze
Nechapem ako moze niekto nadavat ze mame vlastny stat, uz pre mensie veci bolo mnoho vojen...
Prazske metro je zvatsiny postavene za slovenske peniaze
Nechapem ako moze niekto nadavat ze mame vlastny stat, uz pre mensie veci bolo mnoho vojen...