Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

r2nger napísal:Mam olympus e510. ktory ext. blesk a takisto ktory objektiv je najlepsi na fotenie diskotek, svadieb atd.? som v tom trochu laik, fotil som par akcii ale s vstavanym bleskom to nerobi extra pekne fotky. diki moc za rady
nj, neviem aky mas objektiv teraz, ale ak nemas ziadny, tak pozri sigmu: napr 18-50mm F2.8 EX alebo 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
ten 1. ma dobre svetlo, co vyuzijes na diskotekach, 2. mas zas siroke ohnisko, ale clonu uz horsiu.

S bleskom to uz bude horsie, bo tam som nenasiel ziadny okrem original olympus, takze asi ten co odporucil Jin

Ale kazdopadne ti odporucim ak to myslis s fotenim vaznejsie, tak sa toho olympusu co najskor zbav a kup si nejaky Nikon alebo Canon :wink:

//autoeditácia príspevku ( 26 Oct 2008, 12:20 )
r2nger napísal:dik a chcel by som vediet aky je rozdiel medzi tym bleskom co si mi odporucil ty, teda Olympus FL-36R a medzi Olympus FL-50
a naco je dobra vykyvna a otocna hlava blesku?
rozdiel je v sile(silnejsi zablesk, resp. dokazes urobit viac zableskov za sebou)
a vykyvna a otocna hlava je dobra na to, aby si nefotil priamo, ale aby si blesk odrazal o strop/steny a tym padom mali fotky krajsie svetlo
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

chlapec10 napísal:Ale kazdopadne ti odporucim ak to myslis s fotenim vaznejsie, tak sa toho olympusu co najskor zbav a kup si nejaky Nikon alebo Canon :wink:
Fuu no diki, len pred par tyzdnami som si ten Olympus kupil a uz sa ho mam zbavit :cry:

No a k tym objektivom, mam 40-150mm, a dalsi 14-42 mm, takze hovorite ze stacia aj tieto zakladne???
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

r2nger napísal:Fuu no diki, len pred par tyzdnami som si ten Olympus kupil a uz sa ho mam zbavit :cry:

No a k tym objektivom, mam 40-150mm, a dalsi 14-42 mm, takze hovorite ze stacia aj tieto zakladne???
na diskoteky pouzijes vacsinou ten 14-42, da sa pouzit, ale nejaka strasna vyhra to nie je, a skor ci neskor ti zacne vadit clona 3.5-5.6

Takze ako som povedal, je len otazka casu(mozno dlhsej doby) kym tu E510 vymenis za nieco lepsie(ak sa budes chciet aj ty zlepsovat)
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

chlapec10 napísal:na diskoteky pouzijes vacsinou ten 14-42, da sa pouzit, ale nejaka strasna vyhra to nie je, a skor ci neskor ti zacne vadit clona 3.5-5.6
Mohol by si mi pls odporucit co by bolo teda lepsie na fotenie diskotek? Blesk tam dam ten co mi poradil jin, no skus mi teda este odporucit nejaky objektiv z TYCHTO
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

a nebolo by na fotenie diskotek kde je slabe osvetlenie lepsie toto http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... m-olympus/ ako to co pise chlapec10..? sice to ma pevne ohnisko, ale vyssiu svetelnost
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

makaveli napísal:a nebolo by na fotenie diskotek kde je slabe osvetlenie lepsie toto http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... m-olympus/ ako to co pise chlapec10..? sice to ma pevne ohnisko, ale vyssiu svetelnost
lenze tie olypmusy, maju sialeny 2X crop fotiek, takze tych 24 by bolo v skutocnosti 48, a to je uz vela...
Mary
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mary »

Ahojte,
no,mala by to byt zrkadlovka.Chcela by som dodat fotkam dusu&kvalitu a efektivnost pri cvakani,
lenze v modeloch a "fotoaparatovom-jazyku" som mensia lama a nechcem kupit nejaku kravinu.
..takze,mohol by to byt nejaky pekny normalny standard,bez toho vystrelovacieho blesku,kupa skor v obchode..cena do 10.000 ...maybe....penazi vela neni..ale kludne ma mozete uviest do obrazu s cenami..
..doteraz som fotila s fotacikom FinePix A345 ..uz sa rozpadava..i ked sa mi ho doteraz stale podarilo dat do kopy :roll: ,zopar fotiek sa nachadza aj tu - www.marycrazy.deviantart.com

dakujem :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Mary napísal:Ahojte,
no,mala by to byt zrkadlovka.Chcela by som dodat fotkam dusu&kvalitu a efektivnost pri cvakani,
lenze v modeloch a "fotoaparatovom-jazyku" som mensia lama a nechcem kupit nejaku kravinu.
..takze,mohol by to byt nejaky pekny normalny standard,bez toho vystrelovacieho blesku,kupa skor v obchode..cena do 10.000 ...maybe....penazi vela neni..ale kludne ma mozete uviest do obrazu s cenami..
..doteraz som fotila s fotacikom FinePix A345 ..uz sa rozpadava..i ked sa mi ho doteraz stale podarilo dat do kopy :roll: ,zopar fotiek sa nachadza aj tu - www.marycrazy.deviantart.com

dakujem :)
V prvom rade Ti musím pochváliť portfólio - pekná práca.
Ako píšeš, dušu&kvalitu. To sa dá aj s kompaktom. Koniec koncov Tvoj dev je toho pekným príkladom. Ale, pravda, so zrkadlom to ide občas ľahšie :wink:
Je mi však ľúto, že Ťa troška vyvediem z cenového omylu - do 10000 už pomaly len z druhej ruky - ajkeď ani to by nemuselo byť na začiatok DSLR praxe zlé. Njalacnejšie modely sú tie, čo Ti poradil Syfon. DSLR nie sú vskutku lacný špás.
Vystreľovací blesk? :lol: :lol: (prepáč)
Najlacnejší model DSLR bez integrovaného blesku je zrejme EOS 5D za cca. 55k :wink:
Tebe však v pohode bude stačiť nejaký 2nd hand D70(s), EOS 350/400D so setovým sklom. S ext. bleskom si budeš musieť počkať - podľa financií. Upozornenie - ani za nič neber olympus zrkadlovku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Co toto? http://www.megapixel.cz/nikon-d40-18-55-mm-ed-ii

Cena sa blizi k 10k SKK
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, olympus urcite nie, hlavne ak mas financne obmedzenia, prislusenstvo je strasne drahe a v bazaroch nieje skoro nic.
Mary
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mary »

vdaka vsetkym :) :)
ako tak,uz sa viem zorientovat...
akurat oco mi chce vsugerovat olympus SP-510 za 6tisic ...uff... Im lost.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mary napísal:akurat oco mi chce vsugerovat olympus SP-510 za 6tisic ...uff... Im lost.
ale si pisala, ze by to mala byt zrkadlovka.. to zrkadlovka nie je
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

SP-510 je uz starsi model a chyba mu napr. stabilizacia, objektiv mohol byt sirokouhlejsi, ale ma velmi dobru vydrz bateriek, aspon daco :)

V tejto triede radsej znacky Panasonic alebo Canon, pre inspiraciu
http://www.megafoto.sk/Panasonic/dmc-fz18-egk
http://www.megafoto.sk/Canon/powershot-s5-is-akcia

Ale zrkadlovka je zrkadlovka, jej vyhody nema ziadny kompaktnejsi fotak/ultrazoom
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Mary napísal:vdaka vsetkym :) :)
ako tak,uz sa viem zorientovat...
akurat oco mi chce vsugerovat olympus SP-510 za 6tisic ...uff... Im lost.
Uuuuuf....Olympus :nervozita:
Radšej otca presvedč nech kúpite Lumix DMC-TZ5. S tým už sa dá niečo pofotiť. Ajkeď je to stále len kompaktný senzor. (Keby si potrebovala argumenty na otca prečo áno, tak napíš, o Lumixoch viem chválospevy :P)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ahojte, skuste mi poradit pri vybere. Som rozhodnuty sa zaradit do klubu zrkadlovkarov a potrebujem troska usmernit. Dlho som uz nefotil pre zabavu, ale tak je na case ozivit stare hobby a oprasit vedomosti zo skoly... Viacmenej som rozodnuty pre Nikon, ale mam na vyber 3 modely a som z toho huj. kazdy ma svoje pre a proti a v podstate sa neviem rozhodnut, lebo vsetky mam moznost kupit za (aspon si myslim) super cenu. precital som toho za vcera a dneska spustu, ale viac ako na uzitok mi to bolo naprd, lebo som zahlteny informaciami a dost by mi pomohla rada od skusenejsich. Bude to moje prve zrkadlo, ale zas nechcem daku starinu ci uzivatelsky nezmysel. D50 je sice starsi model, ale cital som mnoho chvalospevov...
Rozhodujem sa teda medzi tymito troma kuskami:
Nikon D50 čierna +18 - 55 AF-S DX, 6mpx
Nikon D60 Čierna +18-55 II AF-S DX (pripadne AF-S DX VR, len neviem v com je rozdiel :?)
Nikon D70s + AF-S DX 18-70, 6mpx

co sa tyka dakej dalsej vybavy, nemam v plane, na moje terajsie fotenie bude postacovat takato vybavycka. Plus by som rad vedel, ak je to mozne, ake najvacsie pamatove karty jednotlive modely pojmu. tiez som co to pocital, experimenty s 4GB kartami v D50 a spol... ale tak preferujem osobne skusenosti, ak dake mate.

Za akukolvek radu budem vdacny.

VOPRED DIK VSETKYM:)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal: Nikon D50 čierna +18 - 55 AF-S DX, 6mpx
Nikon D60 Čierna +18-55 II AF-S DX (pripadne AF-S DX VR, len neviem v com je rozdiel :?)
Nikon D70s + AF-S DX 18-70, 6mpx
co sa tyka dakej dalsej vybavy, nemam v plane, na moje terajsie fotenie bude postacovat takato vybavycka. Plus by som rad vedel, ak je to mozne, ake najvacsie pamatove karty jednotlive modely pojmu. tiez som co to pocital, experimenty s 4GB kartami v D50 a spol... ale tak preferujem osobne skusenosti, ak dake mate.

Za akukolvek radu budem vdacny.

VOPRED DIK VSETKYM:)
noo
D50 by som zo zoznamu hned vyhodil, nakolko zaostava za oboma dalsimi, a rozhodoval sa medzi D60 a D70s, kedze vravis ze vac uz investovat nebues(ziadne dalsie objektivy) tak potom asi D60, nakolko tam idu len AF-S/HSM objektivy(take co maju focus motor v sebe a nepotrebuju ten z fotaku) Tiez je ale otazne so by s tym chel fotit(je rozdiel ci napr budes doma fotit misi s ovocim alebo pojdes fotit napr sport)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no nebranim sa dalsim investiciam do objektivov, bleskov ci stativov, ale neplanujem to okamzite po kupe. casom mi urcite prestane seriovy objektiv vyhovovat a budem chciet upgrade alebo daco podobne, ale az v buducnosti.
no fotit budem okrem toho, ze vsetko :D hlavne firemne akcie, ci uz skolenia, prezentacie, vystavy alebo dake vecierky... a potom dake autosalony, mozno koncerty, prirodu, dake pokusy o umelecku foto... takze ako teraz po sebe citam, min blesk bude potreba. ale zatial na dake vyblaznenie sa a trosku si navyknutie na zrkadlo mi bude postacovat len tento kit.

/dik makaveli, nemal som cas a uz ani chut nad tym rozmyslat :D
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:Nikon D60 Čierna +18-55 II AF-S DX (pripadne AF-S DX VR, len neviem v com je rozdiel :?)
rozdiel je prave v tom VR, co znamena vibration reduction, co je vlastne stabilizacia obrazu
Napísať odpoveď