F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

chces pocut, ktore zmeny? a co tak neustale zmeny v pravidlach, v case, ked dominoval schumi? nakoniec sa im podarilo dosiahnut aspon toho, ze sa im renault na cas vyrovnal... Pritom bolo jasne, ze ferrari uz makalo na novom monoposte intenzivnejsie, kedze si to mohli dovolit, lebo jasne dominovali. Kedze ale prisli zmeny necakane, mohla ist cela praca do ...

btw: nehovorim, ze hami si titul nezasluzil. Ferrari sa o titul medzi jednotlivcami pripravilo samo svojou zlou spolahlivostou v tejto sezone (hami, tusim, nemal ani poruchu..., ked sa uz na McL mala stat porucha, stala sa na tom "spravnom" monoposte ;) ). V prospech hamiho zasa hovorila jasna pozicia timovej jednotky..., priam az tak dominantna pozicia, ze McL s takouto jazdeckou dvojicou asi titul v PK ziska len tazko...
Dizzy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dizzy »

johny_sk napísal:chces pocut, ktore zmeny? a co tak neustale zmeny v pravidlach, v case, ked dominoval schumi?..
ake neustale zmeny? skus pomenovat. a hlavne, daj roky. pomozem, ide o jeden konkretny rok, o ktorom sa medzi fanusikmi spekulovalo, ze islo o zmenu pravidiel v neprospech ferrari. sranda ale bola, ze napr. nove aerodynamicke komponentny dala FIA este pred ich schvalenim otestovat prave ferrari! ostatni sefovia timov tiez kritizovali pricaste navstevy predstavitelov FIA v maranelle. tie boli prinajmensom neobvykle. tiez ta upozornim, ze dodo napisal "FIA kazdy rok zakazuje a preraba pravidla aby ich spomalila". kazdy rok?? ved to je bullshit. a na tento bullshit som reagoval. odrazu prides ty a sme pri ere schumachera. proste ked uz nemate spinu na lewisa a tuto sezonu, zacnete si vymyslat a tliachat uplne od veci /ked uz nie kopnut, aspon sa polutovat hovadinami z rokov dozadu/. trapne.
johny_sk
Professional
Professional

omg..., toto je nieco, co najviac nemam rad. Hladate neviem ake sprisahania aby ste mali dovod plakat. Hami vyhral titul, gratulujem. Mali by ste sa z toho tesit a nie dalej vyplakavat... Toto proste akosi nepochopim...

btw: tie zmeny sa vsetky prijimali v duchu "zatraktivnit F1" a kedze Ferrari jasne dominovalo, je asi jasne, co bolo povazovane za "zatraktivnenie" - dostat ostatne timy na uroven Ferrari. Ale fandim Ferrari od 1996 a fandim timu, teda ma tesi PK, aj ked prave ako tim Ferrari zlyhalo viac ako Massa (aj ked nebyt jeho pamatneho vyletu, ked sa vozil na druhom mieste za Kimim..., takze si za to tiez moze ciastocne sam). Hami vyhral zasluzene. Jeho fans sa mozu tesit.

Podme dalej -> sezona 2009 nas caka.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

johny_sk napísal:omg..., toto je nieco, co najviac nemam rad. Hladate neviem ake sprisahania aby ste mali dovod plakat. Hami vyhral titul, gratulujem. Mali by ste sa z toho tesit a nie dalej vyplakavat... Toto proste akosi nepochopim....
co? ved tu vyplakava zakomplexovana cast cervenych fanuskov. a prave na to vase trapne vyplakavanie som hore reagoval. este raz, cest vynimkam cervenych fandov, ktori dokazali sportovo uznat tohtorocnu porazku a zagratulovat lewisovi bez dodatkov zacinajucich "aj ked... blablakdjkchdsjhchdgcgbla". ved napriklad to obvinovanie glocka, ze lewisa pustil bol uplny trapas. taketo kraviny nemam rad ja. prepac, ze som si dovolil zareagovat /nabuduce ti napisem pm s prosikom o povolenie/.
johny_sk napísal:btw: tie zmeny sa vsetky prijimali v duchu "zatraktivnit F1" a kedze Ferrari jasne dominovalo, je asi jasne, co bolo povazovane za "zatraktivnenie" - dostat ostatne timy na uroven Ferrari.
a ze kto tu place. islo zmenu pravidiel v roku 2004/2005. hlavne ze tu uplne od veci vyplakavate, ako "FIA kazdy rok zakazuje a preraba pravidla aby ich spomalila", "neustale zmeny v pravidlach, v case, ked dominoval schumi". omg!!
johny_sk napísal:Hami vyhral zasluzene. Jeho fans sa mozu tesit.

Podme dalej -> sezona 2009 nas caka.
tak sa s tym uz konecne realne zmier a nevypisuj hluposti ako vyssie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

lacko napísal:smiat na cervenych sa mozu len ti, ktori uz zabudli preco prisiel hamilton v brazilii pred rokom o titul...
Zaujímalo by ma, či červený už zabudli vďaka čomu mal Massa v poslednej VC ešte vôbec akú takú šancu na titul.

Našepkám: p-e-n.... Hamiltona
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

To Dizzy: si mimo?? som napisal Ze gratulujem Hamimu aj ked ma sklamal posledny pretek zo strany MCL (nie sezona!!) to ze vyhral vdaka pravidlam ktore sa menili voci Ferrari som v spojitosti z Hamim alebo MCL ani nespomenu... tak neviem co ti tam mam dopisovat.
Neviem ci som to pisal tu alebo na inom fore ale Hamimu som prial titul uz ked Massa behal s hadicou ako kombajn po boxoch... a to som fanusik F.
Nemam problem uznat jeho kvality aj som ich uznal aj som mu poprial tesim sa ze bola takato skvela sezona aka bola a dufam ze aj dalsie budu taketo....

A k tym pravidlam akoze co nesledujes formulu alebo co? Samozrejme ze uprava monopostov a pravidiel sa snazili spomalit Ferrari a to veru ako pise kolega este za ery Schumiho kto by mal zaujem sledovat F1 ked prvy pilot daval pomaly tretiemu kolo?? Koho to bavilo pozerat take zavody? Teba? Komu poodchadzali potencionalny "zakaznici" sponzorom nie? Preto bolo treba asi nieco s tym spravit... Preco kazdy rok dvihali predne kridlo zuzovali monoposty zakazovali flexibilne podlahy cachrovali s pneumatikami s tankovanim atd...? To vsetko bolo len tak ze chlapici nemali co robit a menili si co sa im zachcelo?

A k tomu plakaniu zda sa ti ze tu placem ze sme neziskali jazdecky titul? Nie neplacem ani si to tak mozno neberiem ako niektori... A o plackoch z MCL by sa dalo veru rozpravat....

EDIT: Za to icko ma nekamenuj nie som genialny ;) mozno som dobry v niecom inom...

dodo
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Klien mi vravi zo srdca

O: Stále je viac a viac ľudí, ktorí si drahé vstupenky nemôžu dovoliť.

CK: To je určite pravda, treba si to premyslieť. V F1 je asi priveľa peňazí. Stačí sa pozrieť na Jensona Buttona: ten spotrebuje 18 prilieb za sezónu, každá z nich stojí 6000 eur, a to ešte bez lakovania. Je to prosím nutné?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MP4-24, mne nie. je to hlas jedneho frustrovaneho priemerneho pilota (toho casu testovaca bmw), ktory nie je schopny zo seba vyplut rozumnejsi argument. v F1 sa tocia ine prachy a nie nejakych poondiatych 6 000 eur. setrit sa da inde a daleko viac (urcite nemam namysli jednotne motory!!!). ked sme uz pritom JB. preco klien nespomenie fakt, ze JB je patronom charitativnej organizacie Make-A-Wish Foundation UK? teda je vysoko pravdepodobne, ze tie prilby si neodklada doma do sklepu :roll: .
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

na stale zmeny aerodynamiky sme si uz zvykli ale nabuduci rok to bude az moc rapidne :( zbohom stare krasne tvary
Prílohy
1.jpg
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

uz som to videl....a moja prva reakcia bola nieco v zmysle, ze za chvilu budu formule vyzerat ako borgske kocky len aby mali dostatocne zlu aerodynamiku
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak to zadné krídlo vyzerá fakt atypicky...Ani mne sa príliš nepáči, ale bohužiaľ to je nariadenie FIA

"Každý, kto toto auto videl je plný entuziazmu. Kým sa neobjaví nepredpovedateľný problém, tak to bude v poriadku," myslí si Max Mosley.
No neviem, či je z toho každý taký nadšený - "Musíme prekonať viaceré stavebné problémy. Keďže sa odstraňujú tieto krídla, za autami sa môže vytvárať obrovská turbulencia," povedal šéf Williamsu Frank Williams.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Šéf formule 1 a majiteľ komerčných práv Bernie Ecclestone už viackrát prezentoval svoj názor, podľa ktorého by mal o titule majstra sveta rozhodovať počet víťazstiev. Udeľovali by sa zlaté, strieborné a bronzové medaily a ich počet by rozhodol o držiteľovi titulu.

Štvrté a nižšie miesto by nebolo nijako hodnotené, pozície by sa však rátali pre konečné poradie. Pohár konštruktérov by sa hodnotil podľa súčasných pravidiel. Bernie Ecclestone chce nový systém presadiť už od začiatku roku 2009!

"FIA (Medzinárodná automobilová federácia - pozn. red.) i všetky tímy s tým súhlasia a stane sa to," potvrdil Bernie Ecclestone. "Každý chápe systém zlatých, strieborných a bronzových medailí, fungujú tak takmer všetky športy."

"Ide hlavne o to, že z prvých pretekov z Melbourne by chcel každý odísť so zlatou medailou. Nikto netúži po desiatich, ôsmich alebo šiestich bodoch," tvrdí Ecclestone a pokračuje: "VC Brazílie to potvrdila, kde Hamiltonovi stačilo na titul umiestnenie v prvej päťke. Nový systém by podporil snahu o predbiehanie."

Návrh je na stole a FIA bude o všetkom rokovať na svojom decembrovom zasadnutí.

Zatiaľ to celé vyzerá byť nedomyslené a tímová réžia môže mať pri novom systéme podstatne väčšiu silu. Ak budú jazdci jednej stajne na prvých dvoch priečkach, tak výmena pozícií by dnes spravila len dva body. V novom roku by však už mohla byť podstatne rozhodujúcejšia.
clanok tiez na : http://www.f1.sk/spravy/?clanok=29287

Co si myslite o tomto navrhu Bernieho Ecclestonea ? Podla mna to nieje uplne zla myslienka, bo mohlo by to viest viac k tomu predbiehaniu, na druhej strane by sa ale aj tak pravdepodobne na stupni vytazov striedali rovnaki jazdci co aj doteraz, sem tam daka vynimka. No len ked to navrhol Bernie tak je to aj dost mozne ze sa to ujme
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Rozhodne to je zaujimava myslienka a ako si napisal, urcite by to k predbiehaniu pomohlo, takto sa jazdec spokoju so stvrtym miestom pretoze za tretie dostane "iba" o bod viac. Celkovo mi nieco hovori, ze buduca sezona bude este zaujimavejsia ako tato a to je iba dobre!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez sa mi to pozdava, hlavne preto, ze teraz sme prisli o titul aj kvoli tomu, ze Hamiltonovi stacilo udrzanie pozicie relativne vzadu. A treba to brat tak, ze ked presadia toto, tak snad daju pokoj s jednotnymi motormi :)
johny_sk
Professional
Professional

podla mna je to cele zle. Timova rezia ako taka sa dokazat neda..., doteraz tak mohla timova dvojka pomoct prvemu jazdcovi maximalne ziskom dalsich 2 bodov. Podla novych pravidiel by to uz mohla byt hodnota jednej medaily, ktora je urcite daleko cennejsia ako dva body.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jednoznačne treba aby jazdec šiel za víťazstvom v každej cene. Pri súčasnom systéme stačí napr každú VC zajazdiť na 2 poťažmo 3 miesto a nemusí byť ani výhra a je Majster. (teoreticky)

Ak vsak budu mat rovnaky pocet vitazstiev aj ostatnych medaili? To som potom nejak nepochopil...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ani ja celkom nechápem ten systém...Udeľovali by sa v podstate iba medaily a body za 4.,5.,6.,7. a 8. miesto nie? Lebo toto podľa mňa veľa nerieši, akurát by sa ešte zúžila skupinka jazdcov, ktorí by bojovali o titul. Ako to chápete vy?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

jedinu nevyhodu vidim v tom, ze aj pri relativnej vyrovnanosti (ferrari, mcl, bmw, renault...) sa moze stat, ze na moj vkus moze byt az priliz skoro rozhodnute o titule majstra sveta v jednotlivcoch. pripadne este fakt, ze podla mna ma jedno zlato v tomto pripade hodnotu "jedneho" bodu.
ak to chapem tak ako scitavanie olympijskych medailii v hodnoteni krajin tak statisticky je jedno zlato viac ako dve striebra. vyzera to asi takto:
1-0-0 je viac ako povedzme 0-17-0. tento sposob je teda podobny viac staremu bodovaciemu hodnoteniu, ked bolo za 2nd. place 6 bodov a bodovalo iba 1. sest jazdcov.
johny_sk
Professional
Professional

paradoxne je, ze Bernie otvorene kritizuje bodovaci system, ktory sam vymyslel :D
Napísať odpoveď