Citate knihy?
-
Eritrea
Star
- Kontaktovať používateľa:
ja citam teraz O vlkoch a ľuďoch http://www.martinus.sk/?uItem=9907
velmi zaujimave , vyvracia myty o vlkoch kt si ludia rokmi vytvorili...
inac toto vydavateľstvo Abies( lesoochranarskeho zoskupenia VLK) aj dalsie tituly velmi odporučam.
velmi zaujimave , vyvracia myty o vlkoch kt si ludia rokmi vytvorili...
inac toto vydavateľstvo Abies( lesoochranarskeho zoskupenia VLK) aj dalsie tituly velmi odporučam.
-
sola
Light Expert
tiez som hliadky nacala asi pred rokom, ale precitala som zatial len jednu, no uz sa tesim kedy budem mat cas na dasiu, ten namet sa mi zda taky originalnejsiJeremy napísal:ja teraz citam seriu Hliadok od Sergeja Lukjaněnka
je to velmi zaujimave citanie a velmi zaujimavo ponate kvazi fantasy v modernom svete
no moja naoblubenejsia kniha sa stala "Irgendwo" (niekde) od Agoty Kristof (nie Agatha Chrisitie), no zial som este nenasla ziaden anglicky, cesky alebo slovensky preklad... no pre tych co vedia po nemecky alebo francuzsky (v originaly C'est égal) velmi odporucam
a tiez Mo Hayder a jej Tokio bolo velmi zaujimave citanie, trocha vojny a kopa nechutnosti, alebo pre nostalgicke a pochmurne pocity odporucam Haruki Murakamiho
a momentalne citam Eysencka, ale toho neodporucam, nemam ho rada
Prva Nocna je super, asi tyzden co som docital, mam aj zvysne ako ebooky tak sa uz tesim.Jeremy napísal:ja teraz citam seriu Hliadok od Sergeja Lukjaněnka
je to velmi zaujimave citanie a velmi zaujimavo ponate kvazi fantasy v modernom svete
Ebooky su trosku nepohodlnejsie ale je to jediny sposob ako prist zadarmo ku vsakoakym kniham tazko zohnatelnym.
momentálne čítam nejak zároveň:
od F. Kafku- Proces... no Kafkove postupy zbožnujem, nie je co dodat
od Camusa- Cudzinec... povinne čítanie, ale aj celkom zaujímave..
od W.S. Burroughsa- nahý Obed... to už nezvládam.. vysinuty nekonecny prud choreho vedomia... mozno sa k nemu niekedy vratim, ale mam dost..
aa uz sa mi doma vala novinka od oblubencka Kinga- Duma Key, tak tieto rychlo dopalim a pustim sa do nej
od F. Kafku- Proces... no Kafkove postupy zbožnujem, nie je co dodat
od Camusa- Cudzinec... povinne čítanie, ale aj celkom zaujímave..
od W.S. Burroughsa- nahý Obed... to už nezvládam.. vysinuty nekonecny prud choreho vedomia... mozno sa k nemu niekedy vratim, ale mam dost..
aa uz sa mi doma vala novinka od oblubencka Kinga- Duma Key, tak tieto rychlo dopalim a pustim sa do nej
-
Shark NX
Addict
Ja citam momentalne uz 5. Knihu od Nelsona DeMille v polstine lebo v slovencine sa mi na ne nepodarilo natrafit.
Mam za sebou uz: Nad rzekami Babilonu (Nad riekami Babylonu), Córka Generała (Generalova dcera), Sliwkowa Wyspa (Slivkovy ostrov(Plum Island)), Gra lwa (hra leva), Nadejście Nocy (Prichod noci) a este mi chyba Żywioł ognia (Zivel ohna).
Ma skvele detektivky a neskutocny humor
A hlavne v poslednych Troch knihach "vystupuje" agent (John Corey) ktoreho uplne zerem v tej knihe ... tie poznamky, pripomienky atd...
Mam za sebou uz: Nad rzekami Babilonu (Nad riekami Babylonu), Córka Generała (Generalova dcera), Sliwkowa Wyspa (Slivkovy ostrov(Plum Island)), Gra lwa (hra leva), Nadejście Nocy (Prichod noci) a este mi chyba Żywioł ognia (Zivel ohna).
Ma skvele detektivky a neskutocny humor
-
meloolem
Amateur
jasne ze sa cita
ja momentalne citam Venedikt Jerofejev - Moskva-Petušky.....ak mate radi zabavu, ale taku tu absurdnu, zo zivota a o zivote tak rozhodne vam toto dielo musim odporucit...uz na prvych dvoch stranach som mal v ociach slzy
dalej uplne absurdno je Daniil Charms....kratke ale o to udernejsie veci...
a teraz nedavno docitany Čingiz Ajtmatov a jeho neskutocne Popravisko
dalej uplne absurdno je Daniil Charms....kratke ale o to udernejsie veci...
a teraz nedavno docitany Čingiz Ajtmatov a jeho neskutocne Popravisko
-
Digital
Guru
Kniháry potrebujem radu, dostala sa mi do ruk kniha Der Deutsche Fuhrer von New York , no v podstate neni to kniha ale sprievodca new yorkom v nemcine. Je z roku 1929, je to komplet sprievodca este aj s obrázkami new yorku a bola napisana v amerike.Neviete ci moze mat tato kniha momentalne nejaku hodnotu ??? Myslim si ze je to už starožitnosť.
Za starožitnosť sa považujú veci staré viac ako 100 rokov. Zatiaľ ide zrejme o skôr o zberateľskú záležitosť.Digital napísal:Kniháry potrebujem radu, dostala sa mi do ruk kniha Der Deutsche Fuhrer von New York , no v podstate neni to kniha ale sprievodca new yorkom v nemcine. Je z roku 1929, je to komplet sprievodca este aj s obrázkami new yorku a bola napisana v amerike.Neviete ci moze mat tato kniha momentalne nejaku hodnotu ??? Myslim si ze je to už starožitnosť.
Záleží na tom kolko dalších existuje. Dopit a ponuka, dopyt a ponuka, d...
Ak má mať niečo hodnotu, tak to musí byť žiadané. Je to ako s autami z 30.rokov, ktoré má hodnotu a je zberatelský exemlár, lebo po tomto aute je dopyt. Auto má na trhu vusokú hodnotu, lebo je po ňom vysoký dopyt. Hodnotu určuje dopyt. Dopyt nieje na Slovensku, ale v zahraničí.
Ale ajtak môže byť predajná a podla mňa veľmi dobre za slušnú čiastku, ibaže nie na Slovensku. Predať ju musíš v Nemecky hovoriacej krajine. V podstate nezáleží ako je to staré, alekoľko ľudí staré knihy zbiera.
Ak má mať niečo hodnotu, tak to musí byť žiadané. Je to ako s autami z 30.rokov, ktoré má hodnotu a je zberatelský exemlár, lebo po tomto aute je dopyt. Auto má na trhu vusokú hodnotu, lebo je po ňom vysoký dopyt. Hodnotu určuje dopyt. Dopyt nieje na Slovensku, ale v zahraničí.
Ale ajtak môže byť predajná a podla mňa veľmi dobre za slušnú čiastku, ibaže nie na Slovensku. Predať ju musíš v Nemecky hovoriacej krajine. V podstate nezáleží ako je to staré, alekoľko ľudí staré knihy zbiera.
-
Menojenanič
Expert